HP Pavilion G6: AMD A6 vs. Intel i3

Ugyan az a gép, néhány, eltérő belső adottsággal és pár ezer forint különbséggel. Ki lesz a nyerő? – írta: Dr.Byte, 12 éve

Belső/Játék

Processzor

A gépben egy AMD-A6 3420M típusú processzor található, mely (lassan már értelemszerűen) rendelkezik egy integrált, Radeon 6520G típusú videó megjelenítővel.

A négymagos processzor, magonkénti "végsebessége" 2500 MHz. Alap állapotban, vagyis ha nincs beállítva a "High Perfomance" mód, akkor 1500 MHz áll rendelkezésünkre magonként.

Lássuk az összehasonlításokat:

Videókártya

A megjelenítésért, egy integrált Radeon 6520G és egy dedikált Radeon 7450M videókártya felel, Hybrid CrossFireX (továbbiakban "HCFX") technológiával felvértezve.

A két kártya együttese a Radeon HD 6540G2-es nevet viseli. A "HCFX" technológiának köszönhetően a két megjelenítő képes együtt dolgozni, magasabb teljesítmény igénylése esetén.

Sajnos, a Pavilion G6-os nem rendelkezik külön kapcsolóval, ami könnyebbé tehetné a két kártya közötti váltást, így csupán software-esen tudjük őket kezelni.

Lássuk az összehasonlításokat:

Játék

Hmm. Nos, a játék átlag FPS értéke 40(!) volt, ami 10 FPS-el kevesebb mint az előző inteles tesztben. Érdekes... Viszont, még érdekesebb az, ami ezután jön.

Az előző játékról, vagyis a "League of Legends"-ről annyit kell tudni, hogy gyengébb gépeken is nagyon szépem fut. Hogyan lehetséges az, hogy egy kétmagos Intel i3-as gép, amiben csupán 1 videókártya van, jobb értéket produkál mint a mostani AMD-s konfiguráció?
Igaz hogy csak 10 FPS-el, de akkor is... Ami még érdekesebb, hogy a "Dead Island"-ben viszont az AMD-s konfig bizonyult sikeresebbnek 8-9 FPS-el, ami mellesleg jóval nagyobb teljesítményt igényel mint a "LoL".
Hogyan lehetséges ez?

(Megjegyzem, ugyanazokat a beállításokat használtam)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények