Navon Infinity, a végtelenbe és tovább

Mazochista hajlamom van,ezért veszek mindig ilyen low budget készülékeket - viszont így nem kell másnak! – írta: Kampó, 5 éve

Muzikalitás, Adatkommunikáció, akkumulátor, végszó

Zenei fronton van egyszer a Google saját lejátszója – ilyet, aki járatos androidos berkekben, biztos látott már – és van egy Zene nevű alkalmazás. Képernyőképeket utóbbiról készíttetem, bár ez is elég kis egyszerű. Ha jól rémlik, ez is egy jól ismert fapados androidos zenelejátszó. Szükséges és magától értetődő információk a képeken.

Az alul elhelyezett multimédiás hangszóró minősége és hangereje érdekes kettősséget mutat, a gyári dallamok egész hangosan és szépen szólalnak meg, a komplexebb zenék viszont jóval halkabban. Nem torzít, nem recseg, de kissé erőtlen, egy jó dallam választás viszont sokat segít a bejövő hívások hangjelzésének meghallásán, pláne, ha zsebben van a készülék.

Gyárilag semmiféle fülhallgatót nem mellékeltek számunkra, egy mérsékelten gagyi 3000 forintos hallójáratban cuppantósom volt kéznél. A metálosabb, karcosabb muzsikákat kedvelem, ezek számomra megfelelően szólaltak meg, nem volt dobozhangja, mélyből is akadt, a lábdob és a basszusgitár frankón kivehető volt, a magasabb cinek, és énekhang vagy öblösebb hörgés sem fulladt recsegésbe, sercegésbe. Hogy ez a fülesem érdeme vagy a telefonban levő DAC-é, azt nem tudom.

Ugye a rossz hír, hogy nincsen 4G, ez így 2018-ban elég ciki, pontosítok, 2017-ben is az volt, amikor megjelent a készülék. Habár kétségkívül nem halálos, főleg annak, aki nem mobilneten éli az életét, és sok mindenhez elegendő a:

UMTS (3G)
WCDMA
HSDPA
HSUPA

mert ezek ugye vannak, továbbá van Wifi (802.11 b/g/n), és Bluetooth is (4.0).
Akkumulátorunk kapacitása és típusa Li-ion, 2850 mAh – szerény SOC, szerény aksi.

Összegezve a szarkasztikus hangvételű kis írásom ellenére, tényleg teljes mértékben használható készülék. Nem hibátlan korántsem, igen, ha 5-6 ezer forintot dob az ember az árhoz, ott a XIAOMI akármelyik alsókategóriás telefonja, erősebb SOC-val. De ezt engedjük el, mindig van jobb, főleg, ha drágább.

Viszont van ugyanilyen tudású készülék is drágábban. Azoknak, akik nem játszanak, nem nyomkodják napi 18 órát a mobiljukat, de egy sima nyomógombos telefont kevésnek éreznek, de nem akarnak, illetve nem tudnak 50-60 ezer forintos okostelefont venni. Akiknek jól jön a wifi, megnéznének egy-egy videót mobilon, és elég a 3G/HSDPA hálózati sebesség, mert csak híreket olvasnak, e-maileznek, esetleg telepíteni szeretnének egy pár hasznos applikációt a mobiljukra, azoknak én nyugodt szívvel ajánlom.

Tetszett
- árcímke
- jó a fogása, jól összerakott készülék.
- kategóriájában meglepően teljesítő kamera
- kategóriájában egész korrekt kijelző
- felhasználói élmény árszinthez mérten pozitív

Nem tetszett
- multimédia hangszóró kissé erőtlen
- minek a kamu második kamera, ha a SOC nem is kezeli?
- hardveresen a szükséges minimumot hozza
- valószínűleg nulla support

Köszönöm, hogy elolvastad az irományom!
A metal legyen veletek!

Előzmények