[RIOS ERROR]

MTH 2010 a BGS fényében

Idén is megrendezésre került a magyar számítógépes modderek kiállítása és versenye. – írta: jones965, 14 éve

2. nap

Ezen a napon már nem kellett kapkodva sietni, hogy minél hamarabb odaérjünk ( jaj el ne felejtsem, nekem is volt külön segítségem, sógorom személyében Tóth Tamás polgári anyakönyvezett név alatt, aki hathatósan közreműködött a lebonyolítás probléma mentes megvalósításában), mivel egy jól szervezett első napot tudhatunk a hátunk mögött, és csak beülünk a karosszékünkbe és élvezzük a munkánk gyümölcsét. Na mire ezeket végigálmodtam, fel is értünk a helyszínre. Gyorsan kijózanítottam magamat, hogy hát azért a pihenés jobb esetben is a hétvégére tolódik, tehát folytassuk, amit elterveztünk.
Az első nap végén mi MTH-s szervezők egy gyors taktikai értekezletet tartottunk a 2. nap forgató könyvéről, ami így nézett ki:
14.00 kapunyitásra előkészítettük a stúdió asztal előtti helyet, nem kisebb feladatra vállalkozva, mint sem hogy a kiállításra nevezett gépeket élő kamerás adással zsűrizzék le az illetékesek. Tudtommal a modding történetében eddig ez a világon egyedülálló.

A szakmai zsűri 3 tagból állt: Joy, BaluC, és Dremel részéről Murányi Zoltán. Az hogy minden flottul menjen, és szigorúan tudjuk tartani a kitűzött időpontokat, úgy döntöttünk, hogy Joy-t teljesen függetlenítjük a kilátogatóktól, hogy az on-line adás biztonsága és a zsűrizés hatékonysága érdekében csak ezzel tudjon foglalkozni.

Zárójelben jegyzem meg, hogy ezen időszak alatt az Őt kereső látogatók ( Pethő intézet), kiállítók képviselőit jómagamnak kellett koordinálnom, illetve segíteni a beléptetésnél és a kiállítás bemutatásánál Őket. Nemes feladat, legalább picit ráláttam, miért is nem tudja adott estben hasonló szituáció közt tartani a megbeszélt dolgokat időre. Talán erről a családja tudna legtöbbet mondani.

Várom a következő szakmai kérdést, Apa addig tartsd szóval a bácsikat

Visszatérve a zsűrizéshez: a versenyzők nevezői sorszám szerint hozták a gépeiket a zsűri elé, mégpedig először a casemod kategóriában. Ide tartoztam én is, de hogy az előbb említett dolgok működjenek, ezért engem előbb zsűriztek. Minden versenyzőnek 8-10 percet biztosítottak a gépe bemutatására, ami valljuk be nem sok idő, de ha belegondolunk az elvégzendő feladatba, összességében nem állt több rendelkezésre.A zsűrizésről folyamatosan video felvétel is készült, ami megtekinthető az alábbi linken.
A lejátszáshoz a silverlight program szükséges.

Ezután 10 perc szünet következett, szükséges telefonhívások lebonyolítása, valamint életszerű tevékenységek elvégzése.
Következett a casecom kategória zsűrizése. Ide kétszer annyi modder hozta el a munkáját, mint a casemod-hoz, tehát a zsűrinek újabb megpróbáltatásra kellett felkészülnie, figyelembe véve az értékelésre váró gépek felhozatalát. Mindezt ugye tovább nehezítette, hogy továbbra is on-line ment a műsor, és ugye nem rendelkezünk egy kereskedelmi tv felszerelésével, ettől függetlenül nagyon jól ment minden. A zsűri 2 részre osztotta műsor idő szempontjából az értékelést, alapul véve hogy Ők is csak emberek. Ennek a felvételét itt tekinthetitek meg.

Rövid szünet után, mely kalória és folyadék bevitelt tartalmazott, folytatódott a zsűrizés. Nem lehett egyszerű feladatuk, ugyanis a casecom kategória, ami ugye egyedi gépépítést jelent, mindenki az egyéni kreativitásának és képzelőerejének képességével készített szebbnél-szebb és ötletesebb gépeket. Volt itt mikrohullámú sütőbe épített pc, mézeskalács házikóba integrált pc, póker asztal valamint RC modellezőket megszégyenítő Tank PC és Nohab PC. Külön szeretném megemlíteni a Tank PC-t, ugyanis ennek a modnak a készítője: Soccer a német nemzetközi 2010-es DCMM kiállításon kategóriájában a 3. helyezést érte el. Nem kis érdem, figyelembe véve a magyar és német viszonyokat, már ami a támogatottsági és szponzorálási lehetőségeket tükrözi. Ezúton is gratulálok neki!

A Nohab pc-je pedig egy vasúttörténeti kiállítási szakember szemét szegezte oda hosszú ideig, ugyanis most készítenek egy szofvert, ami modellezi a Budapest- Székesfehérvár közötti pályaszakaszt, amin egy Nohab közlekedik. Számukra nagyszerű lehetőség lenne, hogy egy Nohab PC-n futna a Nohab szimulátor. Kreativitásból kitűnő Soccer munkája!

A zsűrizés folyamán nekem is voltak személyes élményeim, nevezetesen a prohardver fórumain találkozott személyekkel, akikkel sikerült egy kis szakmai tapasztalat cserét váltani. A teljesség igénye nélkül: gombcomp, kvazár, jaja1981, jer1cho, g4ga. Akit nem említettem meg, attól előre is elnézést kérek!
Közben a tuningosok asztalánál,- mert ugye 2 napra szólt nekik is meghívójuk, folyt a harc a mínusz hőfokokkal, valamint az ebből adódó magas processzor órajelekkel. Több órai próbálkozás után subaruwrc odajött hozzám, hogy balta van-e a közelben, mert szerinte túl nagy az alaplap, és a kondikat zsebben szeretné hazavinni. Próbáltam lelket önteni belé, hogy Ő meg a maradék nitrót öntögesse. Hála az égnek, és kitartásuknak többszöri idegkiborulási határt megközelítve sikerült magyar rekordot felállítani, ami valjuk be, nem rossz eredmény. Egészen pontosan a 3Dmark 03 programmal sikerült új országos csúcsot felállítani, 186288 pontszámmal. Neki is jár az elismerés! Bár maga részéről a 3Dm06 csúcsdöntésére gyúrt egész idő alatt, de sajnos a cpu hűtésére használt pot nem tűnt alkalmasnak erre a feladatra. Mindez nem csökkenti az elért eredményt.

A zsűrizés harmadik része.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

[RIOS ERROR]

Azóta történt

[RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR] [RIOS ERROR]