Dell Latitude E6220 bemutató

Az új Latitude sorozat 12.5"-os, szerintem legszebben sikerült tagja. – írta: Gusztáv, 12 éve

Külső

A csomagolás a szokásos egyszerű Dell kartondoboz újrahasznosított papírból. Benne préselt papír idomok között találjuk a notebookot, a 65W-os töltő külön dobozban van. A csomagolás a funkcióját tökéletesen ellátja, biztosan megvédi a gépet az esetleges sérülésektől. A safety manual és software license agreement-en kívül még egy apró leírást találunk a beépített hsdpa kártyához, lemez nem jár a géphez alapból.

Becsukott állapotban a gép kísértetiesen hasonlít a sorozat többi tagjára, egyedül az eltérő zsanérkialakításra figyelhetünk fel. A bal oldali zsanér mögött két fehér színű visszajelző led tájékoztat minket (bekapcsolás, akku töltés), mindezt abszolút diszkréten. A notebook megkapta a Dell szabadalmaztatott Tri-metal borítását, ez magnézium ötvözet vázat takar három fajta felületkezeléssel (felül szálcsiszolt alumínium, középen a festetlen ötvözet, alul porbevonatú fekete festés). A kijelző felső részén található műanyag betét alatt található a wifi és a beépített szeléssávú modem 2x2 antennája. Tapasztalatom szerint a szálcsiszolt rész azért elég érzékeny a karcolásokra.

A méretéhez képest a notebookot elég jól ellátták csatlakozókkal. Bal oldalon a vga csatlakozót, kombinált esata/usb 2.0 portot, kombinált sztereó fejhallgató-/mikrofoncsatlakozót, a hűtés kivetését (balkezesek hátrányban), az intelligens-kártya és memóriakártya olvasót találjuk.

Jobb oldalra a hdmi, két usb 2.0 port, a vezetéknélküli kártyák fizikai kapcsolóretesze és a ExpressCard csatlakozója sorakoznak. Vicces részlet, hogy az ExpressCard aljzat takaróelemét kivéve azon vonalzót (centiméter / inch beosztással) és a másik oldalán mértékegység átváltó táblázatot találunk.

Előre csak a beépített sztereó hangszórók rácsai kerültek, kijelző rögzítő reteszt nincs.

A hátsó oldal legnagyobb részét az akkumulátor foglalja el, ettől balra a LAN csatlakozó és a Kensington zár található. Jobbra csak a tápcsatlakozó került. A géphez létezik 3 és 6 cellás akkumulátor, a 6 cellás kilóg a gépből hátrafelé. Ehhez az akkumulátorhoz extra pénzért vásárolhatunk 3 éves garanciakiterjesztést is. Valamint kapható egy 9 cellás kiegészítő akkumulátor, amely a gép aljára rögzíthető, a dokkoló csatlakozót felhasználva.

Alul a Latitude gépeknél megszokott dokkoló csatlakozót találjuk szellőző nyílások és pár matrica társaságában. Az akkumulátort eltávolítva tudjuk behelyezni a SIM kártyát.

Egy csavar oldása után eltávolítható a teljes alsó lemez és feltárul a notebook belseje. A szokásos rend fogad minket, a hdd és a memória egyszerűen cserélhető. A teljes magasságú PCI Express bővítőhelyben foglal helyet a hsdpa kártya ami GPS-t is tartalmaz. Egy félmagas bővítőhely még szabad.

A kijelzőnek nincs rögzítése, de becsukott állapotban és kinyitva is minden állásban stabilan tartják az acél zsanérok. Kialakításuk miatt olyan 150 fokig nyitható, ami még épp elég ölben használva is. A kijelző felbontása 1366x768 pixel. A káva szerencsére elég keskeny, fém széle és a műanyag belső rész között egy gumi tömítés található, ami megakadályozza, hogy csukott állapotban szennyeződés kerüljön a kijelző és a billentyűzet közé.
Felül találjuk a sztereó tömbmikrofont és itt lenne az opcionális 720p-s webkamera is.

A csuklótámasz kellemes, gumihatású műanyagból készül, ez a Dell szerint komfortosabb mint ha fémből lenne. A billentyűzet felett találjuk a hangerőszabályzó gombokat, 3 db fehér állapotjelző ledet (hdd, töltés, wifi) és a bekapcsoló gombot. A billentyűzet méretes darab, majdnem teljesen kitölti a rendelkezésre álló helyet (mérete megegyezik a 13.3"-14"-os modell billentyűzetével) A Num lock -Scroll lock aktiválásáról csak az OSD tájékoztat, viszont a Caps lock gomb kapott egy kis visszajelző ledet magán a gombon. A gombsor hagyományos kialakítású, normális méretű kurzorgombokkal, az Insert - Page Down hatosnak is mind jutott dedikált gomb (4 + 2 kialakításban). Nagyon kellemes használni, jól érezhető nyomáspontja van, gépelés közben minimális horpadást, rugalmasságot sem tapasztalunk és folyadékálló. Az sötétben való gépelést 4 fokozatban állítható háttérvilágítás segíti.

A touchpad mérete is megegyezik a nagyobb modellekével, támogatja a gesztusokat. Alatta két különálló gombot találunk, amelyek nagyon finoman, hangtalanul járnak. Viszont a pöcökegérről le kell mondanunk, annak egyszerűen nem jutott hely.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények