MEElectronics A161p fülhallgató

Az amerikai gyártó mikrofonos zászlóshajóját sikerült megkaparintanom viszonylag olcsón. – írta: Alg, 11 éve

Hogyan szól?

Egy darab armatúra van a fülesben, tehát az előítélet szerint egy viszonylag kiegyensúlyozott hangzást várunk részletes középtartománnyal. Nos ezt kb. meg is kapjuk, de menjünk szépen sorban:

Omnia - Tine Bealtaine (LAME mp3, 320 kbit CBR):
Az elején a gitár húrjait számolgatjuk, majd jön a hárfa, és ha nagyon figyelünk, meghalljuk a dobot is valahol bent, mélyen a koponyánkban. Aztán jött a digeridoo, és a hátamon felállt a szőr, annyira szépen visszaadta. A tér armatúráshoz méltóan megfelel, a húros hangszereket szépen, pontosan adta vissza, hallani, ahogy átfog a gitáron. Jóféle.

Ez azért még egy könnyebb próba volt, a következő mélyebb víz lesz.

Nightwish - Last of the Wilds (FLAC, 1000 kbit):
Főleg a közép/magas tartományt érdemes itt figyelni. Érdekes, a cinek mintha kicsit tolakodóak lennének, na nem vészes, nem mászik rá másra, de azért észre lehet venni. Más hangszernél nem jön elő (a kis tripla szilikonnal ez a szám nekem teljesen szétesett a magas tartományban, egy merő torz csilingelés volt néhány helyen az egész). Azért a mélyből is megmutatkozik valami, ott van a lábdob, biztos van akinek kevés, nekem pont elég. Nem búg, nem bubog, nem tolakodik, jó lesz ez.

Menjünk mélyebbre, csapjunk a húrok közé:

Nightwish - Master Passion Greed (FLAC, 1000 kbit):
Nos, az olcsóbb, mély-orientált fülesek kb. itt szoktak elvérezni, egy merő búgós mélyhang-levessé változtatva a szám elejét, de nem az A161p. Szépen leköveti a basszgitárt, még a fél percnél beütő zúzásnál is. Cin-effekt itt is megvan, úgy látszik ez nem volt véletlen. Ide ennél több mély szerintem nem kell.

Evezzünk hát más vizekre:

Awolnation - Sail (FLAC, 800 kbit):
Meglepően nagyot üt a mély, felkaptam a fejem, mikor először hallottam. Kicsit több teret el tudnék képzelni, de ez tényleg csak kötekedés.

Maroon 5 - Moves Like Jagger ft. Christina Aguilera (FLAC, 1000 kbit):
Nos, aki szerint az armatúrás fülesekben nincs elég mély, az ezek után már hivatalosan is hazudik, ennek a számnak pontosan így kell szólni, tér, mély, közép, magas. Bulizni támadt kedvem, pedig nem is szeretem ezt a dalt. :D Itt érzi igazán itthon magát a füles.

Na jó, most már aztán elég a partyzásból, jöhet az összefoglaló:

Szerintem egy nagyon-nagyon jól eltalált hangú fülhallgató ez, pár tervezési ellentmondással. A korábbi zászlóshajó, a CC51 kicsit tolakodó, csilingelő magasait megtartotta, de ez itt csak nagyon ritkán zavaró, inkább egyedi jellemvonásnak tekinteném. A kialakítás hülyeségein viszont egyszerűen nem tudok túllépni - bár lehet csak megszokás kérdése, hozzászoktam a PL50 kényelméhez.

A hozzá adott tartozékokra az egyetlen panasz talán a szivacs illesztékek hiánya lehet, én nem éreztem, hogy szükségem lenne rá, a szilikonokból szinte biztos, hogy mindenki megtalálja a megfelelőt. Az 55 dolláros áron, amennyiért hozzájutottam, egyértelműen ajánlott, sőt must have kategória. Eredeti ára 100 dollár, az már megfontolandó, de még szerintem ott, a Shure SE215 vadászterületén is megállja a helyét, egy driverből jelenleg nem hiszem, hogy ennél sokkal többet ki lehetne hozni. Ráadásul elég gyakran lehet elcsípni a meelecnél különböző 10-20-25 százalékos kuponokat, és a Facebookon is szerezhető kedvezmény kis szerencsével.

Ha pedig kell a mikrofon, akkor szerintem egyértelmű választás, megbízható, szimpatikus cégtől, távol-keletiekhez képest gyors szállítással.

Ha nem lennének a kivitelezés furcsaságai, és lehetne kapni mikrofon nélküli változatban mondjuk 85-90 dolcsiért, akkor 9,9/10 lenne (a cinek miatt nem 10), így csak 9/10 nálam.
Kíváncsian várom, mit tud majd a "nagyágyúk" ellen a találkozón, szerintem nem kell félteni egy illusztris VsonicGR06/07, Shure SE215/425, Sennheiser IE8/80 társaságban :)

Köszönöm, hogy elolvastad.

A cikkben szereplő képek (a harmadik kivételével) a MEElectronics tulajdonát képezik, vásárlásért, további részletekért látogass el a weboldalukra, megéri :)

Kuponokért, árengedmény-infókért iratkozz fel a hírlevelükre (nem fognak naponta spammelni, havi 1-2 levél a maximum), vagy figyeld a fülestopicot.

Azóta történt

  • Samsung EHS-64 újratöltve

    Remélem, aki hasonló cipőben jár, és van egy elromlott, szeretett fülese, az kedvet kap a megújításához.

  • Audio-Technica ATH-CHX7iS SonicFuel fülhallgató

    Az alany a gyártó 2013. októberében bemutatott különleges, hibrid kialakítású fülhallgatóinak "nagyobb", drágább tesója.

  • Vsonic VSD3 bemutató

    A Vsonic nevű kínai IEM gyártót leginkább az ár/érték aránya tette híresé, ennek fényében mertem meghallgatás nélkül VSD3-at rendelni.