Korszakvég: Hobbit - Battle of Five Armies SPOILER!

Egy korszak lezárult gyerekkorunkban a Harry Potter sorozattal és a Gyűrűk Urával, búcsúzunk Középföldétől. – írta: h3lios, 9 éve

Sztori 2, SPOILER!

Gandalf mindeközben Dol Guldurban raboskodik a ketrecében. Egy ork éppen a kivégzésére készül, ám ez természetesen nem következik be, hiszen a fehér tanács többi tagja megérkezik, és megmenti a haláltól.
Azonban, ezen sötét falak között nem az orkok a legveszélyesebb ellenfelek. Hanem a hajdani 9 emberkirály szellemei, akikből később a lidércek lesznek a Gyűrűk Urában.

Velük vívnak szoros harcot a tanácstagok, akiket Elrond, a tünde királynő és Saruman képviselnek.
Sikerül őket legyőzni, viszont Galadriel a sötét hely erejétől teljesen legyengül.
Ekkor támad rájuk Sauron, viszont sok sikerrel nem jár, ugyanis a fehér tünde az erejét gyűjtötte csak és kiűzte hatalmas hatalmával Sauront a régi erődből. Így került át tehát a sötét úr szelleme a végső helyére Mordorba.

Innen Gandalf elindul törp barátai után, hogy még időben figyelmeztethesse őket a közelgő veszélyre.

Tóváros túlélői elindulnak a part felé, ahol próbálják rendezni soraikat, és kikiáltják Bard-ot a "sárkányölőnek" és népük vezetőjének.
Elő lépésként népének menedéket keres, ami pedig nem más lesz, mint a már évtizedek óta romokban álló Suhatag (Dale) városa.

Itt meghúzzák magukat éjszakára. Reggelre viszont mindenki meglepetésére, megérkezik a tünde sereg Thranduil vezetésével. Élelmet hoztak az embereknek, amiért Bard nagyon hálás a tünde királynak.

Viszont neki természetesen nem az emberek megmentése a célja, hanem a hegy kincsének: a fehér drágaköveknek megszerzése.
Az emberek vezetője, a "sárkányölő" azonban háború helyett szeretné józan ésszel meggyőzni a törpök vezérét. Hiszen senkinek nem hiányzik még egy háború az eddigi rengeteg pusztulás után.

A törpök vezérére most térnék ki írásomban először, hiszen a film java része (nagyjából a fele) az ő árny oldaláról szól. Látta elpusztulni Tóvárost és az embereket, de az arany kísértése nagyobb annál, hogy segítséget nyújtson. Elméjét, akár csak a nagyapjáét, teljesen elborítja az arany és a drágakövek bűvölete.

Az eltorlaszolt kapuhoz érkező Bardot természetesen a 13 törp és Bilbo fogadja. A törp király azonban hallani sem akar arról, hogy az aranyukat holmi alku miatt másnak adományozza. Így hát az emberek segítését semmibe véve elküldi a kapu előtt álló íjászt és visszahúzódik a hegy mélyére, ahol együttes erővel keresik tovább az Arken követ.

Azonban mindhiába, hiszen az végig Bilbónál volt, amit a sárkánnyal folytatott küzdelemben szerzett meg még az előző film során.
Többször próbálta odaadni Thorinnak, azonban a törpkirály mohósága és gyűlölete végül más belátásra bírja, mégpedig egy elég érdekesre.

Mivel ő sem szeretne háborút, a követ, mint a saját tulajdonát (a kincs 1/14-ed részét), megszökve az éj leple alatt, odaadja a Suhatagban tartózkodó Thranduil-nak és Bard-nak.
Másnap pirkadatkor a tündék és emberek vezére a törpkirály színe elé fáradnak egy utolsó alkut felajánlva. Vagy az Arken követ választja és kifizeti a tartozását, vagy a népe háborúzni fog.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények