Genius SP-HF2000X bemutató

A Genius egyik nagyon sikeres aktív hangfalpárjának a bemutatója. – írta: Lalikiraly, 14 éve

Sziasztok!

Egy újabb, de régebben vásárolt kincsemet szeretném bemutatni nektek! Több cikket írtam már notebookokról vagy éppen a legutóbbi MSI asztali gépemről. De most a
Genius SP-HF2000X típusú aktív hangfalpárat szeretném bemutatni.
Illetve a saját véleményemet elmondani róla.

Szövettel!

Szövet nélkül!

A történet annyi, hogy az MSI gépemen csak Stereo kimenet volt és nem is nagyon vagyok oda az 5.1 es rendszerekért, ezért elkezdtem keresgélni az aktív hangfalpárok között. Namost rengeteg típust megnéztem, meghallgattam. És sok sok Youtube videó megnézése meggyőzött arról, hogy nekem ez a típus lesz a nyerő. Az IPON nál rendeltem meg, és pár nap múlva már készleten is volt, vagyis a kezemben és nem került 12 ezer Magyar pénzbe. És boldogan vihettem haza a 9 kilogrammos dobozt!

Kezdjem is a készülék bemutatását!

Műszaki adatok:

Gyári PDF letöltése itt!

Típus: SP-HF2000X

- Barna fadoboz (Bass Reflex kialakítás)
- 60W RMS teljesítmény (beépített tápegység AC 230V 600mA)
- Középmély hangszóró: 5.25" azaz 13 centiméter
- Csipogó: 1" azaz 2.5 centi
- Jel / Zaj arány: 75dB
- Frekvenciatartomány 20Hz - 20KHz

Méretek:

Szélesség: 17.5 centi
Magasság: 36.6 centi
Mélység: 21.5 centi

A csomag tartalma:

A csomagolás mint a képen is látszik, teljesen korrekt. Tojástartó típusú kartonban van belül csomagolva és a két hangfal, továbbá a kábelek és a könyv külön zacskókban! A hangszórókat természetesen még szövet burkolat is védi pluszban, ami természetesen levehető.

- 2 hangszóró
- RCA to RCA kábel ( a két hangfal összekötésére! Nagyon rövid nincs másfél méter)
- 2RCA to 2RCA kábel (az audi bemenethez ugyanis RCA van hátul)
- 2RCA to 3.5mm converter kábel (hogy jack dugóval is be tudjuk hátulra dugni ez is max másfél méter)
- 3.5mm to 3.5mm audió kábel ( Az előlapi bementhez)
- Felhasználói kéziköny

Csatlakozások, Kezelőszervek:

hátulról.

Hátul mindössze a tápkábel fixen bekötve található. És van három RCA csatlakozó. Melyből a jobb szélsó sárga színű szolgál a másik hangszóróval való összekötésre. A két másik RCA pedig a mellékelt kábellel az audióeszközzel való csatlakozásra szolgál! És még hátul van a reflexnyílás.

Elől:

Ballról jobbra haladva...
- bekapcsológomb (jó stabil rugós nagyon bírja a strapát)
- bekapcsolást jelző kék led (brutális fényerővel)
- 3-5mm Jack mikrofon csatlakozó
- Hangerőszabályozó
- Mélyhang állító poti
- Magashang állító poti
- 3.5mm fejhallgató csatlakozó

Első bekapcsolás:

Sajnos nem volt maradéktalam öröm az első bekapcsolásnál, mert az a Génius széria még a búgós fajtából való. Tehát ha rávan kötve valami ha nincs, az erősítője a táp miatt valami gerjed, legalábbis ezt olvastam a neten és emiatt van némi alapzaja állandóan. De amúgy hamar megszokja az ember. Nem vészes. És persze a szobát bevilágító kék led. Le kell takarni valamivel, mert sötét szobában azonnal odavonza a tekintetet, illetve filmnézés közben kb vakít.

Nos én az első bekapcsolás után még semmi zene semmi, csak hagytam kb negyedórát magában!
Aztán következett a halk zene. Egy két napig szép halkan hagytam szólni, nem nagyon tekertem fel a hangerőt. A bejáratás elég jót tesz neki. Érződött is mert az első egy két hétben elég maszlagos volt a hangkép, főleg a magas hangokat illetően. De tényleg maximum két hét aktív használat.

Most az én szubjektív véleményem következik róla!
A két kis hangfal telljesítménye egy 16 négyzetméter de akár egy 20 négyzetméter körüli főleg tégla szobába bőségesen elég. Így még van annyi mély tartalék benne, hogy a szomszédoknak legyen keresetlen szava :)...

Zenéknél, mivel én főleg elektronikus zenét hallgatok, nagyon tiszta magasakat tud szolgáltatni. A mélyhangok is bőségesek főleg kisebb hangerőn. Igen nagy kilengésre képesek a kis mélyközepek. És egész mélyre is lemegy kis hangszóró létére. Dinamikusan gyors zenét is nagyon jól megszólaltaóan szólnak. Ugye a kicsi hangszóró előnye itt megmutatkozik. Nyilván nem követheti a nagy hangfalakat, de mint mondtam egy ekkora szobába, több mint elég!

Egyébként ha nem elektronikus hanem komolyzenével nézem, akkor hallatszik ki egy picit az alapzaj a pici búgó hang. Egyébként hatalmas telljesítménnyel tudja a hangszereket és igan nagy részletességgel megszólaltatni. A magas sugárzó hatalmas tartalékokkal rendelkezik.

Rock zenénél képes tényleg fület sértő hangerőig felmenni.

Techno és hasonló, hard zenéknél a sub tartományba nem nagyon tud lemenni főleg nagy hangerőnél. Torzítás tényleg csak nagyon nagy hangerőnél jelentkezik. De akkor már tényleg itt a szobában megmaradni nem lehet. Pláne ha elvisznek a rendőrök :D

Konklúzió:

Nekem ez a magánvéleményem, korrekt kis hangfalak, nagyon korrekt árral. Engem még hosszú ideig bőven kifognak szolgálni :) A két hangfal közti összekötő kábelt érdemes kicserélni egy hoszabb és vastagabb jobb minőségúre. Az előlapi ledet pedig letakartam azonnal, mert elviselhetetlen erős a fénye.
Az előlapi szövet fenthagyása vagy leszedése pedig mindenkinek a magán dolga. Nekem leszedve jobban tetszik. Én parkettán a földre rakva használom őket. Nagyon jó kis gumi talpuk van, nem csúszkálnak.

Videók róla:

[link]

[link]

[link]

[link]

Előnyök:

- kiváló összerakási minőség!
- a többi multimédiás hangfalhoz képest brutális telljesítmény (stereo kategóriában)
- csatlakozási lehetőség az elő és hátlapon és még mikrofont is tud fogadni
- szép kinézet és strapabíró potméterek
- vastag fa burkolat
- nagyon jó ár.

Hátrányok:

- rövid összekötő kábelek
- brutálisan erős kék led elől
- búgó hang (nem kell megilyedni tőle, csak abszolút csöndben hallatszik)

Ezzel zárom is soraimat! Mindenkit csak bíztatni tudok, aki egy jó Stereo aktív hangfalat keres az új sorozatban már nem fog csalódni. Azoknál már oldalt van a hangerőszabájzó gomb és még erősebbek is, mert a 3000A például már 80W os. Bárkinek bármi kérdése van a lajosvigh@gmail.com ra is megírhatja nekem, vagy a szokásos magicradio@hotmail.com os MSN címemre. De itt a fórum hozzászólásokat és a helyesírási hibákat is szívesen fogadom!

Üdvözlettel és Tisztelettel: Vígh Lajos

Azóta történt

Előzmények