DOOGEE F3 Pro - Az őserdő hőse

Remek külső, impozáns belső, külföldről olcsó az ár, csak az a fránya akkumulátor ne lenne ilyen kehes. – írta: d@vee, 8 éve

Külső

És ezzel elérkeztünk a telefon legnagyobb erősségéhez, a külsőhöz. A keret fémből van, még a hangerő szabályozó és bekapcsoló gomb is jobboldalt. A telefon sarkai lekerekítettek, de a keret oldalt szögletes. Az egységet az illesztések és felül a füles bemenete, alul a mikrofon, valamint a micro USB bemenet töri meg.
A SIM tálcát csak második nekifutásra találtam meg, baloldalt alul. Megjegyzendő, hogy határozottan be kell nyomni azt a tűt, hogy kiugorjon a tálca, bár én ezt pozitívumnak fogom fel.
Összeszerelési minőségből példás, sehol egy nyekergés, netán recsegés, de a gombok fém mivolta visszaüt abban, hogy hajlamos kotyogni. Ez azért mosolyt csal az arcunkra, mert valahol vicces egy jól összeszerelt telefonnál ilyen dolgot benne hagyni.
Kézbe véve érezni a minőséget, ami a felső kategóriát is meg tudja szorongatni. Kívülről szemlélve nehezen mondható meg, hogy nem a nagyobb gyártók zászlóshajóival akar versenyre kelni, csak házon belül állít fel egy nagyon magas mércét.
A dimenziók 68.3 x 133.5 x 8.8 mm, ebből látszik, hogy a készülék nem a vékonyságával próbál hódítani, de azért vastagnak sem mondanám. Ellenben a 170 grammos tömegen érezni, hogy nem spóroltak az anyagokon a gyártásnál.

Az előlap nagy részén terpeszkedő kijelző 5"-os, 5 ujj tapicskolását érzékelő 1920 x 1080 felbontású IPS, amit az LG szállított le. A minőség rendben van, abszolút szépek a színek, nem kékes az összkép. A maximum fényerő kielégítő, de a minimum lehetne kisebb, este soknak találtam böngészés közben. A betekintési szög csaknem száznyolcvan fokos, e tekintetben sincs okunk panaszra. Maga az előlapi üveg Corning Gorilla Glass 2,5D-s, ami annyit tesz, hogy a széleknél minimálisan lekerekítették. Ez a dolog bár jól néz ki, a későbbiekben megnehezíti a fólia felhelyezését. Elméletben az üveget ellátták ujjlenyomat taszító technológiával, de ezt nem tudtam tesztelni a gyárilag telefonon lévő védőfólia miatt.
A kijelző felett található az előlapi hangszóró, amely működése közben tisztán hallani a másik félt, de a maximális hangereje egy fokkal halkabb a kelleténél. A hangkeltő mellett található az 5.0MP felbontású kamera, értesítési LED nagy megdöbbenésemre nincs.

Az alsó káván a vezérlőgombok találhatóak, nem véve el az értékes helyet a kijelzőből. Ismét negatívum, amiért kimaradt a háttérvilágításuk. Az ikonok szépen meg vannak rajzolva a funkciójuk alapján, tehát a sorrend nem variálható.

A készülék másik figyelemre méltó pontja a hátlap, ami nem csalás, nem ámítás, fából készült. Ez a való életben eszméletlenül jól néz ki, a fogása pedig kellemes, a matt felületnek hála. Egyébként az ébenfa mellett kapható még bambusz, fekete, valamint fehér színű, üveg hátlappal is, melyekben közös nevező a megbonthatatlan készülékház.
A bal felső sarokban van a 13.0 megapixeles kamera a Samsung jóvoltából, dupla LED-es villanóval.

Furcsa módon a kamera kiemelkedik egy-két millimétert a készülékházból, noha a telefon vastagsága ezt nem indokolná. Tehát aki félne emiatt letenni bárhová a kicsikét, annak ajánlott a gyári tok használata, ezzel egy szintbe kerül az egész hátsó rész.
Alul középen a márkajelzés, míg bal alsó sarokban a hátlapi hangkeltő fedezhető fel.

Mivel szponzorálatlan, alkalmi teszteket írok, így nem rendelkezem komolyabb fényképezőgéppel. Utólag is elnézést kérek a gyengébb minőségű képekért a külsőről. Ezt kompenzálandó vannak interneten fellelhető képek is itt.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények