Corsair 760T - A csodálatra méltó

Nem hittem volna, hogy a Corsair 600T után lesz számomra olyan ház, ami szebb, nagyobb, jobb lesz, de mégis rátaláltam, a 760T személyében. – írta: Black Dragon, 10 éve

Bevezető

Hol is kezdjem. Nem volt bennem semmilyen ambíció, hogy házat kell cserélnem, mert kb. 1 éve vettem meg a 600T házamat, és nagyon meg voltam vele elégedve, azt hittem, hogy ennél szebbet számomra nem tud egyik gyártó sem felmutatni. Aztán egyszer csak felmentem a Corsair honlapjára, mert gyakran szoktam nézelődni a neten új cuccok után kutatva, és akkor megpillantottam őt.

Kicsit romantikusan hangzik, de gyakorlatilag tényleg így történt. Megláttam, és első látásra szerelem. Imádom az összes olyan házat, aminek az oldala minél nagyobb részben plexi, maga a ház fehér, és belül fekete, szerintem iszonyatosan jól néz ki így együtt.
De aki nem bukik a fehér/fekete kombóra, annak csináltak ugyanebből egy fekete/piros kivitelt, amiben minden fekete, csak a ventilátorok pirosak (ez 10 dollárral olcsóbb is).

Sajnos akkor még nem volt elérhető, mert pár nappal azelőtt mutatták be egy kiállításon (aminek most nem jut eszembe a neve), és elvileg már március környékén kellett volna a boltok polcaira kerülnie, de csak most áprilisban vette kezdetét a forgalmazás. Amint megláttam, hogy rendelhető a Corsair oldalán (és már el is fogyott), felsikítottam, és első utam volt az iPon honlapja. Ez nem reklám, de ők szokták a leghamarabb forgalmazni itthon az új cuccokat reális áron, mert ugyan láttam már a Bluechipnél és egy másik boltnál is, az áruk 59 meg 60 valamennyi ezer volt, ami nem éppen reális érte.

Tehát tudtam, hogy nemsokára eljön az én időm, és rendelhető lesz náluk, és láss csodát, talán 1 hét telt el, és már meg is tudtam rendelni, ráadásul a szállítás is a beígért 4 helyett 2 nap lett. Szerdán este rendeltem meg, és következő hét keddre volt ígérve, de pénteken küldtek SMS-t, hogy mehetek a házért. Tudtam, hogy ez Isten akarata, hogy hétvégén már össze tudjam szerelni a gépet, és minél hamarabb megírhassam ezt a tesztet róla nektek. :))

Kicsit féltem eleinte, hogy milyen ára lesz alapból a Corsairnél kint, aztán náluk idehaza, de végül a félelmem alaptalan volt, kint 10 dodóval, náluk pedig 10 euróval kerül többe "hivatalosan", mint a 600T.
Ez látszik is, majdnem megegyezik a 600T árával (45 869 Ft vs 48 417 Ft), ha az iPonnál nézzük, viszont látványra, érzésre, bővíthetőségre, gyakorlatilag minden szempontból a 760T sokkal jobban megéri.

Nem állítom, hogy olcsó, de úgyis lesznek rajtam kívül olyanok, akik képesek és hajlandóak ennyit kifizetni egy minőségi darabért, ezért leginkább ezeket az embereket szeretném megszólítani a tesztemmel, és persze bárki mást, akit érdekel.

Sokszor fogok hivatkozni a 600T-re a tesztben, és igyekszem objektíven vizsgálni a dolgokat, remélem sikerülni fog. :)

Akkor nincs más hátra, mint előre, csapjunk bele a lecsóba!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Phanteks Enthoo Pro

    Előbb-utóbb eljön az idő, amikor öregecskedő házunk helyett új kell, lehetőleg hosszú távra, fél pénzzel...

  • Thermaltake Core V21 - kicsiben is nagy

    Moduláris gépház a kompakt rendszereket kedvelő gamereknek avagy egy kissé meghízott a Core V1.

  • Full carbon mATX dobozka

    Meglévő mATX konfigot épitettem be a lehető legkisebb házba, kapott új elő és hátlapot, majd az egészet lefóliáztam.

Előzmények

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.

  • Beköltözés: Corsair Carbide 300R

    Mindent egybevéve egy igen jó minőségű, könnyen szerelhető, tágas házat kapunk a kb. 20.000 forintért.

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!