Mit tud egy GTX 980 Ti Full HD "maximum" grafikán?

PC-s pályafutásom legjobb HW-ének a tesztje avagy három év mérései egy rövid cikkben összegezve. – írta: Crytek, 6 éve

Frostbite és a többiek

BF1-3-4 teljes végigjátszás átlaga. A BF1 és 4-nél a 4K upscale be volt kapcsolva.
NFS, Mirrors Edge C , és PWZ 2 1-1-1 óra gameplay átlaga.

Itt pedig a többi játék.

Ezekben a játékokban: Metro 2033 Redux, Metro Last Light, Ethan Carter Redux, Assassins Creed Syndicate, Call of Duty Infinite Warfare, Doom, Max Payne 3, Alien vs Predator (2010) DX11, a teljes végigjátszás ideje alatt ment a Fraps benchmark. A többi játékban 20-30 perc gameplay átlaga van. Az Arma III volt az egyedüli kivétel, mert azt 2 perc után sírva kapcsoltam ki. Annak a játéknak máig nem tudom, milyen gép kellhet, minden csuszkát koximaxra téve.

Sajnos időhiány miatt csak ezeket tudtam megnézni. Tervben volt már rengeteg, de feladtam és eladtam a VGA-mat. A végigjátszások alatt végig futó Fraps benchmark felnyitotta a szemem, hogy az, amit a tesztekben látunk, pláne az alig 1-2 perces kiragadott jelenetek SEMMIT nem tükröznek arról, hogy is teljesít egy VGA az adott játékban. Plusz sok esetben nem mindegy, hogyan is áll össze az átlag fps. Erre a legjobb példa a COD IW volt. Sok helyen full jól ment 60-70 fps, máshol meg 30 közelében és érezhető volt, hogy ez már akadozni akar.... mégis, az átlag 63 fps ezt nem mutatja.

Tudom, jó lett volna a minimum fps-eket is beleírni a tesztbe, de higgyétek el, ez is kegyetlen munka volt... Amikor a gameplay a nagy nullára átvált átvezető videóban, akkor benchmark leállít, kilép, adott sort a Frapsből töröl, újrakezd, időzít, hogy az a francos videó ne legyen benne a mérésben... De ezt megint csak én érzem át, ti csak azt látjátok, nos, itt ez a hülye 3 év alatt csinálta ezt a pár játékmérést.

Mint a fociban: olyat küzdöttünk, mint még soha, éppenhogy egy góllal kikaptunk az első helyezettől. A többiek csak azt látják: á, ezek megint kikaptak.

Részemről ez a 980Ti ennyi volt. Szerettem, jól szolgált, de el kellett adnom, amíg kaptam érte valamit a gari lejárta előtt.

Azóta történt

  • MSI RTX 2060 Super Ventus OC

    Vajon tényleg szuper? Rövid teszt a 150.000 forint körüli videókártyák csoportjának új jövevényéről.