Ninox Venator - második menet

Fekete köntösbe bújva, kiváló talpakon hozza el az újításokat a Ninox Venator javított verziója. – írta: Vanir, 6 éve

Külső

Csomagolás

Nem túl csicsás: kis műanyag ablakkal ellátott kartondobozt kapunk, amely tartalmazza az egeret, egy extra szett talpat és a leírást.

Külső

Egyszerű, szimmetrikus forma, a bal oldalon két oldalgombbal, azaz jobbkezesek számára lesz csak ideális. A burkolat OEM modell, ugyanezt használja pl. a Motospeed V40 is (a belsejük azonban totál különbözik).

A forma nagyon hasonlít a Zowie ZA13-hoz, annál azonban hangyányit laposabb a legfelső része, viszont a gombok nem süllyednek le annyira az elején.

Anyaghasználat, összeszerelés

A teteje matt felületkezelést kapott, ami véleményem szerint nagyon kellemes tapintású, ellenben borzasztóan gyűjti az ujjlenyomatokat. Engem mondjuk ez egyáltalán nem zavar, lévén nem nézegetem az egeret, hanem fogdosom.

Az oldala nincs lekezelve, lyukacsos szerkezetű, textúrázott műanyag. Nálam nem különösebben csúszkált, pedig izzadós a kezem. Néhányan viszont panaszkodtak rá, hogy szerintük nem a legjobb megoldás, és jobb lenne valami gumiréteget rávinni. Tipp: eBay-en lehet kapni nagyon olcsón grip tape-et, amit a gördeszkákra szoktak rakni. Ezt felapplikálva máris megszűnik minden csúszóssággal kapcsolatos probléma.

80 grammos tömegével a könnyűsúlyú kategóriában versenyzik, viszont a súlyeloszlása kissé a hátulja fele orientálódik.

A fehér verzió az összeszerelési minőségben bukott el a leginkább, összevissza recsegett-ropogott, lötyögött, stb. Ezeket a hibákat az új kiadásban nem véltem felfedezni. Az egeret erősen megrázva hallottam némi zörgést, aztán rájöttem, hogy a kábel törésgátló gumiharangja tud egy kicsit mozogni a burkolat elejénél. Azt lefogva semmi hangja nem volt.

Világítás

A világítást a profilmenüben tudjuk beállítani, erről bővebben később. Effektusokra nincs lehetőség, a fény simán statikus, de elég sokféle szín között variálhatunk, nem az alábbi három az összes.

Összehasonlító képek


Logitech G102 (=G203 / G Pro)


Zowie ZA12


Microsoft IME3.0


Microsoft WMO

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Zowie Divina S széria

    A széria valószínűleg rétegtermék lesz a fényes felületkezelés illetve az átlagtól eltérő színek miatt.

Előzmények