Gaba a1825: iMac-et olcsón

Gaba a1825? All In One pc bemutató 80.000-ért? Naná hogy megéri! – írta: Lalikiraly, 12 éve

Használat

Használat

A gépet összecsatlakoztatni a tápegységgel és egér-billentyűzet párossal, készen is vagyunk. A gép dönthető előre kb. 5' hátrafelé pedig kb. 15'-ban. A nehéz és vastag alumínium talp és az erős zsanér kitűnően tartja.
A csatlakozók közül hátul a tápegység, 4 USB és a LAN csatlakozó helyezkedik el. Baloldalt pedig a két audio, két USB és az SD kártyaolvasó van. És felettük helyezkedik el a szellőzőrács.

A gép alján helyezkednek el a kezelőszervek, néhány gomb formájában, továbbá a két hangszóró.
Balról jobbra haladva:
Hangnémítás (mute) Hangerő fel és le, Fényerő fel és le (a lefelét nyomva tartva automatikusan kalibrálja a képernyőt) és a végén a Ki/Bekapcsolásért felelős gomb van.

Az első bekapcsoláskör rögtön elindul az Ubuntu linux telepítője. De aki ezt nem akarja az a driver CD nek köszönhetően telepíthet rá Windows XP-t vagy 7-est. (Nem a Star Trek-féle 7-est bár őt magamra telepíteném szívesen :P) Egyébként a Windows 7 mindössze a WIFI-t és a videókártyát nem ismeri fel alapból.

A gépben "sajnos" aktív hűtés dolgozik, ami nem valami halk. Sajnos picit visítós hangja van de egy két óra alatt meg lehet azért szokni.

A beépített hangszóróknak egész jó hangjuk van. Nyilván a műanyag ház miatt ne számítsunk dobozhangnál sokkal jobbra. Egész jó hangerőt tudnak előállítani, de azért ne velük bulizzunk.

A monitor képe igényel egy kalibrálást Windows 7 esetében. A fényereje valami brutális. (Legalábbis a notebookokéhoz képest fél fényerőn már kiégeti az ember szemét. Viszont nagy hibája a csúnya bevilágítás oldalról.

Billentyűzete viszonylag kényelmes, de erősebben kell gépelni mint egy notin. És az ű gomb fura elhelyezése miatt meg is kell szokni. (Sokszor nyomok ű helyett entert). Az egeret úgyszint meg kell szokni, de egész pontos és kényelmes.

Mindennapos használat:

Én egy Windows 7 Home Premiumot telepítettem rá USB pendrive-ról mindössze durván 15 perc alatt, mert DVD/CD meghajtó nincs a gépben. Elől a képernyő jobb alsó sarkánál van két kis zöld LED (a baloldali a merevlemez aktivitást a jobboldali pedig az üzemet jelzi), de szerencsére egyáltalán nem zavaróak.

A teljesítménye a mindennapi netezéshez elegendő, de nem játszani való gép. A 720p-s Youtube videókat kényelmesen viszi, a 720p-s AVI kat is, a full HD viszont inkább csak diavetítés.

Nem értem a túlzott ventilátoros hűtést, mert a gép hátulján lenne bőven hely hűtőbordának és akkor meg lehetne szabadulni a kis visítótól. Másrészt meg maximum langyos levegő jön ki belőle.

A két beépített hangszóró a gép alján helyezkedik el, hangerejük éppen elég egy szobában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények