Lenovo B570 - A kis huncut

Egy újabb, irodai munkára fogható laptop, néhány extrával és "meglepetéssel". – írta: Dr.Byte, 12 éve

Külső

Monitor

A 15.6”- os 1366 x 768-as felbontású widescreen (16:9) LED HD kijelző, elég intenzív színeket képes megjeleníteni, noha ezt csak azután teszi, miután bekalibráltuk a megfelelő színhőmérsékletet(!).
Alapjáraton viszont kissé, fakónak tűnik. A Lenovo előszeretettel használ fényes kijelzőt a gépeihez, de valamit tudhatnak, mivel nem tükröződik zavaróan. A zsanérok 130°-ban engedik dőlni a kijelzőt, melynek tetején található egy kissé gyengécske, 0,3 Mpixel-es webkamera.

Billentyűzet

A Lenovo, többnyire az összes új modelljén a szigetes billentyűzetet részesíti előnyben. Lássuk be, valóban kényelmes és szerethető megoldás. A B570-es is szigetes kialakítással és teljes körű billentyűzettel rendelkezik. Ez annyit jelent, hogy a numerikus billentyűzet is adott. A billentyűzet feletti részen, mindössze egy bekapcsoló gomb és egy "Easy Recovery" gomb található. Utóbbival, az előző helyes konfigurációt állíthatjuk vissza, amennyiben ezt előtte beállítjuk.

Külön nem írok extrák címszót, mivel csak egy darab van, ezért ide írom, hogy a gép rendelkezik ujjlenyomat olvasóval is, a billentyűzet körüli borítás jobb alsó sarkában. (Pontosabban, a sarok felett 3 cm-el)
Ide sorolnám még a két gyors kapcsolót, melyek a gép elülső részén, alul helyezkednek el jobb és bal oldalt. Ezek a kapcsolók a váltható grafikus rendszer és a Wifi/Bluetooth ki és bekapcsolását hivatottak megkönnyíteni.

Touchpad

Már alig vártam ezt a részt! :)) A touchpad elég nagy ahhoz, hogy kényelmesen használhassuk a többujjas funkciókat, melyeket támogat. Ezen felül, a jobb és bal egér billentyű... 6 szólamban kattog. Erről ennyit. :)

Portok, Hang

Portok tekintetében, következő a felállás: Bluetooth 2.1, HDMI, VGA, 3x USB 2.0 port, eSata / USB combo port, Gigabit Ethernet, Card Reader. Hozzáteszem, a cikk elején említett USB-s akadás csak a gép bal oldalán lévő portra vonatkozik, illetve valószínűsíthetően nem az összes típusnál jelentkezik a probléma.

A hangzást illetően a gyártó feltüntette, hogy 2 darab 1.5W-os hangszóró áll rendelkezésünkre. Ezek a hangszórók a billentyűzet felett kétoldalt helyezkednek el és sem jobban, sem rosszabbul nem szólnak mint a laptopok 90%-a.

Következzenek a belsőségek!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények