Win 10 LTSC: hülye vagyok?

Van-e létjogosultsága a Windows 10 LTSC kiadásnak egy játékra használt számítógépen a Home ellenében? – írta: Urby66, 5 éve

Tesztkörnyezet és módszer

A tesztek során ugyanarra a számítógépre fogom feltelepíteni mindkét Windows verziót, majd ugyanazt a játék és alkalmazás csomagot. A játékok esetén az átlag, a maximum, a minimum, illetve az 1% minimum FPS-t fogom feltüntetni. A teszteket mindenhol maximális beállítások mellett futtatom, két kivétellel. A Deliverance Very High-ra lesz állítva, a Deus Ex esetén pedig az MSAA ki lesz kapcsolva. Ahol annak beállítására lehetőség van, ott mindig a legfrissebb DirectX verziót használom majd.

Tesztkörnyezet:
– HP Z420 workstation
– Intel Xeon E5-1650v2 3.5Ghz
– 16 GB DDR3 RAM
– 256 GB SSD
– 3 TB HDD (2 db 1,5 TB laptop HDD RAID 0-ban)
– Gigabyte GTX1080 G1 Gaming 8 GB

A teszteket 1920 x 1080-as felbontásban futtatom. A processzor és a videókártya órajelét nem emelem meg a mérések idejére. A rendszer az SSD-n lesz, a játékok a Deliverance kivételével a Raid tömbről futnak. (A Deliverance-nek sajnos muszáj volt az SSD-re kerülnie, mivel folyamatosan és rettentő sokat tölt magas részletesség esetén.) Sajnos beszűkült érdeklődési köröm okán sem autós, sem stratégiai játékok nem kerülnek terítékre. Próbáltam a könyvtáramból teljesítmény-igényesebb darabokat választani. Ahol arra lehetőség volt, a beépített benchmarkot használtam, ahol ez nem volt lehetséges, ott egy előre begyakorolt útvonalon mentem végig. Minden mérést háromszor ismételtem meg, a grafikonokon a mérések átlaga szerepel. Az FPS értékeket MSI Afterburner segítségével rögzítettem.

Szintetikus tesztek esetén a programok által adott eredmény jelenik majd meg.

A fair összehasonlítás érdekében mindkét rendszert (és a drivereket) hagyom a legfrissebb állapotra kerülni a tesztek előtt, így életszerűbb lehet az összehasonlítás. Továbbá a programok és játékok telepítése után töredezettség-mentesítést futtatok.

A tesztprogramok:
– CrystalDiskMark
– 3DMark Time Spy
– PCMark10
– Superposition bechmark
– Cinebench R15

A játékok:
– Far Cry Primal
– Tom Clancy's The Division
– Deus Ex: Mankind Divided
– Kingdom Come: Deliverance
– Prey
– Doom
– Metro 2033
– Crysis 3
– Wolfenstein II The New Colossus

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt