Oittm Bluetooth hangszóró

Bírja akksival bőven, rettentően jól szól, és a háló mögé rejtett fényjáték is nagyon hangulatos. – írta: mrgergoke, 8 éve

Tesztüzem

Hosszú gombnyomásra kapcsol be. Ekkor egy kellemes, enyhén akcentusos női hang elmondja, hogy a Bluetooth hangrendszer bekapcsolt, méghozzá Bluetooth módban. Ismételt hosszú megnyomásra egy ismerős (ADO Mate 3) hangjelzésre kikapcsol. A Bluetooth összekötés 30 másodpercnél nem tart tovább, és teljesen zökkenőmentes. Megjelent a telefonon a listában, ráböktem, és már mondta is, hogy sikeres párosítás történt.

Rá is küldtem némi muzsikát, és elégedetten vigyorogtam hozzá. Gyönyörű, tiszta hangokat ad ki és határozottan hallani a basszust is a zenében. Nem jön rezgésbe tőle az ablaküveg, ez tény, de nem is ez a cél. Bulis, üvöltős, mindent túlkiabáló hangfalnak semmiképpen sem jó, de egyébként bármire.

Természetjáráshoz, tábortűz mellé, pecázáshoz (erre tutira jönnek a halak), haverokkal sörözéshez akármikor jó lehet, amikor nem a nézését, meg a járását kell bömböltetni kulturálatlan torzítással és hangerővel. Bár annak már úgyis mindegy. A magasak nem vesznek el egyáltalán, sőt, nagyon szépen kiemelkednek, a közepek teltek, a mélyek pedig határozottan ott vannak ugyan, de azért nem kell elájulni tőlük. Ahhoz képest, hogy mobil hangcucc, meglepett.

A bekapcsolással egy időben fényhatás is érkezett a talpa felől. Amint jött a zene, annak ritmusára kezdett el ugrálni. Egy kis késleltetése van ugyan, de nem sok, és nagyon jól néz ki. Sajnos mind a 6 beállítható program színkavalkádja végigmegy minden beprogramozott színen. Ezért azért rossz csak, mert vannak annyira eltalált színkombinációk (pl. a sötétkék-citromsárga), hogy szívem szerint fixre állítanám őket.

A 6 mód mindegyike mást művel, de egy rendszer szerint végighaladnak a színek mindegyikén. Némelyik lassabban, némelyik pulzálva, némelyik gyorsabb átmenettel, vagy ferde vízesés-szerűen. Egyébként tök korrekt kis animációk, és bár jobb lenne, ha esetleg lehetne vezérelni is, de így sem gagyin színes, főként sötétben tud szórakoztató lenni, én élveztem a műsorát.

Az a legjobb benne, hogy nem egy átlátszó műanyag mögül világítanak a fények, hanem valamiféle fátyolt helyeztek a LED-ek elé, így nem látni, hol világítanak pontosan, és tök jól egybemosódnak a határok, így teljesen egyenletes fényt bocsát ki. Hosszú gombnyomásra kikapcsolható a fény amúgy.

Mondanom sem kell, hogy 3,5 mm-es jack porton keresztül minden ugyanúgy működik, mintha BT-n menne. Az érintőgombok segítségével is lehet vezérelni, hiába megy telefonról a lejátszás, mindkét oldali nyomkodásra ugyanúgy reagálnak. Amikor merülni kezdett az akksi, a kellemes női hang szépen elmondta durván 30 másodpercenként, hogy „Battery is low, please charge.” Feltöltés közben mértem, hogy hány milliampert küld rá a töltő, és 3000 jött csak ki a 3600 helyett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt