CUBOT X6 – A sokmagos

Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül... – írta: Bubu Kapitány, 10 éve

A hardver

A Cubot X6-ban, hasonlóan a Kínában készült telefonok döntő többségéhez, a MediaTek legújabb MT6592-es „csodafegyvere” dolgozik. A SoC nyolc darab ARM Cortex-A7-es processzormagot tartalmaz, amik magonként 1700 MHz-es órajelen dolgoznak. A grafikát a négymagos Mali MP450-es GPU biztosítja, az órajel magonként 700 MHz.

1 GB RAM, 16 GB ROM mellett. Ez utóbbi szét van szedve egy kb. 4 GB-os (op. rendszer és a belső tárhely) és egy 12 GB-os (telefon memória) részre. micro SD kártyával a tárhely 32 GB-ig bővíthető.

A hátlapot levéve egy mini SIM (a jónép ezt úgy is hívja: normál SIM), egy micro SIM, valamint a micro SD helye fogad. A készülék Dual SIM Dual Standby (DSDS) funkcióval rendelkezik, vagyis mindkét kártya aktív lehet egyszerre. Ha az egyik kártya használatban van, a másik inaktív. Hogy ez a valóságban működik e, azt nem volt lehetőségem kipróbálni, mivel csak egy mini SIM-mel rendelkezem.

SIM1/SIM2

A 2200 mAh-es Li-Ion akkumulátort én középkategóriásnak hívnám. Ha kellően takarékosak vagyunk, akkor max. 2,5 nap. Nekem napi 16 óra mobilnettel és kb. napi 1 óra wifivel 2 nap. Nem több.

A wifi a szokásos 802.11b/g/n. Bekapcsolása után elég hamar felcsatlakozott az emeleten lévő routerre a vasbeton födémen keresztül. YouTube videókat folyamatosan néztem vele. A jelerősség is állandó volt, leszakadást a netről nem tapasztaltam.

A telefon a fentieken túl Bluetooth 2.0 kapcsolatra is képes. Mit mondjak rá. Működött.

Szenzorokból a szokásos kínálat áll rendelkezésre: irány-, gyorsulás-, fény-, iránytű-, közelségérzékelő.

[kép a szenzorokról]

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények