Ulefone Armor 6E – leégés kizárva

Vérbeli strapatelefon, mely meggyőző hardveres, multimédiás és adatkommunikációs képességekkel rendelkezik. – írta: bloggiold, 5 éve

Hardver, szoftver

A gépházban az Armor 6-ban dolgozó MediaTek Helio P60 feltuningolt utódja, a Helio P70-as lapka duruzsol, a világon elsőként alkalmazták a strapatelefon vonalon a tajvani gyártó újdonságát. Az elődjéhez hasonlóan ez a rendszerchip is a TSMC 12 nm-es node-ján készül. A nyolcmagos felépítés változatlan, a feldolgozók kettő, négyfős klaszterre vannak osztva. A teljesítményért felelős négy Cortex-A73-as rendszermag 2,1 gigahertzen (2 gigahertzről), az energiahatékonyságra kihegyezett Cortex-A53-as magok változatlanul 2 gigahertzes órajelen üzemelhetnek maximális terhelés mellett.

A MediaTek itt még nagyobb hangsúlyt fektet a neurális számítási kapacitásra.Az APU (AI Processing Unit) hatékonyabban működő feszültségskálázása miatt a MI teljesítmény hozzávetőlegesen 10-30 százalékkal emelkedett a korábbi P60-as lapkához képest. Grafika terén is történt némi előrelépés, a Mali-G72-es IGP 800 MHz helyett 900 MHz-en duruzsol, és 35%-kal kevesebb energiát fogyaszt a játékok futtatása közben a P60-hoz képest. Az EnergyAwareScheduling+ fantázianéven futó hőmenedzselési megoldás hatására a telefon érezhetően kevésbé melegszik. Ezt tapasztaltam is, a PUBG MOBILE szépen futott közepes beállításokkal, 40 perc után sem izzadt le különösebben a kicsike.

Rendszermemóriából 4 gigabájt áll rendelkezésünkre. A 64 gigabájtos belső tárolóból az első bekapcsolás után 53-ból gazdálkodunk. Ha szűkös lenne a tárhely, az egyik SIM-foglalat feláldozásával bővíthetjük, maximum 256 gigabájttal.

A Helio P70 teljesítményéhez nem fűznék hozzá semmit, a Snapdragon 660 és 675 lapkakészlettel szerelt telefonok szintjét hozza, sőt néhol fölözi is őket. Az alábbi videót érdemes ez ügyben megtekinteni:

A gyártók által készített fényezős videókat érdemes fenntartásokkal kezelni. Merő véletlenségből valami hasonlót csináltam én is végig, bár ott a Snapdragon 835 és 855 lett összeengedve a főszereplőnkkel. A konklúzió valóban az, hogy jó kis chipset lett összekalapálva a MediaTek által a Helio P70 képében.

Szoftveres részről az Android 9.0 Pie rendszert kritika nem érheti. A rendszersebesség is rendben van, nincsenek akadások, fagyások, egyszóval lagmentes a működés. A telefon fürgesége és készenléti fogyasztása a 40 telepített alkalmazás után sem romlott. Az első bekapcsolás óta két frissítés érkezett, ami szintén örvendetes.

A Google szoftvercsomagban benne van minden, talán egy kicsit több is, mint amire szükségünk lenne, ám ez nem gond, a felesleges appok tilthatóak, mint például a Duo. A rendszerbe minden plusz okosság beépítésre került. Meg sem próbálom felsorolni, ami itt nincs jelen az nem is létezik. A kedvenceimet emelném csak ki: dupla koppintásos feloldás és lezárás, némítás lefordítással és az ujjlenyomat-szenzor érintésével való hívásfelvétel, vagy lapozás a telefon menüjében. A fiatalkorú tesztelő csapatnál a prímet a Smart somatosensory (Vezérlés a közelségérzékelő segítségével) vitte. Ennek a lényege, hogy a képernyő megérintése nélkül is tudunk lapozni a menüben vagy a fényképek között.

Abban az esetben, ha valamely világszinten használt nyelven használjuk a műszaki berendezéseinket, esetleg a filmeket is idegen nyelven nézzük, a következő pár sort ugorjuk át. Ha ez nem így van, vegyünk egy nagy levegőt és olvassuk el ezt az írást. Az elismert prémium gyártó 13 millió forintért kínált termékénél is komoly bajok vannak a lokalizációval. Szóval a fillérekért megvásárolható túlélő bajnoknak nézzük azt el, hogy piciny országunkban az 1836. évi III. törvénycikk alapján hivatalosan használt nyelvvel gondjai vannak. Természetesen az alap Android felületen minden tökéletesen magyar, a bakiparádé csak a beépített plusz funkciókban lelhető fel. Az alábbi képek megtekintése ékes nyelvünk finomságaira érzékeny egyéneknek csak egészségügyi személyzet jelenlétében ajánlott!

A beállítások menüben az SOS Call nagyon hasznos lehet, remélhetőleg soha nem kell használni.A Műszerek nevű gyűjtő alkalmazásban az UV szint mérő applikáció kiemelt figyelmet érdemel, hiszen ritka vendég még a survivor telefonok körében is. Titkos tipp: ellenőrizzük le a napszemüvegünket az UV app segítségével!

A Gyermek mód bekapcsolásával a „jó fej a fater” megállapítás gyorsan érvényét veszti csemetéink gamer világában. A Játék mód ellenben gyakran aktiválásra került (persze nem általam), ilyenkor minden háttérfolyamat el van nyomva, a játékok prioritást élveznek.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Ulefone Armor 8 Pro

    Jobb vízállósággal valamint hibátlan Bluetooth-szal elsődleges készülékké válhatott volna. Szubjektív cikk!

  • Ulefone Armor 3W - a túrakirály

    A célcsoportnak jól fog jönni, hogy az Ulefone Armor 3W mellőz minden erőltetett, manapság divatos dolgot.

Előzmények