[RIOS ERROR]

Középkategóriás párbaj: Nvidia GTX 460 vs. Nvidia GTX 750

Kíváncsi voltam, mit alkot egy 460 manapság, és ha már vettem egy 750-et is, miért ne hasonlítanám össze őket? – írta: Ed3r_X_, 9 éve

Vélemény

Szubjektív vélemény:

A GTX 460 a mai napig egy remek kártya. Jó tuning potenciállal rendelkezik, Full HD-n az újabb játékoktól se retten meg. Néhol vissza kell venni a részletességből, a sokszoros élsimítást annyira nem bírja, de öt éves létére igen jól tartja magát. Hardveraprón is népszerű kártya, 15 ezer forint körül megszerezhető, jó teljesítményt nyújt, némi DX12 támogatása is lesz (a gyakorlatban majd elválik, mit is jelent ez). Hátrányai közé sorolható már a kora, a fogyasztása.

Térjünk át a GTX 750-re. Alapjában véve egy tökéletes kártya, mégse hagyott bennem nagy nyomot. A teljesítmény/fogyasztás aránya kiemelkedő, ő is jó tuningos lehetőségekkel bír, maradt tartalék benne. A mai játékokkal Full HD-n is elboldogul, sok helyen magasabb részletességgel is. Új és használt piacon ő talán még népszerűbb kártya, előszeretettel veszik HTPC-be, alacsony fogyasztású gépekbe, kisebb teljesítményű tápokhoz. Ára a 25-30 ezres sávban helyezkedik el (újonnan 30-35), érte kicsit jobban zsebbe kell nyúlnunk. DX12 támogatása is jobb, bár személyes véleményem szerint az első generációs GCN még így is előrébb van. Meglátjuk, mit hoz számára is a jövő.

Megérte lecserélni?

Ezt döntse el mindenki maga. Nem kimondottan ajánlani szeretném valamelyik kártyát, a lényeg azon volt, hogy egy négy évvel "öregebb" kártya miként viszonyul a fiatalhoz. Szerintem semmi szégyellnivalója nincs még ma sem, jó teljesítményt nyújt. Mivel nem egy árkategóriában mozognak, ezért nem is kimondottan riválisok. Ajánlanám mindkettőt a használt piacon nézelődőknek.

UI: Rég írtam a Logoutra, vissza kell szoknom. :) Ha hibát találtok, kérlek, privát üzenetben jelezzétek nekem.

"The way it's meant to be played"

[RIOS ERROR]

Azóta történt

Előzmények

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]