Fujitsu Siemens Amilo Pi3525 notebook

Avagy Hófehérke és a Dual Core esete! – írta: Lalikiraly, 15 éve

Köszöntök minden kedves olvasót, azaz inkább nézőt, mivel a mostani cikkemet rendhagyó módon nem olvasni, sokkal inkább nézni kell.

Erről a kis notiról már régóta álmodoztam és meg is fogjátok tudni a videóból, hogy miért.
Most sikerült megvásárolnom.

Ezt kapjuk a dobozban:

- maga a notebook
- 65W os DELTA tápegység.
- gyors üzembehelyezési / karbantartási / használati útmutató

A gép főbb adatai:

- Típus: Fujitsu Siemens Amilo Pi3525
- Képernyő: 15,4" 1280*800
- CPU: Pentium Dual Core T3200 @ 2.0Ghz, 1Mb L2 cache
- Chipset: Intel GM45 integrált Intel GMA X4500MHD vezérlővel.
- RAM: 1Gb DDR2 800Mhz
- HDD: Western Digital SATA 160Gb

Csatlakozók extrák:

- 1 db eSATA / USB
- Összesen három darab USB port.
- DVI monitor csatlakozó
- 10/100 LAN
- Wifi

- Három darab 3,5-ös jack audió csatlakozó
- Kártyaolvasó (SD, MMC)

- Sötétben is jól látó AMILOCAM webkamera
- Dupla mikrofon

- Az Express Card foglalat és az LG DVD író.

- Cseppálló billentyűzet
- Ventilátor halkító gomb.

A videó itt tekinthető meg!

További képek itt láthatóak a gépről!

Akkumulátoros üzemidő:Normál internetes használat mellett bő két órát mindenképpen elbír. Szerintem olyan 2,5 óra lehet. Minimális energiagazdálkodás mellett és bekapcsolt ventilátor halkítással akár több is.

BIOS:

A gép Phoneix BIOS-os. Semmi különösebb beállítási lehetőség. Már a SATA AHCI módja sem állítható át. Van viszont egy érdekes fül. Ahol is két dolgot lehet beállítani. Az egyik a "Long battery life mode" a másik pedig a "LCD panel power saving" Mindkét funkció, főleg az akkumulátoros üzemidőt hivatott meghosszabbítani. De térjünk vissza a BIOS ra. Alapértelmezetten nekem az 1.06c volt rajta a gépen, de a Wifi emiatt indításkor nem kapcsolt be. A Fujitsu dicséretére legyen írva, hogy egy nagyon egyszerű Windowsos BIOS frissítő rendszere van. Mikor felkerült az 1.09 es BIOS és egy restart. Már meg is szűnt az idegesítő WIFI nem bekapcsolás.

Beépített hangszórók, hangkártya:

A két kis hangszóró, önmagában nem ad igazán jó minőséget. Ajánlom a hang vezérlőpultban az Equalizert ROCK módra állítani, így rögtön megjönnek a magas hangok is. Így már bőven használható kategóriába érkezik. Meglepően sok mélyet és közepet adnak le.
A hangkártya, többcsatornás. analóg modón is képes akár 5.1 es rendszert kiszolgálni. Tehát három darab jack csatlakozó. Vagy a fejhallgató kimenetet lehet átkapcsolni S/PDIF üzemmódba. Külön többcsatornás erősítőt használók a jelzett csatlakozóval, minden tekintetben előnyt élveznek.

FONTOS! A gép már csak Windows 7, Vista kompatibilis, XP hez össze kell vadászni a drivereket, Ugyanis nem kapunk hozzá semmilyen lemezt. Tapasztalataim szerint a Vista, de főleg a Win7 minden eszközt felismer. Egyedül a hangkártyát érdemes frissíteni, a vezérlőpultja miatt. És természetesen az Intel drivert, ha lesz Windows7 alá.

Személyes tapasztalatom, hogy közepes kijelző fényerő, kikapcsolt wifi, bekapcsolt ventilátor halkítás: Megnéztem egy 2 órás filmet és még bő egy órát írt üzemidőre.

Pozitívumok:

- Nagyon halk működés
- Cseppálló billentyűzet
- Gyors reagálású, sötétben is kitűnően látó kamera.
- Kártyaolvasó, jó webkamera, érzékeny mikrofon, három audio csatlakozó
- A csatlakozók többsége hátul van, ezért asztalon nem olyan randa a kábelköteg.
- Az akkumulátor a kéztámasz alatt van, így a gép súlypontja nem dönti hátra.
- Igazán jó éles képű monitor.
- A gép felső része, tehát billentyűzet, kéztámasz, több óra után is maximum langyos / kézmeleg.

Talán itt látszik a legjobban, hogy fényerő tekintetében nincs szégyenkezni valója sem a kijelzőnek sem az előlapi ledeknek.

Negatívumok:

- A billentyűzet egy pici megszokást igényel, ugyanis nagyon rövid úton járnak a gombok és láttam már stabilabbakat is.
- Csak 1Gb memória (de természetesen bővíthető) viszont az integrált Intel grafikus mag kapásból 256Mb-ot a magáévá tesz ebből.
- A gép allja egészen fel tud melegedni, de nem zavaró igazából.
- A kijelző bevilágítása alul elég magas.

Konklúzió:

A Fujitsu ezúttal egy nagyon kellemesen használható notebookot hozott össze.
A súlya bőven a viselhető, vagyis inkább hordozható kategóriába esik (2,8 kg.). A kijelző színei szépek, belátási szögei átlagon felüliek. A képélesség szinte kitűnő. A kamera és billentyűzet is a bőven jó kategóriába tartozik. A gép működése, normál internetezés mellett szinte néma. Picit lehet hallani a winchester kattogását, de ha nem figyeli az ember, észre sem lehet venni. A ventilátor nagyon ritkán kapcsol be. Akkor is csak addig megy, míg a proci le nem hűl és utána azonnal ki is kapcsol. Számomra az is pozitívum a hűtés terén, hogy hátrafelé fújja a levegőt, így ez is némiképp szerepet játszik abban, hogy halkabb.

Fontos! Ha valaki tudja, hogy a gyártónál a géphez való HOT START BUTTON nevű szoftver mire jó és hogy lehet használni, az kérem írja meg nekem.

Egyéb, a géphez kapcsolódó weboldalak:

A gép központi oldala (Magyar)
Gyári adatlap (PDF)
Driverek letöltése
Kézikönyvek (Manual)
Külföldi Youtube bemutató

Bárkinek bármi további információra van szüksége a géppel kapcsolatban, vagy bármi kérdése van, nyugodtan forduljon hozzám a következő elérhetőségeken: email: lajosvigh@gmail.com, vagy MSN en magicradio@hotmail.com. Üdvözlettel.: Vígh Lajos

Azóta történt

Előzmények