Corsair 760T - A csodálatra méltó

Nem hittem volna, hogy a Corsair 600T után lesz számomra olyan ház, ami szebb, nagyobb, jobb lesz, de mégis rátaláltam, a 760T személyében. – írta: Black Dragon, 10 éve

Csomagolás, külső, belső, tartozékok

A Corsairtől megszokott módon maradt a "sima" kartondoboz, abból is egy szép nagy darab, súlya olyan 15-20 kiló lehetett.

Kibontva a dobozt egy jól becsomagolt házikót láthatunk, tényleg alaposan berakták a hungarocellek közé, és ráhúzták a takarót is, meg ne fázzon. Gyorsan ki is szabadítom belőle.

És amikor lehull a lepel, ez a szépség tárul elénk.

Aznapra ennyi volt, tudtam, hogy este semmit sem fogok látni a szereléshez, mesterséges fény mellett pedig nem szeretek munkálkodni, így tehát szombaton délelőtt kezdtem neki a 600T kiszereléséhez, illetve a 760T beszereléséhez.

Így fest a 600T kibelezett állapotban, de már eredeti állapotba összerakva. Azért szerintem ez sem csúnya. :)

De lássuk a lényeget, íme, a 760T gyárilag. Hogy mit is kapunk? Ha nem látszana, akkor 1 db 14 cm sima venti hátul, 2 db fehér 14 cm-es LED-es elöl. Továbbá 2 HDD rack, és hátul 4 db 2.5" rack. Sok előlapi kábelt, amiben van mikrofon, füles, reset, power, 2 db USB2, 2db USB3 és a ventilátorvezérlő (4 db-ot lehet rákötni).

Azt szerintem már az előbb is észrevettétek, ha pedig nem, akkor most elmondom, hogy mind a kettő HDD rack rohadtul el van ferdülve. Nem tudom mit csináltak velük, de iszonyat ahogy kinéz, viszont szerencsére az egyiket ki is vettem, mert nincs rá szükség egyelőre. A másik "szerencsére" nem hajlott meg ennyire.

Miután kiszedtem, meg is láttam egy ventilátor helyét, bár sok értelmét nem látom az én konfigomra nézve, de köszönöm Corsair, hogy megadod a lehetőséget.

Most pedig jöjjön az alaposabb elemzés.

Kezdjük ott, hogy gyakorlatilag ez a ház egy Corsair Obsidian 750D kisminkelve.

Ugyanazt a méretet kapjuk, ugyanazokat a tartozékokat, csak Graphite szériához híven ezt inkább a design részéről közelítették meg, és olyanná varázsolták, amit ti is láthattok a képeken. Ez persze nem hátrány, hiszen a 750D igencsak tágas házikó, és minden adottsága megvan rá, hogy bárki jól érezze magát benne, szóval jó kiindulási alap.

Kapunk egy lepattintható előlapot, ami a 600T-nél is jelen volt, csak most nem raktak mögé még egy rácsot, ezáltal szabadon lehet a ventilátorba belenyúlni, de mindenképp könnyebbé teszi a cserét.
Megáldottak minket 3 DVD-olvasó-hellyel, amiből a felső egy igazi ínyencség, legalábbis ilyet még nem láttam sehol sem. Gyakorlatilag már nem kell a meghajtót nézegetned a házadon kívül, berakod, és elég, ha kívülről megnyomod azt a kis gombot, és az olvasó tálcája "kinyitja" a műanyag panelt. Szerintem okos kis megoldás.

A ház felső részére szorítottak helyet 3 db 12 cm-es, és 2 db 14 cm-es ventilátornak helyet, ami nem kevés. Persze egyszerre nem fér fel ennyi (mármint az egész együtt, nem külön-külön), és a 14 cm-eseknek a helye nincs begumizva, de a helye megvan. A ház tetejét nagyon könnyű levenni, a fedele műanyag, és azokba helyeztek el kis mágneseket, tehát rászívja magát a fém tetőrácsra. Ez esztétikus, és könnyű levehetőséget eredményez, viszont aki felülre szeretné rakni a H100-105-110 vagy akármilyen radiátorát, az észre fogja venni, hogy szellőzést ezáltal nem fog elérni, csak ha leveszi a tetejét, ami ezáltal veszít a szépségéből szerintem.

Hátul sok minden nincsen, ami különbözik a 600T-től, de aki vízhűtést szeretne belerakni, akkor most már nem gumis kimenettel fog szembesülni hátul, hanem fémmel, amit csak ki kell pattintani a helyéről, és viheti is a pumpát kifele, tehát inkább csak dísznek van ott a kis bevágás, hogy kitöltse a teret, és láttassa a helyét.. Ami még érdekes lehet, az a 9 bővítőhely, szóval a tripla SLI simán megoldható.

Vegyük szemügyre a két oldalát. Mindkettő plexi, csak az egyik átlátszó, a másik pedig fekete. Ezeket le lehet venni, ha legalább kb. 30 fokban kinyitjuk, ez pedig ennyit jelent élőben.

Az oldallapokat elöl lehet nyitni/csukni, de leginkább az csak a középső részt csukja oda, alul-felül van még egy mágnes a "kilinccsel" egy vonalban, ez az, ami odahúzza a házhoz.

Teljesen ki lehet őket hajtani, bár nem feltétlenül tartja ott magát, ahol éppen elengedjük. De aki szerelni szeretne, az inkább vegye le, nem érdemes hajtogatni ide-oda, de aki nem ért egyet velem, annak itt van 2 kép, ami megmutatja, hogy mennyire is lehet őket kihajtani.

Végül, de nem utolsósorban az alja maradt, ahol kettő műanyaglábikó foglal helyet, ami távolról fém hatást kelt, csak megkopogtatva konstatáltam, hogy ez tényleg műanyag, de nagyon esztétikusan van kivitelezve. A táp "alatt", a ház alján találunk még egy porszűrőt is, ami a 600T-hez hasonlóan itt is kivehető, nem kell az oldalára fordítani a gépet.
Visszatérve a talpakra, ellentétben a 600T-től, kb. 3 cm magasra emeli az egész házat, ezáltal sokkal jobban tud alulról friss levegőt szipkázni a táp, és nem porosodik be annyira a ház alatti rész sem (vagy igen).

Kapunk még hozzá egy aranyos kis dobozkát, amiben az összes csavar, és néhány szorító maradt. Természetesen a kis használati utasítás, vagy leírás sem maradt ki a buliból, unalmas percében biztos elolvassa helyettem majd valaki.

A ház kábelrendezési lehetőségei nagyon jók, elég tágas hátul a hely, és rengeteg lyukat hagytak a tálcán, ahogy az pár képen látszik, ezért a hozzá adott szorítóval még rendezettebbé tudjuk tenni a hátsó részt.

Most, hogy alaposabban szemügyre vettük minden fontos tulajdonságát, tartozékát, ideje beköltözni! :)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Phanteks Enthoo Pro

    Előbb-utóbb eljön az idő, amikor öregecskedő házunk helyett új kell, lehetőleg hosszú távra, fél pénzzel...

  • Thermaltake Core V21 - kicsiben is nagy

    Moduláris gépház a kompakt rendszereket kedvelő gamereknek avagy egy kissé meghízott a Core V1.

  • Full carbon mATX dobozka

    Meglévő mATX konfigot épitettem be a lehető legkisebb házba, kapott új elő és hátlapot, majd az egészet lefóliáztam.

Előzmények

  • Revoltec Seventy 2 ház bemutató

    A ház jól tükrözi a minőséget, és a használhatóságot, amire tervezték, de a táp elhelyezése problémás és hangos a ventilátora.

  • Beköltözés: Corsair Carbide 300R

    Mindent egybevéve egy igen jó minőségű, könnyen szerelhető, tágas házat kapunk a kb. 20.000 forintért.

  • Cubitek Mini Cube

    Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!