Huami Amazfit GTR: elegáns és sportos

Egy elegáns sportóra, amely remek társ sportolás közben, de öltönyt húzva is tökéletesen illik hozzád. – írta: bloggiold, 4 éve

Az Amazfit GTR működése

Csatlakozási szabványként az Amazfit GTR Bluetooth 5.0 BLE-t használ, ami több, mint remek. A kapcsolat a telefon és az óra között tökéletesen működött. Első körben Android 9, majd Android 10 mobil operációs rendszert futtató telefonnal használtam a GTR-t. Az Amazfit alkalmazásban ki kell választani a GTR-t, majd a párosításhoz az óra kijelzőjén megjelenő QR-kódot kell beolvasni.

A gombokon kívül az órát az érintőképernyő megérintésével és elcsúsztatásával lehet működtetni. A kezdőképernyőt bal vagy jobb oldalán húzva az egyik képernyőn a napi lépésszámokat, a kilométereket és az elégetett kalóriákat, a másik képernyőn pedig az aktuális pulzusszámot láthatjuk.

Fentről lefelé húzva a csatlakozási állapot és az akkumulátor töltöttsége, valamint a dátum jelenik meg. A gyors beállítások is itt érhetőek el. Bekapcsolhatjuk a zseblámpát, a fényerőt állíthatjuk – de felesleges, mert az automata fényerő állítás tökéletes – aktiválhatjuk a „ne zavarj” üzemmódot, az energiatakarékos módot és képernyőzárat is bekapcsolhatjuk.

Lentről felfelé húzva a képernyőt az óra különböző funkcióit érhetjük el:
• Status - információk a megtett lépésekről és az elégetett kalóriáról heti ütemterv szerint.
• Heart Rate - az aktuális pulzusszám és annak változási grafikonjai.
• Workout - itt a 12 rendelkezésre álló edzés mód választható ki.
• Weather - megjeleníti az aktuális időjárási körülményeket, például hőmérsékletet, páratartalmat, szél, napkelte és napnyugta, valamint 7 napos rövid időjárási információkat.
• Notifications - itt megtekintheti az összes beérkezett értesítés listáját.
• Activities - itt megtalálhatja az edzések előzményeit és részletes adatokat, és szükség esetén törölheti azokat.
• More - ez egy almenüt tartalmaz, ahol az iránytű, a barométer, a magasságmérő, az időzítő, a visszaszámlálás és mobil keresés érhető el.
• Alarm - az ébresztő állítható be
• Music - a telefonon lévő zenék léptetése, hangerő állítása.
• Settings - az óra számlapját lehet megváltoztatni (2 beépített és 1 telepíthető az Amazfit alkalmazással). A kijelző háttérvilágítási idejét és az alsó gomb működését állíthatjuk be. Itt aktiválhatjuk a „Mindig aktív” kijelző funkciót is. Az utolsó pontban a gyári beállítások visszaállítása, újraindítás, illetve az óra kikapcsolása végezhető el.
• Activities - itt az edzések előzményeit nézhetjük meg és szükség esetén törölhetjük azokat.
• Event reminder- az Amazfit alkalmazásban 10 emlékeztetőt állíthatunk be, melyek a megadott időpontban értesítenek.

A menüpontok szabadon átvariálhatóak, vagy elrejthetőek. A bejövő hívásokat elutasíthatjuk, vagy némíthatjuk, a hívó nevét is kijelzi természetesen a GTR. Az értesítések szövegében lévő „ő” és „ű” betűk, valamint az Emojik kérdőjellel vannak helyettesítve, ami egy kicsit zavaró. Számlapból az Amazfit alkalmazásban is bőséges a választék, de ha ez nem lenne elég, akkor itt, a teszt írásának pillanatában 680 darab közül választhatunk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények