Acer Aspire 5742G: a nagy család

Ideális megoldás azoknak, akik nem szeretnének sokat költeni notebookra és nincsenek egetverő igényeik. – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Felületes gondolatok

Mint ahogyan azt már említettem, a "Aspire" család számos családtaggal rendelkezik. Azt is leírtam, hogy belsejüket tekintve eltérőek, viszont külsőleg majdhogynem egyformák. Nos, a kialakításukat tekintve valóban óriási a hasonlóság, viszont az anyaghasználatot illetően igen eltérőek lehetnek (ez persze nem minden „ Aspire” modellre igaz) Ugyanis néhányat közülük, melyeknek konfigurációja teljes mértékben megegyezik, megtalálunk fémes/fémhatású illetve műanyag borításban egyaránt. Itt-ott bele is zavarodtam a dolgokba eme teszt írása során, mivel az "Aspire 5742G"-ből is készült fémes borítású változat. Ember legyen a talpán, aki "Acer"-éket követni tudja. Most, hogy tisztáztuk a körülményeket térjünk is vissza a teszthez.

Billentyűzet, Touchpad

A numerikus billentyűzet, szigetes-kialakításban jelenik meg, mely igen kényelmes felhasználást eredményez. Érdekesség, hogy az enter, backspace és a jobb oldalon található shift billentyűt a megszokottnál nagyobbra szabták, ami csak előnyére válik a billentyűzetnek. A Power Button, amely a bal felső sarokban várja a "nyomást", egészen érdekes kialakításban részesült, ugyanis (számomra) úgy néz ki, mint egy állandóan 9-órát mutató óra. Mindez, a rajta található kis (kék) fénycsíknak köszönhető. (lásd majd a képeken)

A Touchpad-ot illetően elég lehangoló az a tény, hogy kicsi. Ok..nem NAGYON kicsi, de azért kicsi. Sebaj, szerencsére egér az mindég van a házban. (igen, ez most így elég fura megfogalmazás) Végeredményként, nincs akkora nagy baj, mivel azért a touchpad hivatásának megfelelően működik. (...csak kicsit kicsi...) :)

Kijelző, Portok

Jelen esetben, egy 1366x768-as felbontású, fényes LED HD kijelzőről beszélünk, mely az Acer "CineCrystal™ TFT LCD" technológiájával került forgalomba. A színek valóban gyönyörűek és a kép is meglehetősen éles a TFT-LCD -nek köszönhetően. A kijelzőn természetesen megtalálható a mára már megszokottá vált 1,3Mpx -es (HD CrystalEye) webkamera, amely 1280 x 1024 -es felbontásban konvertálja be arcunkat a kijelzőbe.

Portok tekintetében sem lehet okunk panaszra, ugyanis az "Aspire 5742G" kategóriájához és árához mérten minden igényünket kielégíti.
Tehát a portok.: 3x USB 2.0, HDMI™, External display (VGA) illetve a gép jobb alsó sarkában található 2-in-1 (Secure Digital™ (SD) Card, MultiMediaCard™(MMC) kártyaolvasó. Mondjuk az amit hiányolok, az a Bluetooth, de ennek a hiánya nem okozhat fejfájást, mivel kb 1500 forint ráfordítással orvosolható a probléma.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények