Lenovo Ideapad U430p

Az SSD-vel és Windows 8-cal igazán gyors, jól használható, és szerintem jó ár/érték arányú gépet sikerült választanom. – írta: balees, 10 éve

Hűtés, billentyűzet, touchpad, hangszórók

A bekapcsológomb a billentyűzettől balra helyezkedik el, apró pontokból áll össze a szokásos gomb-jel, gyönyörűen néz ki, amikor bekapcsolva világít.

Hűtését alig lehet hallani, ha fel is pörög néha, akkor sem hangos (a Dell esetén a ventilátor szabályozásával voltak mostanában problémák).

A Lenovo büszkén hivatkozik az elismert Accutype billentyűzetre, amellyel kényelmesebb a gépelés és kevesebb az elütés. Én eddig azt figyeltem meg, hogy nagyon sima a billentyűk felülete, de amúgy tényleg jó volt használni.

Ami fura, hogy a felső, funkció sorban az Fn gombbal lehet elérni a hagyományos F1-F12 funkciókat, alapból a másik lehetőséget, hangerő, fényerő, Wi-Fi ki-be, stb. dolgokat lehet állítani (ezt BIOS-ban át lehet állítani). Ami még megszokást igényel, hogy a jobb oldalon lévő Page Up, Page Down, Insert, Delete más sorrendben van.
A billentyűzetvilágítás szerintem egy hasznos dolog, még akkor is, ha csak egy fokozata van.

A touchpad támogatja a több érintést, beállíthatók a gesztusok. Sajnos volt egy kis nehézség a driver telepítésénél, de alapvetően jól használható, és elég nagy.

A hangszórók átlagosak, kicsit talán dobozos a hangzás.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények