Steelseries 3H v2 - A legkisebb

Pontosabban a legkisebb másodszor, mivel a 3H is átesett a "H" termék családba tartozó fejhallgatók modell frissítési hullámán. – írta: bunfi, 10 éve

Használhatóság - PC

A már említett 1,2 méter hosszú kábel miatt sajnos csak hosszabbítóval lehet használhatóan a géphez csatlakoztatni a fejhallgatót. Ez nem lenne probléma, mivel az 5H és a Siberia is hasonló megoldással dolgozik, viszont azokhoz jár a hosszabbító kábel. Ez sajnos a 3H dobozából kimaradt, amely fájó, tekintve, hogy maximum ezer forintos nagyságrendű költségbe verte volna a gyártót.

A fejhallgató a játékokban jól vizsgázott, habár a mérete okán nem felelt meg teljesen az elvárásoknak, de az árkategóriáját tekintve több, mint kielégítő a teljesítménye.

A hangforrások pozicionálásának szempontjából nem tökéletes, de talán csak a jobbhoz szokott fülünk miatt nem hallottuk annyira tisztán a trappolást Counter-Strikeban.

A hangeffektekben és látványosságokban gazdagabb Battlefield 4 alatt már jobban érzete magát a füles. Mélyekben talán kicsit erős, de ez a játékok alatt egyáltalán nem zavaró.

A mikrofonra sem lehet panaszunk, habár nem veszi fel a versenyt a Siberia megoldásával, amely talán minden idők legjobbja ezen a téren.

Sajnos ez a típus is hordozza magán azt, hogy ameddig egy kicsit be nem kopik a mikrofon fejének rögzítése a bal kagylóban, addig elég komoly szenvedések árán lehet csak kihúzni a műanyaggal borított, fémspirállal megerősített szár végén lévő mikrofont.

Ez a megoldás véleményem szerint jobb, mint a lehajtható karon lévő mikrofonok, mert ha nem kell, ugyanúgy egy mozdulattal eltüntethető, viszont még a LAN-ra való hurcolászás, dobálás közben sem fog letörni.

Viselése kényelmes 2-3 órás távlatokban, utána már kezdi éreztetni hatását, hogy a fülkagylóra támaszkodik fel. Sajnos a hordozhatóság oltárán az akár fél napon át is kényelmes viselést áldozták fel. Viszont annak, aki az ilyen megoldásokat kedveli bátran ajánlható, mert a kagyló formája nem szabályos kör vagy ovális, hanem lefelé elkeskenyedő, felül szabályos kör, alul ovális formájú, ami miatt nem csak félig, hanem teljesen a fülkagylón támaszkodik meg.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • AKG K450 és K550

    A két fejhallgató vásárlásával nem lőttem mellé: a kisebbik utcára, munkahelyre, nagyobbik számítógép mellé ideális.

  • Hama uRage Explode Evo bemutató

    Megfizethető ár, kényelmes viselet, kellemes hangzás. Ezek nem a gamer headset jellemzői?

  • CM Storm Sonuz

    Futurisztikus megjelenése és nagy mérete ellenére nem lehet rá panasz a Cooler Master mikrofonos headsetjére.

Előzmények