Infamous 2 - PS3 bemutató

Villámként robbant be, jött, látott, és engem meggyőzött az alábbi játék. – írta: Crydan, 12 éve

Történet, csapat

Játékunk főszereplője, Cole MacGrath egy átlagos fiatalként kezdte életét, kicsapták egy felsőoktatási intézményből, és postafutárként kereste a kenyerét, míg egy napon egy különös tárgy örökre megváltoztatta. Egy hatalmas robbanás, aminek következtében emberek ezrei haltak meg, Cole a kráter közepén találta magát, és később kiderül, hogy teste megtanulta befogadni az elektromos áramot, mellyel látványos képességekre tett szert.

A második rész ott folytatódik, az első rész véget ért, Empire City romokban, Beast elpusztította a várost, Kessler, aki Cole „balesetéért” felelős, halott. MacGrath kénytelen szembeszállni a szörnyeteggel, bár sikerül megállítanunk, megölnünk nem, ráadásul minden képességünket elveszítjük, és menekülnünk kell New Marais-be, ahol a mutáns erők kifejlesztője, Wolfe professzor dolgozik, aki segíteni tud nekünk, viszont a laborját felrobbantja a Milicia, vezetőjükkel, a mutánsellenes Bertranddal. Később a professzort is megölik. Ezért a kis csapatával egyedül kényszerülnek arra, hogy Cole képességeit fejlesszék, és a Beast-et, valamint a terjedő vírust bármi áron megállítsák. A történet innentől kezdve többfelé ágazhat el, mivel személyiségünktől függően alakulnak az események, és bontakozik ki a végkifejlet.

Zeke Dunbar

Cole legjobb barátja, és egyik kulcsfigura a játék során. Fejlett megfigyelő és műszerész, aki az AMP-et is kifejleszti számunkra. Nagyjából ő írányít minket a küldetések során, mellékküldetésekkel, információkkal. Nem rendelkezik különleges erőkkel, de a géppisztollyal elég hatékonyan bánik, nem mintha a küldetéseink aktív részese lenne.

Lucy Kuo

Volt ügynök, és gyengéd kapcsolat fűzi Cole-hoz. Megfontolt nő, aki mindig előbb gondolkozik és azután cselekszik. Eleinte Zeke-hez hasonlóan a háttérben meghúzódva tevékenykedik, de az egyik küldetés során, amíg Wolfe professzor meghal, Kuo életben marad, de a Milicia túszul ejti, és kísérleteket végeznek rajta a Ray Sphere-val. Sikerül megmentenünk, és érdekes erőkre tesz szert, mint a fagy irányítása és a rövid távolságú teleportáció, melyeket Cole képességeivel is képes kombinálni.

Nix

Egy civil lakos, aki Cole-hoz hasonlóan jár, szeme láttára pusztul el az egész családja, és elhatározza, hogy elpusztítja a Milicia-t, aki a Ray Sphere robbanásért felelős volt. Lazább dekoltázs jellemzi öltözetét (szó szerint egy fokkal szebb az ördögnél XD), ugyanakkor meghatározó személyiség, és kisebb naivitás jellemzi. Renegát morállal, Nix érdeklődést mutat Cole iránt, és barátnőként is kezeli a későbbiekben. Képességei merőben eltérnek Kuo és Cole képességeitől. Közeli helyekre képes teleportálni, élő szöveteket bocsájt ki magából, és később képes lesz szörnyek létrehozására is, emellett ő is képes erejét Cole képességeivel kombinálni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények