Gépet százezerből – a low budget gamer

Mennyiből lehet egy értelmes teljesítményű PC-t építeni? – írta: RazorSh4rk, 7 éve

Játékok

Igen extenzív játékgyűjteménnyel rendelkezem, ezek

mind megvannak. Először általános leírás azokról, amiket nem teszteltem, mert játszottam velük összesen 2 órát, vagy nem túl informatív róluk az fps gráf.

CSGO – 90-100 fps között van, a beállításoktól függetlenül (???)
Bioshock Infinite, Just Cause 2 – mindketten 150 fps körül futnak, nincsenek mikrolagok, minden maximum beállításon.
League of Legends – 300 fps-nél a monitor elkezd stutteringelni, 144-re korlátozva pont 144 fps van.
Sir, you are being hunted – 60 fps, minden a maximumon, de a Unity-stílusú engine erősen eszi a GPU-t. Procgen openworld lopakodós játék, enyhe steampunk beütéssel, imádom.
Warframe – van, amin ez nem fut el?

Nézzük a többi játékot, az antialias, multisampling mindenhol ki volt kapcsolva, általában medium beállításokat használtam, ahol nem, azt írom. Nem csak az átlag fps-t, hanem a mérés alatt az fps változást is rögzítettem (mindenhol 2-3 percig mértem, de majd látjátok, hogy az Excel skilljeim nem váltják meg a világot, sok helyen összenyomta a gráfot).

Overwatch

Oké, kapásból nem medium, hanem ultra, a vicces az, hogy minimumon is pont ugyanígy futott.

Skyrim

Folytatom is a másik ultra játékkal, Dragonsreach mellett a szabadban szaladgáltam, utána benéztem a kocsmába is, hogy mindkét környezetben rögzítve legyen a teljesítmény, de felesleges volt.

Assassin's Creed Unity

Kicsit izzasszuk már meg a gépet, a Unity-t próbáltam, mert ez a legújabb rész, ami megvan, és nem akartam, hogy arról szóljon a cikk, hogy milyen menő gamer gépem van. Mediumra visszavettem a beállításokat és rohangáltam a tetőkön, majd a lázongó tömegbe is belevetettem magam.

Itt már látunk néhány framedropot, a Pentium nem szerette a sok embert, viszont mutatok mindjárt erre egy megoldást.

Grand Theft Auto V

Egy hasonló játék, sok ember, open world. A beállítások medium-highon, igyekeztem a VRAM-ot betölteni.

Nem szép. Konstans framedrop, nem vagyok power user, de nem túl élvezetes így a játék. Az AMD ReLive driverben viszont van framerate control, próbáljuk csak ki.

60 fps limitet adva sokkal smoothabb lett, az indítás után engedett egy nagyobb dropot, de utána magához tért, és nem igazán engedte 60 alá. Az AC Unity ugyanígy 30-ra korlátozva sokkal élvezhetőbb lett. Nvidia kártyában nem tudom, van-e beépített limit, a dxtory nevű programmal viszont lehet szabályozni.

Witcher 3

Féltem ettől a játéktól, videókból az R7 260-on nem szeretett futni, szóval 30 fps-t céloztam meg vele, de pozitívan csalódtam. Mármint. Hatalmasat csalódtam. Fel is húztam medium-highra a beállításokat, a fancy dolgok közül meg bekapcsoltam azokat, amiket actually látok játék közben


Ja igen, színvak vagyok, és nagyobb vegetációnál minél több a god ray, meg a mit tudom én mi, annál inkább egybemosódik minden…

Fps control nélkül így nézett ki a játék.

Lovagoltam egyet, aztán városba is bementem, de bírta.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények