Négymagos Xeon(!) CPU LGA775-ös deszkában

Ha többet szeretnénk kihozni régi LGA775-ös alaplapunkból és nem akarunk sokat költeni, tegyünk bele LGA771-es, négymagos Xeon CPU-t! – írta: kenand, 9 éve

Hogyan tegyünk 771-es Xeon CPU-t 775-ös lapba?

LGA 771-775 adapter

Ugyan teljesen konyhakész LGA771-es CPU-t is árulnak átforrasztott lábakkal és szükséges bevágásokkal, de drágább, valamint elvész a DIY öröme...
Persze kinek a pap, kinek a papné...

A precíz forrasztás helyett használjunk inkább adaptert! Olcsón beszerezhető, sokan árulnak a hardveraprón (ha türelmetlenek vagyunk), vagy rendeljünk kb. egy hónap átfutással Kínából.

Az adaptert a megfelelő helyre kell feltenni. Finom csipesz és nagyító jól jöhet, de megy anélkül is. A ragasztótakarást le kell venni, az adaptert pozicionálni és ha jó helyen van, rá kell nyomkodni. Ellenőrizni kell, hogy a megfelelő pozícióba került-e az adapter. A néhány LGA775-ös Xeonra (pl. X3380) természetesen nem kell adapter.
Ez eddigi tapasztalataink alapján ha nem megy a Xeon az alaplapban - főleg ha adapter nélkül megy 771-es szerver lapban- le kell venni az adaptert és feltenni újra, vagy meg kell próbálni másikat!
Ha a kis kínaiak eltolták a forrasztást, lehet hogy nem működik megfelelően és ez a hiba ránézésre nem látható! Szóval érdemes tarcsiban több adatptert tartani. Akár 2-3-at is meg kell próbálni, mielőtt feladnánk az adott Xeonnal a próbálkozást. Főleg ha a módositott lapban egy másik Xeon megy.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények