Unreal Engine 4 Fejlesztői napló IV. rész

Reboot, projekt változások, új környezet, új mechanikák és megoldások végül közösségi finanszírozás/ startup. – írta: Clickbait, 8 éve

Változások

Az első és legfontosabb újítás, a játék neve, ami Recalculating lett. Utalva a labirintusra, az elveszésre és a változó útvonalakra.

Alapjaiban újragondoltam a projektet, a lényege változatlan maradt, tehát megmarad a dinamikus pálya, a mozgatható szobák stb. csak éppen más környezetbe helyeztem át, ami jóval segíti a játék egyébként negatív hangulatát.

Nagyon magas minőségű alapanyagokból építkezek, és mindezek ellenére közel 100%-os hatékonysággal tudja egy mai középkategóriás gép meghajtani. És azért ezeken a pályákon van anyag, nem kevés.

Az anyagoknak és a bővített tudásomnak köszönhetően rengeteget javultak a fények és az árnyékok. Minden ott van, ahol annak lennie kell, minden úgy néz ki, ahogyan azt megálmodtam, vagy legalább is közelít hozzá, ugye jelenleg is fejlesztés alatt van a játék, egy-egy folyosóhoz minden nap visszanézek és állítok rajta valamit. Ami hajnali 3-kor tetszik, az lehet még aznap délután már nem fog. Ilyen a szakma. :)

A hangszerelés nem változott, ami az anyagot illeti. Az FMOD segítségével fogom integrálni a teljesen dinamikusan kevert hangokat, tehát nem csak kinézetben különbözhetnek az egyes helyszínek, hanem hangulatban, hangzásban is.

Továbbá egy ismerősöm kooperációjával fog kerülni angol női hang is a játékba, ezáltal "valós" karakterrel lehet majd játszani, ezek a hangok is természetesen helyzetfüggők lesznek, néha véletlenszerű kiválasztással hangozhat el egy-egy poén.

Poén?

Úgy döntöttem a játékot egy kicsit elbillentem a sötét humor felé, ez takarhat easter eggeket, utalásokat, graffitiket, helyszíneket, mondatokat stb.
Illetve a későbbi cikkeimben ki fogom fejteni, de tervezek bele Siri/Cortana "integrációt' is, de erről később, mert csak elméleti síkon van meg.

Maga a helyszín ihletét Chernobyl, Portal 2, Half Life 2 és a Stanley Parable adta.


A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények