Egy csodaszép szerelmes utazás: Haven bemutató

A videojátékoknak hódoló szerelmespárokat célozták meg, páratlan hangulatú couch co-op élményt kínálva. – írta: KaitouP, 3 éve

Az alkotókról

Nagy szerencse az, ha a párunk, a második felünk érdeklődése többnyire azonos a miénkkel, bár mindenki másként látja az ideális párkapcsolatot. Az viszont csak jó lehet, ha a mi hobbink a szerelmünk hobbija is. Cikkem tárgyát tekintve ez vonatkozik a videójátékokkal való időtöltésre is: rengeteg módja van annak, hogy a virtuális világban ne magányos farkasként, hanem akár szerelmünkkel vegyünk részt, legyen szó online kooperációs játékról, vagy - amilyen remek szóval az angol kifejezi ezt - couch, avagy „kanapé” kooperációs játék keretein belül, tehát egy képernyőt nézve, egy kanapén vagy ágyon kényelmesen elhelyezkedve, egy gépen, de két kontrollerrel. A lehetőség már az online játszható multiplayer játékok térnyerése előtt adott volt, születtek egyedibb és kevésbé egyedibb programok, amivel viszont 2020 utolsó hónapjában a francia indie stúdió, a The Game Bakers rukkolt elő, az valami olyan, amit korábban nem igazán láttunk: ez a Haven, amibe párommal a megjelenés napján azonnal bele is vetettük magunkat.

Mielőtt azonban rátérnénk a játékra, engedjétek meg, hogy bemutassam azokat, akik elhozták nekünk a programot:
A The Game Bakers neve ismerős lehet azoknak, akik korábban már találkoztak a 2016-ban konzolokra és PC-re megjelent FURI című, élénk színvilágú, grandiózus boss-fightokról szóló játékkal. A stúdió első nagygépes, remek értékeléseket kapott játéka sikeres volt, a Metacriticen 76 Metascore-ral, és 7.9 User Score-ral, Steamen pedig „Nagyon pozitív” értékelésekkel büszkélkedhet.
A stúdió legeslegelső játéka azonban nem a FURI volt, és még csak nem is nagygépes program: 2011-ben egy vízalatti taktikai RPG játékkal mutatkoztak be SQUIDS címmel, melyet okostelefonokra szántak. Ezt a SQUIDS Wild West követte 2012-ben, majd a SQUIDS Odyssey formájában később Nintendo Switch, Wii U és Nintendo 3DS konzolokon, illetve Steamen is tiszteletét tette a széria.
2013-ban a Combo Crew nevű verekedős játékkal rukkoltak elő még mindig inkább az okostelefonos kategóriában maradva, 2014-ben pedig a Nickelodeon számára egy Teenage Mutant Ninja Turtle játékot fejlesztettek, Michael Bay TMNT filmje mellé.

A The Game Bakersről azt kell még tudni, hogy egy hölgy, Audrey Leprince és egy úriember, Emeric Thoa alapították. Közülük Audrey nem kis név a szakmában, a The Game Bakers megalapítása előtt a Quantic Dreamnek dolgozott game designerként és producerként, majd hat évet töltött Kínában, ahol különböző AAA címeken dolgozott a Ubisoftnak. Emeric Thoa Audrey Leprince-szel alapított közös stúdiója óta szintén game designerként és producerként tevékenykedik, állítása szerint pedig szenvedélyesen imádja Japánt és a japán videójátékokat, ami látszik a Havenön is. Jelszavuk, hogy „úgy csinálunk játékokat, ahogy ételt is: rengeteg szeretettel”, ami szintén tapintható a szerelmespárról szóló RPG kalandjátékon is. Fun fact, hogy a stúdió székhelye Montpellier-ben található, pont egy pékség felett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt