MyAudio Series7 708AG bemutató

A 7 hüvelykes, 3G-vel felvértezett tablet kiváló példa arra, hogy olykor vehetünk jót is olcsón. – írta: Jim Tonic, 11 éve

Doboz, külső

A doboz tetszetősnek mondható. Benne 2A-es gyári töltőt, fülhallgatót, micro USB adatkábelt, egy micro USB OTG kábelt, valamint egy többnyelvű használati utasítást találunk. A töltőcsatlakozó méretben és kiépítésben a Nokiákra hasonlít, szerencsére a készülék az USB aljzaton keresztül is képes áramot felvenni. A fülhallgatót ki sem próbáltam, de ránézésre nem is fogom.
A képek minőségéért elnézést kérek, jelenleg nincs lehetőségem jobb felvételekre.

Nem tudom, létezik-e másik színben, az én példányom hátlapja grafitszürke-szerű, míg a keret enyhén lilás, de csak annyira, hogy ízléses legyen. A gyári fotókon mindenesetre fekete megoldásokat láttam, de választási lehetőségem nem volt. A nyomógombok krómozottak, jó nyomásponttal rendelkeznek. A hátlap a specifikációk alapján alumínium, nekem úgy tűnik, hogy műanyagból készült, és csak egy vékony alulemezt ragasztottak fel a hátuljára.

A készülék kézbefogása után az első dolog, ami feltűnik, hogy nagyon vékony. Mindössze 8.6 mm, azaz lényegesen vékonyabb a Nexus 7-nél (10,45 mm). Ennek ellenére nyomogatásra nem nyöszörög, jól összerakott darab, de ilyen méretekkel azért meg lehet csavarni. Az illesztési hézagok jónak mondhatóak, bár a keret és a hátlap illesztése azért elárulja, hogy nem prémium készülékkel van dolgunk. Súlya 360 gramm, ami érdekes módon több, mint az Asus-é. Nálam ez még talán plusz pont.

[+]

Szemből a 7 hüvelykes WXGA kijelző uralja a felületet, az 1280x800 pixeles (215,63 ppi) felbontás ebben a méretkategóriában átlag feletti, ráadásul IPS. A képminőség meglepően jónak mondható, első és második pillantásra sem maradt el a Nexus mellett, a színek élénkek, a kontraszt megfelelő, a betekintési szögek is rendben vannak. A fényereje ugyanakkor brutális. Zárt térben egészen minimálisra vehető a megvilágítás, és bizonyosan elég lesz erősebb napsütésben is. Vízszintesen tartva a kijelző felett a másodlagos kamerát találjuk. 0,3 megapixeles (Nexus: 1,3), ami nem túl acélos, de videotelefonálásra még megfelel. Jobb oldalán egy háromszög formájú, halvány króm kerettel ellátott home gomb található. Az előlapot borító lap véleményem szerint nem Gorilla Glass, de erről nincsenek információim. Így aztán a védőfólia megérkezéséig rajta marad egy ideiglenes megoldás, ami nem mutat szépen a képeken, de nincs mit tenni.

[+]

A készülék bal oldalán – továbbra is vízszintesen tartva – a bekapcsoló és hangerő gombokat találjuk. Jobb oldalon a hangszóró kivágását, micro SD foglalatot, micro USB aljzatot, rejtett reset gombot, mini HDMI-t, töltőcsatlakozót és a 3,5 mm-es fülhallgató-kimenetet találjuk. A micro SD foglalat rugós kivitelű, a behelyezett kártya teljesen eltűnik a készülékben, ahogy kell.

[+]

A hátlap – mint említettem – műanyag és alumínium keveréke, rajta a gyártó logójával. Ide került a 2 megapixeles elsődleges kamera (Nexus: nincs), valamint a SIM foglalata. Ez utóbbi fedele gumiszerű anyagból készült. Könnyen nyitható, jól illeszkedik, szépen zár. A 2FF, azaz mini méretű kártya behelyezése könnyű. Kiszedésnél figyelni kell, mert elakadhat a hátlapban, de csak elsőre, aztán hamar rájövünk, hogyan irányítható körömmel a SIM a megfelelő irányba.
A gép szétszedhető, a portok mellett két oldalon miniatűr csavarok fogják a hátlapot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!