CUBOT King Kong 3 - tűzben élve

A Cubot szinte elpusztíthatatlan telefonját két héten keresztül nyúztam: tűzbe vittem, dobáltuk és vizet is kapott. – írta: bloggiold, 5 éve

Bevezető, tartozékok

A kínai székhelyű Cubot egy feltörekvő cég és bár fényévekre van attól, amit a Huawei vagy a Xiaomi képvisel, azért ostobaság lenne kihagyni őket a számításból, ha jó áron szeretnénk magunknak beszerezni egy speciális tulajdonságokkal rendelkező új telefont. A Cubot annyira nem ismeretlen márka, Kínán kívül több európai országban is hivatalosan jelen van.

Szinte az összes gyártó a „keretmentes dizájnt, a kilóg a sok kamera a kerámia hátlapból, összetörök, ha csúnyán rám nézel, estére úgyis töltened kell, mert erősebb vagyok, mint az asztali géped” irányvonalat tolja – az almás gyártó vezényletével. Ezek a tulajdonságok nagyon fontosak, ha irodai környezetben dolgozunk, az aszfaltdzsungelben tengetjük mindennapjainkat, vagy csak játékra használjuk a mobilt. A lenti képen látható úriemberek olyan foglalkozást, vagy szabadidős sporttevékenységeket űznek, ahol a fentebb felsorolt jellemzők inkább számítanak hátránynak, mint előnynek.

Meglehetősen sokan keresnek komolyabb fizikai igénybevétel elviselésére képes telefont, de az úgymond strapatelefonok között nincs túl nagy választék. A top 5 telefongyártó, amely sorrendben a Samsung, a Huawei, az Apple, a Xiaomi és az Oppo (amely a OnePlus és Vivo márkákat is kézben tartó cégcsoport) gyakorlatilag nem gyárt „üsd-vágd-kibírom” telefont. A régi, ismert nagyok, mint az LG, a Motorola, a Sony sem árasztják el a mostoha körülményekre szánt mobilok piacát. Ezért ebben a szegmensben van létjogosultságuk a „B“ brand meglehetősen vicces nevű, feltörekvő képviselőinek. Nem mintha a Xiaomi (sziamiau), a Huawei, vagy az Oppo, amely két névre inkább nem asszociálnék, kevésbé lenne humoros.

A névválasztás ügyében, a mobilok Mekkájában tevékenykedő szakemberek a Cubot King Kong 3 esetében ezúttal duplán mellé lőttek. Szerencsére ez pont nem érdekli azokat a potenciális vásárlókat, akik nem notchot keresnek az előlapon és félbeharapott almát a hátlapon. Mindenesetre nézzük meg, hogy milyen ellátmányt csomagoltak a szörnyeteg dobozába.

Kapunk bőséges mennyiségű papírt, például felhasználói utasítást, köszönőkártyát, minden fontosabb nyelven. A magyar nyelv természetesen nem az, így azt ne keressük, inkább örüljünk a plusz védelmet nyújtó kijelzővédő fóliának, amit már gyárilag felapplikáltak nekünk.
A gyors töltésre képes 2 amperes töltőfej, a Type-C USB kábel és a SIM-tű egyértelműen jár, mint ahogyan az USB Type C – jack átalakító is, hiszen 3,5 mm-es jack csatlakozót nyomokban sem tartalmaz a készülék. Aggodalomra semmi ok, 50 óra zenehallgatás abszolválható egy feltöltéssel, de ha mégsem érnénk áramforrás közelébe ez idő alatt, akkor szerezzünk be egy Jack USB C Adapter 2 In 1 kiegészítőt, így a töltés és a zenehallgatás is megoldható egyben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények