Need For Speed World REBORN

Egy klasszikus, illegális, utcai, online, izom-árkád autóversenyzős játék feléledt a múltból. – írta: MrDerekas, 4 éve

Bejelentkezés

Akkor szóljak végre a játékról. A legnagyobb erénye a játéknak, hogy teljesen ingyenes. Teljesen! Nincs benne átverés, mögöttes szándék, játékon belüli vagy mikrotranzakciós lehetőség. Letöltjük, ami kell, és indulhat a játék.

Vagyis nem. Aki még nem regisztrált magának felhasználói fiókot, annak előbb regisztrálni kell. Míg a NIGHTRIDERZ szerverre ezt gond nélkül megtehetjük a launcherben egy alap procedúrán keresztül, addig a WorldUnited Official szerverre be kell szerezni egy ticketet is. Ehhez nincs más tennivalónk, mint belépni a Discord portálunkra, és a címsorba beírni a következő linket: "http://launcher.worldunited.gg/ticket" Ezzel meg is kapjuk jegyünket, és a játék launcherében már regisztrálhatunk.

A fájlok vagy játékkörnyezet letöltése után indulhat a játék. A játék indulása – saját tapasztalataim alapján – nem kimondottan a netes sávszélességtől, hanem inkább a szerver terheltségétől függ. Legalábbis hiába a gigás net, a 3 ms ping, azért el szokott malmozni a töltőképernyő, de végül:

Létre is hozhatjuk saját játékos profilunkat. Egész pontosan hármat, de egy is le fogja fedni a játékidőnket. (Erről még szó lesz.) Választunk nevet, logót, autót és rögtön egy versennyel is kezdünk. Közben természetesen jönnek a tutorial jellegű szövegdobozok, képes bemutatók. Elég idegesítő, de kötelezően túl kell esni ezen, és nem is mindenki több éves játékos múlttal veti bele magát az újraéledt játékba.

Ha megvannak a kötelező körök (vagyis Sprintek), feltárul előttünk az online világ. Itt nem a map nagyságára gondolok, mert az kissé szűkös is talán (a Most Wanted és a Carbon részek városai adják a teljes NFSW univerzumot, de canyon pályarészek nélkül), hanem a világszerte játszó emberekre. Tényleg az egész világon, mert nagyon jókat meccseltem egy New York-i, nyugalmazás előtt álló rendőrrel, egy vietnámi fogorvossal vagy egy nyolc éves lengyel kislánnyal. Szóval lassan megtelik a World, és sokasodnak a térképen, a játékosokat jelző nyílhegyek, valamint egyre több pálya lesz elérhető.

Élő ellenfelek, utcai versenyzés, nem valósághű fizika, sebesség és motorzúgás. Egyben is van a tökéletes recept egy jó kis adrenalinfröccshöz. Csapathatjuk a multiplayert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények