Vissza a jövőbe - DeLorean bemutató

Sokaknak csak egy autó, aminek felfele nyílik az ajtaja, de néhányunknak szentimentális értéket képvisel. – írta: Lalikiraly, 13 éve

Vissza a jövőbe!

VISSZA A JÖVŐBE - A film

Egy három részes csodasorozatról beszélhetünk. Tele utópisztikus dolgokkal. A doki viselkedésén ámulni és nevetni egyszerre lehet.

Első rész:

Doki, a kissé őrült professzor elkészíti az időgépet. Amin éveken át dolgozott. Egyik éjszaka, (1985 október 26-án éjjel 1 óra 15-perckor) barátjával Marty-val, a 17 éves kamaszfiúval akarja kipróbálni a DeLorean-ba épített időgépet. A kísérlet sikerülne is, ha nem jelennek meg a terroristák, akiktől Doki Plutóniumot lopott az időgép elkészítéséhez.
Dokit lelövik, Marty pedig véletlenül 1955-be keveredik, ahol szülei még vele egyidős kamaszok. Marty kíváncsisága következtében, édesanyja nem jövőbeli apjába, hanem saját fiába szeret bele.
Az egyetlen ember aki segíthet neki Doki 30 évvel fiatalabb énje, aki vissza tudja őt küldeni a jövőbe. Ehhez meg kell várniegy nevezetes vihart. Ez idő alatt Marty megpróbálja összehozni jövendőbeli szüleit és kicsit rendbe hozni a család életét, hogy kissé gyáva apja szembemerjen szállni legnagyobb ellenségével Biffel, és megakadályozni barátja, Doki korai halálát.

Összefoglalva tehát itt születik meg maga az időgép és természetesen nem egyszer használják is minden képességét. De az egészben a doki körül forog minden.

Második rész:

Marty a nagy vihart követően sikeresen visszajut 1985-be, és Doki életét is sikerül megmentenie. Sőt családja is megváltozik. Apja sikeres író, anyja pedig nem iszik annyit mint mielőtt Marty visszament a múltba. A fiú alaposan megváltoztatta a jelenjét. Azonban megint kezdődnek a bonyodalmak. Doki 2015-be tett utazása után, Marty ismét időutazásra kényszerül, hogy megóvja jövendőbeli fiát a börtöntől. Marty barátnője Jennifer is velük tart.

Marty sikeresen rendbe hozza a jövőt, de a dolgok nem ilyen egyszerűek. Marty megvesz egy újságot, ami közli a múltszázad sporteseményeinek eredményeit. A füzet rossz kezekbe kerül. Az öreg Biff, visszautazik a múltba, hogy odaadja fiatalkori önmagának a könyvet, és ezzel gazdaggá válhat. Marty és Doki erről mit sem tudnak. Mikor visszamennek 1985-be a Hill Valley, ahol laknak teljesen megváltozik. Biff ural mindent. Sőt ő Marty nevelőapja, miután édesapját megölte, hogy feleségül vehesse Lorent, Marty anyját. Dokinak és Marty-nak vissza kell utazniuk 1955-be, hogy rendbe tegyék amit Biff elrontott. Marty feladata, hogy visszaszerezze az újságot, de ez korántsem egyszerű. Mikor végre elérik céljukat, és visszaindulnának a jövőbe, a nagy vihar, ami Marty-t előző 55-ös útja során visszajuttatta 1985-be épp tombol. Egy nagy villámlás következtében Doki eltűnik az időgéppel. Marty egyedül marad a múltban. hamarosan azonban megtudja, hogy bartája jól van, és épp nyolc hónapja él a Vadnyugaton 1885-ben. Marty-nek ismét szüksége van Dokira 1955-ben, hogy visszaküldje őt a jövőbe.

Összefoglalva megjelenik az első rész eseményeinek a következménye. Marty élete helyrejön, a családja jól menő lesz. De a bonyodalmak máris kezdetét veszik, mert a jövőbeni családját is meg kell mentenie.

Harmadik rész:

Miután Marty megmutatta Dokinak a levelet, amit öregebb énje írt, elindulnak, hogy megkeressék, a 70 éve elrejtett időgépet. a DeLorean egy régi temetőben van elrejtve. Doki kutyája Kopernikusz felfedezésével, megtudják, hogy Dokit, nem sokkal, a levél megírása után lelőtték, mert tartozott, Bufford Tannennek, akit a vadnyugaton csak veszett kutyának neveznek. Marty elhatározza, hogy elutazik 1885, hogy megmentse Dokit, és visszavigye 1985-be.

Hamarosan a vadnyugaton találja magát. És ahogy ezt már megszoktuk, az első ember akivel találkozik ükapja Shemus McFly és felesége Maggie. Ők segítenek Martynak megkeresni időközben kováccsá lett barátját. Értesíti őt a hamarosan bekövetkező tragédiáról, és ráveszi, hogy menjenek vissza együtt a jövőbe, vagyis 1985-be, Dokival el is kezdik rendberakni az időgépet. De hamarosn összetalálkoznak egy tanárnővel Clara-val, akinek Doki menti meg az életét, és azonnal egymásba szeretnek. Ezután Dokinak esze ágában sincs visszamenni a jövőbe. Ráadásul Marty élete is veszélybe kerül, mikor összeakaszkodik Tannennal, aki párbajra hívja ki a fiút. Marty, hogy bebizonyítsa; Nem gyáva, belemegy a párbajba, azonban, el kell érniük a vonatot, hogy végülis mindketten visszajussanak a jövőbe. De az utazás előtti pillanatok itt sem mennek olyan simán.

Összefoglalva a harmadik rész eseményeit, az egész a Vadnyugaton játszódik. A jövőből a múltba csöppenő Martynak minden eszközzel helyre kell állítani az időkontinuumban létrejött "gubancot"
Lesz itt jó kis klasszikus párbaj, persze trükkökkel és természetesen a legjobb a gőzmozdony tuningolása. A végső legizgalmasabb hidas jelenet. És a film végén Doki megjelenik a családjával egy hiper szuper mozdonyon.

A stáb:

- Robert Zemeckis filmrendező és forgatókönyvíró
- Bob Gale forgatókönyvíró
- Alan Silvestri zeneszerző
- Chris Hayes zeneszerző
- Dean Cundey operatőr
- Lawrence G. Paull látványtervező
- Harry Keramidas vágó
- Arthur Schmidt vágó

Szereplők:

- Michael J. Fox ("Marty" Martin McFly)
- Christopher Lloyd ("Doc" Dr. Emmett L. Brown) "Doki"
- Lea Thompson (Lorraine Baines)
- Crispin Glover (George Douglas McFly)
- Thomas F. Wilson (Biff Tannen)
- Wendie Jo Sperber (Linda McFly)
- Marc McClure (Dave McFly)
- Billy Zane (Match)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények