Razer BlackWidow Ultimate 2013

Minden hibája, angol kiosztása ellenére egyáltalán nem bántam meg a vásárlását, sőt, újra megvenném. – írta: lofagi, 10 éve

Csomagolás, tartozékok

A csomagolást illetően semmi panaszunk nem lehet, viszont semmi extra sem található benne. A billentyűzetet masszívan tartja a belső kialakítású karton.

A kis műanyag borítás, ami védi a portól a mi BlackWidow-unkat, kettős érzetet kelt. A boltban, mikor meglátod a polcon, azt gondolod, hogy nagyon király, hogy megtapasztalhatod, milyen a gomb lenyomása, hangja. Viszont mikor már otthon használnád arra, hogy a portól megvédd, akkor bizony zavaró, hogy kilógnak a nyilak.

A dobozban megtaláljuk magát a billentyűzetet, hosszú és nagyon vastag kábellel, ami szövetborítású. A végén található kettő darab aranyozott USB csatlakozó, amely a billentyűzet kapcsolódását, valamint a rajta található USB kimenet csatlakozását szolgálja. Található még rajta hangszóró- illetve mikrofonkimenethez tartozó aranyozott jack-dugó, amellyel megkönnyíthetjük, vagy úgymond meghosszabbíthatjuk a fejhallgatónk zsinórját.

Amit elsőre hiányoltam, az a csuklótámasz, de valószínűleg ezt is csak azért, mert előtte egy Logitech Wave billentyűzetet használtam, amin pedig volt. Ez nyilván elég szubjektív, hogy kell-e vagy nem kell az a csuklótámasz.

Véleményem szerint (de ez megint csak szubjektív) nagyon függ, hogy mire használjuk a billentyűzetet. Játékra használom jelenleg a legtöbbet, leginkább a W, A, S, D billentyűket nyomom, míg a másik kezem az egeret szorongatja. Nem érzem hátrányát a csuklótámasz hiányának, sőt, ahogy egyre jobban átszokom a régi billentyűzetemről, fel sem tűnik, hogy nincs támasz. Viszont programozáshoz, chateléshez, lehet, hogy nem ártott volna. Persze, akinek hiányzik, az valamit úgy is ki tud találni magának.

Anyaghasználat: súlyosnak mondható a termék. A borítása érdekes, bár azt írják, hogy sehol egy ujjlenyomat, ezzel nem értek egyet. A BlackWidow-on rögtön meglátszódott, ahogy rátettem az ujjamat, megjelöltem. Nyomozónak se nagyon kell lenni ahhoz, hogy ki lehessen szúrni azt, hogy az egy ujjlenyomat.

Valamiféle áttetsző műanyagból készülhetett, ugyanis a kis LED-ek a jobb felső sarokban, ahol megjelenik nekünk néhány apró információ (Num Lock, Scroll Lock, Caps Lock, Gamer mode, Macro) homályosan átlátszanak. Ez engem kissé zavar, de meg lehet szokni, illetve ez addig zavaró, amíg az elején figyelünk rá.

A billentyűzet alján középen helyezkedik el a Razer logója, ami nagyon jól mutat rajta. A BlackWidow-n akár pulzálhat is, roppantul feldobja, viszont az Ultimate verzióban nincs külön szabályozás a logó és a gombok megvilágítására, így ha a pulzálást választjuk, akkor bizony az egész lüktet.

Szintén szubjektív, hogy ez kell valakinek vagy sem, számomra inkább zavaró, mint jó, azért maradtam a halvány világításnál. Egy sötét szobát nagyon kellemesen be tud világítani a legerősebb fényerőre állítva. Nem mondom, hogy milyen romantikus, valószínűleg a lányok se indulnak be ettől jobban, de azért fel tudja dobni a hangulatot.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények