Crucial BallistiX Sport 2 x 4 GB Kit – A ballisztikus rakéta

A memória képességeire derítünk fényt, illetve arra, hogy mik az előnyei a Dual Channelnek egy erősebb gépben. – írta: norbert1998, 9 éve

A teszt

A teszt egy 9,6 GB-os MKV-fájl legjobb RAR-ba tömörítéséből és egy bizonyos Crysis 3 rész maximális grafikán történő futtatásából állt.

Az alaplapba az A1-B1 és az A2-B2 slotok képesek dual-channelben működni. Én az előbbi párost használom, ez a processzortól az első és a harmadik slotot jelenti.
Mivel ez az első dual-channel-kiépítésem volt, kissé félve, mit ronthattam el, bekapcsoltam a gépet, és egyből a BIOS-ba ugrottam be, amely 8 GB RAM-ot írt és dual-channel-elrendezést, ellenőriztem az időzítéseket, és megnyugodván be is kapcsoltam a gépet.
Általános rendszersebességben nem vettem észre változást, így miután a HDD LED abbahagyta a villogást, azaz a HDD nem volt terhelve már, nekiálltam a tesztnek.

Az előző RAM-mal a tömörítés meglepően gyengén ment a Crucialhoz képest.

A játékban már nem volt akkora különbség az eredmények között, de azért így is látszik az új RAM előnye.
Nyilván egy IGP mellett jóval nagyobb lenne az előny, de ez FX-procival nem megoldható.

A Crucial, alapjáraton

A Kingmax, alapjáraton

Érdekes, hogy a Crucialnak a tuningját egyszerűen semmi nem érzékelte, se az AIDA64, se a RAMmon, se más, míg a Kingmaxra minden azt írta, hogy az bizony 1333 MHz-en jár.
Szerencsére a tesztben mégis kijött a tuning eredménye, így azt hiszem, erre csak egy magyarázat lehet: az alaplap márkáját tükörfordítással magyarra fordítani.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények