Logitech G102 (G203) – nívós kistesó

Nincs huszonöt rongyod G Pro egérre? Itt a megoldás, körülbelül harmadáron! – írta: Vanir, 7 éve

Szenzor, szoftver

Szenzor

Mercury. Túlzottan sok információnk nincs róla (itt találni azért néhány morzsácskát). Nem egy új cég, korábban is voltak próbálkozásaik, de nem nagyon írtak történelmet. Egy biztos: ezt most nagyon eltalálták. Az MCU – ha minden igaz – egy STM32L100.


Forrás: Weistang.com

Hibátlanul teszi a dolgát, a PCS normál használat mellett kiakaszthatatlan, malfunction-t abszolút sehol nem tapasztaltam. Néhányan panaszkodtak, hogy nem minden felülettel kompatibilis, de nekem négy különböző egérpadon sem volt vele bajom. Zy nagyon spéci tilt-slam tesztjén is átment. A LOD alacsony (nem állítható szoftveresen), fekete szövetpadon 1 CD körüli magasságnál már nem érzékel, műanyag / fémpadon még épphogy.

A felbontást 200 és 6000 DPI között tudjuk állítani, melyek nagyjából megfelelnek a valóságnak, de némi negatív eltérés azért becsúszott (forrás: Ino, OCN). A polling rate-nek pedig 125, 250, 500 és 1000 Hz a négy választható értéke.

Paint-teszt, MouseTester grafikonok

A Paint-tesztből világosan látszik, hogy jitter szinte egyáltalán nincs még viszonylag magasabb értékeknél sem. Ugyanakkor mintha lenne egy enyhe angle snapping, bár lehet, hogy csak marha egyenesen tudok ezzel az egérrel vonalakat húzni (inkább az előbbi). A szenzorlencse nem mozog, tökéletesen stabilan van a helyén.

Az SRAV elhanyagolható, a szenzort nem tudtam kiakasztani, PCS csökkenés még 6000 DPI-n sem jelentkezett. Az 1000 Hz-et szépen tartja, az 500 már mintha nem lenne olyan jó neki, érdemesebb az 1 ms-os értékre állítani.

Szoftver

A Logitech all-in-one gamer drivere, a Logitech Gaming Software lesz a segédünk az egér beállításában. Beállíthatjuk a szenzortulajdonságokat, átprogramozhatjuk, makrózhatjuk a gombokat, és babrálhatunk a világítással is. Adhatunk meg több profilt is, ha kedvünk tartja. Mindezt jól átláthatóan, egyértelműen, nem kell órákat pepecselni vele. Ha végeztünk a beállításokkal, akkor akár le is törölhetjük a programot, lévén az egér belső memóriája jegyzi a dolgokat.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények