CUBOT X6 – A sokmagos

Ár-érték arányban nagyon jónak mondható, de azért úgy érzem, hogy nincs kínai telefon kompromisszum nélkül... – írta: Bubu Kapitány, 10 éve

Külső

A készülék kétféle színösszeállításban vásárolható meg. Az egyik teljesen fekete, míg a másik fekete-fehér kombinációban. Az eltérést a műanyag hátlap fehér színezése, valamint a telefon elején található alsó és felső fehér csík adja.

Készülék méretei: 73 mm széles, 145 mm magas és kb. 10 mm vastag, ha a kamera kidudorodását is belevesszük. Egyébként kb. 8-9 mm. A súlya kb. 163 gramm.

ZTE Balde, Jiayu G3S, Cubot X6

A telefon mérete ellenére jól illeszkedik a kezembe, nem érzem túl nagynak. Bal oldalon van a hangerő szabályozó, jobb oldalon pedig a bekapcsoló gomb, ami pont kézre (vagy inkább ujjra esik) akármelyik kezemben is tartom a telefont. A készülék hátoldalának van egy enyhe íve, az asztalra lerakva az alsó perem közepén valamit a kamerán csücsül. Arra azért kíváncsi leszek, hogy két év múlva milyen lesz a kamerát borító üveg.

Felül található a micro USB, valamint a 3,5-ös jack csatlakozó. A felül található USB csatlakozó egy kicsit elgondolkoztat azon, hogy egy autós tartóba rakva milyen lehet a készüléket a szivargyújtóba bekötni. Egyelőre a középső konzol italtartójában tartom a telefont.

A hátlapon a kamera, egy villanó és a nagy CUBOT felirat található. A felirat alatt van a hangszóró nyílása, ahol a középső kis elválasztó műanyag csík egy kicsit kidudorodik a telefonból. No ezen a ponton támaszkodik a telefon az asztalon.

A hátlap egy kicsit nehezen szedhető le, mindig az az érzésem, hogy a kis karmok most fognak letörni. Természetesen a hátlap igen masszívan ül a helyén, jól illeszkedik a telefonhoz. A készülék háza nem recseg, nem ropog, viszont a tapintása nagyon furcsa, olyan, mintha lakkozva lenne. Azt mondanám rá, hogy csúszós. Egy ferde felületre lerakni nem érdemes, mert biztos, hogy lecsúszik róla.

A kijelző IPS LCD panel, ami 1280*720, vagyis HD felbontásra képes 5”-os képernyőn, 320 294 dpi felbontás és 24 bit-es színmélység mellett. Szerintem egy ekkora képernyőhöz a HD felbontás teljesen megfelel. A pixelek nem látszanak még közelről se, az ikonok élei simák, semmi rücskös feelingje nincs a dolognak. A multi touch kijelző 5 érintési pontot érzékel, az érintésekre pontosan reagál. A One Glass Solution (OGS) technológiának köszönhetően a képernyő a régebbi modellekhez képest vékonyabb, ez a telefon kézbe vételénél is rögtön érezhető.

A betekintési szög 100 %-os, vagyis nem tudtam annyira elfordítani a telefont, hogy a képernyő olvashatósága/láthatósága számottevően visszaessen. Viszont a képernyő színeit kicsit tompának találtam, szerintem lehetne élénkebb. Azt nem tudom, hogy a gyári fólia mennyire befolyásolja ezt.

A képernyő alatt található a három kapacitív gomb, amelyeknek – hasonlóan sok már kínai telefonhoz – nincs háttérvilágítása. Pozitívnak értékelem, hogy a gombok legalább jól láthatóan rá vannak festve.

A tok

Először tudomást sem vettem a hozzáadott tokról. Valahogyan ez a stílus nem jött be. Az első pár napon nem is használtam. Gondoltam majd rendelek valami jobbat, tetszetősebbet az eBayen.

De valamibe kellett a telefont tartani mikor nem voltam otthon, így beleraktam. Majd mikor kellett a készülék, kiszedtem a tokból. Majd megint visszaraktam. Pár napig ez így ment, majd a készülék benne maradt a tokba. Azóta is ott van.

A tok nagyon stabilan fogja a telefont, a tapintása kellemes, egyáltalán nincs az a csúszós érzés. Lehet, hogy ezért is adnak a készülékhez egyet. Ha kinyitom a fedelet, rögtön bekapcsol a képernyő, azon az alap dolgok látszanak.

Hátsó része a középvonalában behajtható, így a készüléket az asztalra is le lehet állítani, nem kell mögé egy váza támasztéknak. Nagyon kényelmesen lehet rajta videót nézni.

A telefonálással sincs probléma, a tok a megfelelően van kialakítva ahhoz, hogy a hangszórót és a mikrofont ne takarja el. Az anyaga meg elég puha ahhoz, hogy hívás közben a hangerőt állítani is lehessen.

A fotózás egy kicsit furcsa, ott úgy érzem, hogy egy kisméretű könyv van a kezemben. De megszokható. Filmet meg nem ezzel fogok forgatni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények