Cougar Revenger S teszt

Jelentős változtatásokon esett át a Revenger, de megilleti-e a felső kategóriás jelző? A cikkből kiderül! – írta: Vanir, 6 éve

Külső

Csomagolás

Elöl nyitható, kukucskálóablakos dobozt kapunk a vásárláskor, ami tartalmazza az egeret, egy leírást, egy kisebb prospektust, néhány matricát, és extra szett egértalpat. Utóbbi kellemes csalódásként ért. A kábel sajnos picire összehurkolva érkezik, a legtöbb gyártó sajnos még mindig nem hagyta el ezt a nem túl jó trendet.

Külső

Már első ránézésre is szembetűnő, hogy elég extravagáns formatervet kapott a rágcsáló, noha az elődnél néhány fokkal letisztultabbra sikeredett. A formáját tekintve jobbkezes kialakítású. Alapjáraton tenyeres fogásra van tervezve, de érzéseim szerint kevésbé agresszívan határozza meg a fogási módot, mint néhány hasonló patkány.

A specifikációkat látva nem pici, 130 x 65 x 43 mm-es méreteivel egyértelműen a nagyobb rágcsálók családjába tartozik. Kézbevéve azonban nekem kisebbnek tűnik, mint egy Zowie EC1, vagy egy Razer DeathAdder.

A fogási ponton mindenesetre keskenyebb a gyártói adatnál, itt ugyanis csak kb. 58 mm széles. A 65 mm-es szélesség valószínűleg a farára vonatkozik. A hátsó panel leszerelhető, és cserélhető, ha netalán 3D nyomtatással buherálni szeretnénk rá valami egyedit.

Egy szó mint száz, nagy, de mégse. Szerintem akár 16 cm-es tenyérmérettől is ideális lehet tenyeres fogásra.

Anyaghasználat, összeszerelés

A burkolat felső része a Cougarra jellemző nagyon finom szemcsés műanyag, míg az oldalai gumírozottak és méhsejtszerűen textúrázottak. Nálam nem csúszkált több óra használat után sem, így ezt a részt jól eltaláltnak mondanám.

A burkolatot erősebben megnyomkodva sem hallat magából recsegő, nyikorgó hangokat, a gombok megtapicskolva nem zörögnek. Az egeret megrázva azonban hallatszik valami kis zörgés, én a szenzorlencsére gyanakszom, de nem száz százalék. Mindenesetre ennek gyakorlati hátrányát nem vettem észre.

A gyártó szerint 94 grammot nyom az egér, a mérlegem szerint pedig a kábel első pár centijével úgy 96-ot. Méretét tekintve ez egész jónak mondható, valamint a súlyeloszlás is rendben van.

Világítás

Aki olvasta már valamely korábbi tesztemet, az tudja, hogy nem szeretek karácsonyfával egerészni, de objektívan értékelve nagyon jól néz ki a Revenger S világítása. A hátulsó Cougar logó pl. egyszerre több színben is tud pompázni a Flow illetve Swift effektekkel. De választhatunk sima statikus fényt, illetve lélegző hatást is. A görgő és a logó színei külön-külön is állíthatóak. Képet ezekről nem készítettem, de egy videót igen, ami ezen a linken elérhető.

Összehasonlító képek


Razer DeathAdder


Zowie ZA12


Cougar Minos X3

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények