Washington - The Evergreen State

Forró nyári napokon nem is lehet jobbat kívánni egy havas hegycsúcsokkal övezett gleccsertónál. – írta: talmida, 12 éve

Gazdaság, történelem, turizmus

Seattle-ben és környékén található a világ legnagyobb repülőgépgyára (Boeing), a világ legnagyobb szoftver cége (Microsoft) és a világ egyik vezető rákkutató intézménye. Itt van az USA egészségügyi és orvostudományi cégeinek legsűrűbb koncentrációja, és itt van az USA második legnagyobb kikötő komplexuma is. Érdekesség még, hogy a Coast Starlight InterCity vasúti járat Seattle és Los Angeles között közlekedik, ezt a 2216 kilométert 9 megállással 34 óra 52 perc alatt teszi meg. Végül Lauda jóvoltából lehet közkincs ez az érdekes, vonatos kisfim.

Seattle-t az 1850-es években alapították. Nevét a környék legendás indián vezéréről, Seattle törzsfőnökről (Noah Sealth) kapta. Washington államban több indián rezervátum is létezik a főútvonalak mentén. Seattle-n kívül több város is kapott indián nevet, pl: Yakima, Spokane, Puyallup és Walla Walla. Seattle hivatalos beceneve, a „The Emerald City” vagy magyarul mondva „Smaragdváros”. Korábban „Jet city”- nek vagyis „repülőgépváros”-nak hívták a Boeing repülőgépgyár miatt.

Seattle az USA 10 legkedveltebb úticéljai közé tartozik. Úgy tartják, hogy munka és családfenntartás szempontjából itt a legjobb az életszínvonal, kiváló az oktatás, az egészségügyi rendszer pedig az ország legjobbjai közé tartozik.

Az USA legnagyobb kávé-központja és a világhírű Starbucks kávézó-üzletlánc első boltja Seattle, a budapesti Bosnyák téri piachoz hasonló Farmer Market-én található.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények