UMi Max okostelefon

A fémház kiváló, a hardver korrekt, az akkumulátor nagy jó, B20 is van, de a fényképezőgép lehetne jobb. – írta: bloggiold, 7 éve

Bevezető, tartozékok


UMi Max

Az UMi nem meglepő módon egy kínai okostelefon-gyártó, világviszonylatban is kezdenek elterjedni a nevükkel fémjelzett eszközök. A fiatal feltörekvő gyártók egyre nagyobb piaci részesedéssel bírnak a mobilos iparágban az A-brandek kárára.

A Xiaomi megmutatta, hogyan kell négy év alatt egy 45 milliárd dollár értékű vállalatot felépíteni, de több Távol-Keletről érkező aspiráns is van, akik hasonló teljesítményre lehetnek hivatottak.

Az UMi Max a 2016-os IFA-n mutatkozott be Berlinben, ami Európa legnagyobb szórakoztatóelektronikai kiállítása.

A gyártó 2016-os felhozatala elég erős, fém házba csomagolt, prémium felszereltségű, magas akkumulátorkapacitású, B20-as (800 MHz-es LTE) 4G frekvenciát támogató modellekkel próbálja növelni az eladásait. Karácsonyi ajándékként Android Nougat frissítést is kap a Max és mellette két másik UMi modell is.

A jelen teszt alanyát az UMi Max 4G-t, egy ismerősnek szereztem be 174 USA-dolláros áron a GearBest.com webáruház EU raktárából.

A telefont egy hétig használtam, ennek a leendő tulajdonos is örült, mivel első kínai telefonja lesz így benne volt a régi beidegződés - kínai gagyi elromlik. Régen így volt, de a helyzet megváltozott, mégis sötét árnyként lebeg ez az előítélet a legtöbb felhasználó előtt. Ezen a sötét árnyékon szeretnék világosítani, remélem, nem feleslegesen koptatom a tollam, akarom mondani a klaviatúrát.

A középkategóriában versenyző Max 4G alumínium aerospace készülékházat, 5,5 colos Full HD kijelzőt, 8 magos processzort, 3 GB RAM-ot, 16 GB belső tárhelyet -, ami tovább bővíthető -, 5 és 13 megapixeles elő- és hátlapi kamerát, ujjnyomat-olvasót kapott, Android 6.0 rendszerrel felvértezve. A készülékben mindkét SIM támogatja a 4G hálózatokat és a 800 MHz-es LTE sáv (B20) sem maradt ki.

A telefon egy elegáns, matt fekete papírdobozban érkezett. A fedél leemelése után magát a készüléket pillanthatjuk meg, alatta 1 Amperes fali adaptert, USB Type-C kábelt, SIM-tűt és persze használati útmutatót találunk. Örültem volna még egy OTG kábelnek és egy védőtoknak pluszban, de legalább kapunk védőfóliát, ami már gyárilag felhelyezésre került.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • Vernee Thor okostelefon

    Egy vadonatúj telefon gyártó lépett be a piacra nagy robajjal, mennydörgéssel, melynek már az első készüléke is nagy vihart kavart.

  • Ulefone Metal 4G bemutató

    A reklámszöveg szerint a prémium érzést szeretné elhozni a lehető legjobb áron a középkategóriába is.

  • DOOGEE F3 Pro - Az őserdő hőse

    Remek külső, impozáns belső, külföldről olcsó az ár, csak az a fránya akkumulátor ne lenne ilyen kehes.