Cyberpunk 2077 egy év után

Megannyi frissítés, csiszolás, újrakiadás és ígéret után lássuk, érdemes-e karácsonyi ajándékként gondolni rá? – írta: Rasnac, 2 éve

Nézzük a számokat magas beállításokkal

A maximális fps-t (képkockaszámot) 120-ra korlátoztam. Ennek az volt az oka, hogy a menüben vagy a leltáradban matatás közben a maximális értékre kúszik fel, ami csalóka értéket ad vissza a mérésnél, és a túl magas érték megdobja az átlagot. Még ha ez egy csak néhány másodperc is a 240-es max érték, az átlagot káros mértékben torzítja. A beállított képkockaszámról még később. Nézzük az eredményeket:

--------------- | Magas beállításokkal: | -----------------

Tapasztalat:
Látható, hogy az átlag 60 feletti érték kifejezetten erős, és élvezetes látványt tud nyújtani. A magam részéről 60-ra korlátoznám az fps értéket, így nem kell "túlságosan erőlködnie" a gépnek. Illetve, így a bugok is kisebb mértékben bukkannak fel.
Sajnos ebben a beállításban futottam bele a legtöbb bugba, de ezek száma szerencsére még így is a belefér kategória. Néhány példa:
- Autóval tépve az aszfaltot időnként késik 1-2 autó kirajzolása, és ez miatt előfordulhat, hogy belemész egy előtted haladóba. Előfordulás: 1 óra alatt 2 alkalom.
- Lövöldözés közben, ha robbanás is történik az ellen "furcsa" gyorsaságra tesz szert fedezékbe való vonuláskor. Előfordulás: 1 óra alatt, 4-6 alkalom, ellenség számától függő.
- A levegőben kallódó, vagy épp feldöntött tárgyak átmennek más tárgyakon. Előfordulás: 1 óra alatt többször.

Ami mindenképp pozitívum, hogy a korábbi, kezdeti verzióhoz képest:
- szerencsére a forgalomban lévő más járműveket és embereket nem tudod "elröppenteni", jobb statikát kaptak
- a lépcsőknél nem akadnak be az ellenfelek
- egy-egy tárgy nem repül a világba, és nem is esel bele láthatatlan lyukakba.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények