Ulefone Metal 4G bemutató

A reklámszöveg szerint a prémium érzést szeretné elhozni a lehető legjobb áron a középkategóriába is. – írta: bloggiold, 8 éve

Külső, kijelző

A név Ulefone "Metal" már utal rá, hogy a ház fémből készült, egészen pontosan alumíniumból. A CNC vágással és a szemcseszórással polírozott készülékház a jóval drágább árszegmensben is simán vállalható lenne.
A telefon pontos fizikai mérete 143×71×9,35 mm, ezzel a kijelző az előlap 68.13%-át teszi ki.
A mobil 155 grammot nyom, ez nem kimondottan kevés, de nem is húzza a zsebünket és hosszan kézben tartva sem kényelmetlen.

Az 5 hüvelykes Gorilla Glass 3 védelmű kijelzőn 720×1280 pixel jelenik meg, mely 300 ppi-s képpontsűrűséget jelent. Az IPS panelnek éles képe és szuper fényereje is van, nappal tökéletesen látható a tartalom, a betekintési szögek is rendben vannak. Automata fényerőszabályzás nincs, helyette az alkalmazkodó fényerő opciót választhatjuk, ami egész jól végzi a feladatát. A fehéregyensúly egy picit kékes, de ezt szoftveresen kalibrálhatjuk MiraVision segítségével. Az érzékenységet sem érheti kritika, maximum öt ujjat tud egyszerre kezelni a képernyő.

Alul a három darab kapacitív gomb kapott helyet - háttérvilágítás nélkül. A felső részen helyezkedik el az 5 megapixeles kamera, a fény- és közelségérzékelő szenzor és a beszélgetési hangszóró, sajnos az értesítési led kimaradt.

A lekerekített 2.5D technológiával készült keret miatt kellemes a telefon fogása, a fémnek hála tényleg prémiumérzést kapunk. A mobil bal felső szélére került az a tálca, amibe egy nanoSIM-et és egy microSIM-et, vagy egy nanoSIM-et és egy microSD memóriakártyát rakhatunk: magyarán a készülék dual-SIM-es, de ha két kártyával használjuk, a memóriabővítésről le kell mondanunk. Alul a microUSB csatlakozó a főszereplő, ami mellett a beszédmikrofon található.

A készülék jobb feléről szabályozhatjuk a hangerőt, valamint itt kapcsolhatjuk be a kijelzőt illetve magát a készüléket is. A gombok nyomáspontja abszolút rendben van, nem lötyögnek. Bal oldalon felül pedig a 3,5 milliméteres kimenet árválkodik.

Mivel egy unibody eszközről beszélünk, a hátlap és a szélek ugyanabból a fémből készültek, egyedül hátul a felső és az alsó elem műanyag, hogy az antennák szabadon kapják a jelet. A kamera középen felül található, alatta a LED-es villanó majd ez alatt az ujjnyomat-olvasó érinthető meg. A szenzor nem csupán gyors, hanem pontos is, tízből legalább kilencszer jól ismeri fel az azonosítókat. Lent a kis műanyag sávon balra eltolva alakították ki a hangszóró nyílását, amin két kis pöcköt is elhelyeztek, emiatt akkor is jól hallatszik, ha asztalra téve csörren meg a mobil. A hátlap nem szedhető le, az akkumulátort sem tudjuk kicserélni.

A telefon három színben vásárolható meg: fekete, szürke vagy ezüst.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények