Cubot X20 Pro - Kommandó

Tripla kamerával, erős hardverrel, minőségi anyagokkal mutatkozott be a Cubot új, költséghatékony zászlóshajója. – írta: bloggiold, 4 éve

Kamerák, multimédia

A Cubot valódi hármas kamerát telepített az X20 Pro készülékbe. A kamera alkalmazásban mindhárom érzékelő aktiválást mutat. A 12 megapixeles Sony IMX486 fő érzékelőt egy 20 megapixeles Sony IMX350 társérzékelővel támogatták meg a mélység észlelésére, valamint egy 8 megapixeles, 125 fokos, ultraszéles látószögű szenzor is segít a képek rögzítésében. A mesterséges intelligencia (AI) is segít a fotózásban, amely képes felismerni 15 különböző jelenetet, valamint fejlettebb zajszűrést biztosít, és az esti fotók készítésekor is hatékonyan közreműködik.

A szenzorcseppbe integrált AI szelfikamera 13 megapixeles, ami elégséges ahhoz, hogy elfogadható képeket készítsünk jó fényviszonyok között. Videót MPEG4-ben, maximum Full HD-ban, 30 fps sebességgel rögzíthetünk, alacsony részletességgel és hangminőséggel.

Az alábbi tesztképek születtek a gyári kameraalkalmazással, automata módban, AI használatával.

A képek teljes méretben és további képek itt láthatóak.

A RAW formátumú képek mentése kivételével a Camera2 API támogatás teljes körű, így a hozzáértők a fehéregyensúly, az expozíció, a fókusz, az ISO-érték, valamint a zársebesség manuális beállításával jobb képeket lőhetnek. Normál üzemmódban az AI-t mindig bekapcsolt állapotban kell hagyni, hogy a lehető legjobb képet kapjuk. Az élesség jó megvilágítási körülmények között kielégítő, és a színek általában helyesen jelennek meg. A bokeh mód jó képeket tesz lehetővé mélységhatással, a hibaarány nagyon alacsony. Az előtér kis részei csak részben vannak elkülönítve a háttérből. De ez történik a nagyokkal is. Az ultraszéles látószögű kamerával készült képek esetében az élesség és a színvisszaadás hibás, itt valamit elrontott a Cubot.

A gyenge fényviszonyok melletti fotózásnál az „éjszakai mód” vagy a HDR funkció bekapcsolása rontja a képek minőségét, az AI bekapcsolása egész jó végeredményt hoz. A vakuval készített közeli képek megfelelő képet eredményeznek. Erre példa az első kép (whisky), amely a pincémben készült, hangulatvilágítás és vaku használatával.

A multimédiás hangszóró átlagos hangminőséget hoz, basszusból kevés van és a maximális hangerő is kevés. Az RDS-információk megjelenítésére és az elhangzott műsorok rögzítésére képes FM-rádió az USB Type-C portba dugott átalakító és füles csatlakoztatásával indítható.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

  • Cubot Quest Lite

    A Quest Lite is harcba száll a mostoha körülményekre szánt mobilok piacán a vásárlók kegyeiért.

  • CUBOT QUEST - törj össze, ha tudsz

    A Cubot strapafonját, a King Kong 3-at kemény próbának vetettem alá, amit jól teljesített, és itt az utódja.

  • CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

    A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott.