Meizu Pro 7

Egy korrekt középkategóriás telefon remek kamerával, jó hangzással és egy másodlagos kijelzővel. – írta: HERR Z, 6 éve

Kamera, multimédia

Ez a gyártó első duál kamerás telefonja, de még a tavalyi trendek szerint: A 12 megapixeles RGB érzékelőhöz egy szintén 12 megapixeles monokróm szenzor kapcsolódik. Mindkettő f/2,0 rekeszértékkel bír, támogatja a portré módot, valamint a natív fekete-fehér felvételeket, a másodlagos kijelzővel pedig duplakamerás szelfit is varázsolhatunk, ha az előlapi 16 megapixeles autófókuszos szenzor szoftveres effektjei nem lennének elegendőek.

Amúgy a hátlapi kamerarendszer a Sony IMX386-os szenzorait használja, tehát nincs optikai zoomunk, tele lencsénk és optikai képstabilizátorunk.

Szoftveres oldalon van egy portré módunk, mely kéri, hogy nagyjából 1-1,5 méteren szeretnél látni a fókuszt, egy jól működő auto módunk, meg egy professzionális manuális módunk, amiben bármit beállíthatunk, illetve itt találjuk meg a panoráma, fekete-fehér és időzítős felvételeket is. Van trendi vízjelünk, melyet egyből kikapcsoltam.

Videót FullHD 30 fps-sel tudunk felvenni, a fókusz gyors és éles, a dual mikrofon pedig elég szépen és hangosan veszi fel a hangokat, és van szoftveres kézremegés-kompenzációnk. Ha többet szeretnénk, akkor külső appal megy a 4K/30 fps, vagy 1080p/60 fps.

És milyen az eredmény? Amit vártam tőle, azt hozza: egy Sony X Compactot azonos helyen megver bármilyen módban, jobban eltalálja a dinamikatartományt (és ha akarjuk ott a HDR), és kevésbé mossa el a részleteket, szerintem ez ezért az árért bőven megfelelő. Gyorsan mozgó részleteknél azért célszerű manuálisan rövid záridőt beállítani, de ennyi gond legyen vele. És igen, nincs AI segítségünk, csak prosztó szoftveres, de amit én vártam tőle, hogy előveszem és lőjek vele egy jó képet, azt elég jól hozza, gyorsan indul a szoftver, PDAF fókusza is megfelelő.






Számomra amúgy a HDR túl sok, ritkán kapcsoltam be, de mostanában ez a trendi, úgyhogy lett mintakép így is:

Ha a hátsó kijelzőt nem oldalra, hanem függőlegesen húzzuk, akkor az elsőtől függetlenül is tudunk fényképezni, ekkor Original, Beauty és Blur módok érhetőek el, a hátsó kijelzőre koppintva pedig háromról visszaszámolva készül el a felvétel.

[/L

A fényképekkel az elkészültük után is tudunk bőven játszani a galériában. Portré módban készült felvételeknél meg tudjuk változtatni, mi legyen éles és elmosott, az arcképekhez pedig képjavítás és szépítő funkció érhető el sok-sok roppantul hasznos effekttel (kontaktlencse, fogfehérítés, kisebb-nagyobb orr, stb.).

A telefonnal készült képek eredeti méretben/minőségben

A legtöbb mobil alacsony fénynél kezd elvérezni, nos, ez se hibátlan, de kevésbé zajos képeket kapunk, mint amit az árkategóriától várnánk a következő kép este 9 után készült:

Hangminőség szempontjából az első jó hír, hogy még rendes hangszóróink vannak, ergo egész jól szól asztalon, és a telefonálás hangminősége is kiváló. A második, hogy ahogy a gsmarena is leírta, tényleg nagyon hangos a telefon, és hibátlan a hangminőség mindkét oldalon. Jack kimenet előtt a gyártó mindig alkalmaz a csúcs telefonjainál egy jobb DAC-ot, ez jelen esetünkben Cirrus Logic CS43130-t takar, és valóban, direkt meghallgattam ugyanazokat a zenéket különböző profilokkal, ugyanazokkal a fülesekkel (Xiaomi Pro HD, ROCK Zircon, és egy 40k-s SONY fejhallgató). Zaj, nyöszörgés semmilyen helyzetben sem volt, legvadabban eltolt hangképek mellett maximum hangerőn se - bár ezek közti különbséget legtöbbször csak drágább fülesekkel tudjuk észrevenni, hamarabb lesz ez a szűk keresztmetszet. A lejátszó kellemes,mindent tud amit elvárnánk tőle és ahogy említettem a hátsó kijelzőről ez is kényelmesen vezérelhető, a headset gombjai pedig felprogramozhatóak.

Viszont...ha a hátsó kijelzőre kirakjuk a zene appot, akkor készüljünk fel hogy véletlenül párszor ha a kijelzőnél fogjuk meg a telefont el fog indulni a zene- a menüben a hátsó kijelzőn megjelenő funkciók sorrendje változtatható. Rádió nincs.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!