Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Eleve az AMT is ízlés kérdése. Egyébként pont azt szokták mondani, hogy kevésbé fárasztó. De hogy miért, arról már sosincs szó. :D

Elméletben az AMT jobb kéne legyen, s tranziensben tényleg ügyes. Csak tudni kell jól hajtani. Ugye a dómnak a szélén van a lengőtekercs, az mozgatja a membránt. Az AMT esetén a lengőtekercs és a membrán egy felület. Pontosabban egy nagyon vékony műanyag filmre visznek fel vezetőket (gyakorlatilag ez a lengőtekercs), s ezt összehajtogatják harmonikaszerűen. Ezért hívják hajtogatott szalag magassugárzónak is (folded ribbon tweeter). A hajtogatás előnye az lenne, hogy nagyobb a felület, így több dinamika áll rendelkezésre.

Az AMT felépítésének megértéséhez itt a HEDD videója, a működésének megértéséhez az Eve videója hasznos, itt röviden össze is hasonlítják a dómmal.

[ Szerkesztve ]


GhanBuri Ghan
(őstag)
Blog

A SOAP-ban az a zseniális, hogy aki meg akar sértődni, annak már a szappan említése is vörös kendő :)


margithid
(veterán)

30-40k között van jobb vétel az edifier R1700BT-nél most valahol?


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Edifier MR4, hogy ha kiegyenlítettebb hangot szeretnél, s nem kell BT.


margithid
(veterán)

Köszi.
Meggondolom még.
Kár, hogy nincs bluetooth.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

De nem biztos, hogy tetszeni fog, a legtöbbek számára a semleges hangban nincs se magas, se mély. :D Lásd még: Edifier S3000 Pro "monitor" módja. Persze az MR4-en is van hangszínszabályzó, így a mély és magas igény szerint feltekerhető.

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

MR4-ben is két mód van. Egyik a monitor, másik a tuc-tuc :)

[ Szerkesztve ]


Moonwolf
(senior tag)

Mekkora szoba lenne ideális az Edifier S1000MKII-nek? :D Továbbra sem tudom pontosan mekkora hangerőn lehet, de azon a hangerőn már kicsinek érzem a szobát a hangerejének! :D

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Sziasztok!
Szeretnék tanácsot kérni a jelenlegi hangrendszerem fejlesztésében.
Jelenlegi felállás:

2x ESI aktiv 05 Studio Monitor
|
| 3,5 Jack
|
LG C2 TV
|
| HDMI
|
PC

A TV-t használom monitornak és így tudtam megoldani, hogy ha Plex-ek nézek pl. vagy zenét hallgatok, akkor ugyan azokon a hangfalakon szóljon a cucc.

Az első ötletem az volt, hogy hozzáraknék egy mélynyomót, pl. ESI aktiv 10s; ez most 92k HUF-ért van alza-nál. A kérdésem az lenne, megér-e ennyit egy mélynyomó? Mennyivel lesz jobb úgy bármi, ha egyáltalán? Vagy esetleg ezt az összeget fordítsam egy másik rendszer felé? 300k HUF-nál többet nem igazán tudnék erre fordítani.

Esetleg 2x Sony SS-CS5 + egy erősítő?

Az állom az egy Surround 5.1 rendszer lenne, de a hátsóknak csak áramot tudnék vinni, az audio kábelt sehogy sem tudnám megoldani szépen, szal vezeték nélkülinek kéne lenniük... ami 300k alatt sztem egy álom marad.

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

A szűk keresztmetszet itt a TV jack kimenete. Nem jó minőségű. Dinamikátlan és mosott hangú. Felesleges bármit is venni, amíg az alapok nincsenek rendben.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Lenne értelme akkor egy erősítőt venni és HDMI eARC-on keresztül a TV-re kötni a mostani hangszóróimat?


PuMbA
(titán)

Optikai kimenet, de sajnos peched lehet a C2-vel, mert az LG-ére állandóan panaszkodnak a mai napig. A legtöbb DAC el el dobja a kapcsolatot, mert annyira zajos a kimenete, hogy hibás adatnak véli. Szóval egy optikai bemenetes DAC kell neked.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Van esetleg vmi ajánlott model ami nekem jó lehet?

Illetve a DAC + 2x ESI aktiv 05 + ESI aktiv 10s feltudja venni a versenyt, pl. a 2x Sony SS-CS5 + erősítővel? Ha a meglévő hangfalaimat nem számolom, akkor egyárban lehet kb. a két megoldás.


PuMbA
(titán)

SMSL SU-1

Ez egy AKM chipes DAC, amit úgy olvastam, hogy majdnem biztosan problémamentesen együttműködik az LG optikai kimenetével, mert az ESS-ekhez képest nagyobb toleranciát enged meg.

"Illetve a DAC + 2x ESI aktiv 05 + ESI aktiv 10s feltudja venni a versenyt, pl. a 2x Sony SS-CS5 + erősítővel?"

Ezt nem lehet megmondani, csak ha valaki meghallgatta mindkettőt.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Köszi.

A DAC-nak van előnye egyébként optikán keresztül vs. egy erősítő HDMI eARC-on keresztül? (WiiM AMP-ot néztem, annak van Optika bemene is a HDMI melett)

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Lehetséges, de a WiiM AMP-pal az a baj, ami a nevében benne is van, hogy valójában egy erősítő. Neked aktív hangfalaid vannak, amiben van erősítő, tehát amire való és az erőssége, arra neked pont nem kell :) A WiiM AMP erősítetlen RCA kimenete meg ugyanolyan csapnivaló minőségű, mint a TV-dé.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Nálam ez a része nem teljesen érthető még, hogy ha tudott, hogy ennek a TV-nek az Optikai kimenete nem elég jó, akkor miért költenék abba az irányba?
Miért ne vegyek inkább egy AMP-et + új hangfalakat? Főleg, hogy az HDMI eARC elvileg jobb mint az Optikai kimenet, legalábbis ahogy én eddig olvastam.

A keretem 300.000 HUF, ezt írtam korábban is, de lehet beleolvadt a többibe.


PuMbA
(titán)

Azért, mert ha a DAC-ba be tud érkezni a jel és nem dobálja le, a feldolgozás során már helyesen időzítve ("szűrve") lesz. Ugye optikain még digitálisan megy át az adat, tehát még nem került átalakításra analógra.

[ Szerkesztve ]


Lajmund
(senior tag)

Nekem is c2 tévém van monitorként hasznàlom leginkább. Nálam ez úgy nèz ki hogy a gépet usb-vel a tévét optikaival kötöm össze a dac-al. Na ha a gépet használom akkor a gép küldi a jelet usb-n a dac-ba de ha csak a tévèt nèzem pl hbo vagy bàrmi akkor a dac-on àt kapcsolom optikaira a bemenetet és ennyi megy arról. De ha gépről nézed hülyeség a gépről hdm-n átküldeni a tévének aztán a hulladék rca-n a rendszerbe mert az egy fos lesz de ha optikain csinálod akkor meg lesz input lag és tök felesleges kör. Ha 300 ezret rászánsz egy jó hangzásra amkor ne rca-n akarj hangot továbbitani. Arról nem is beszélve hogy ha gépről tudsz rendes minőségben jó minőségű zenéket hallgatni úgy mintha a gép egy lejátszó lenne és mindent megkerülve direktbe élvezni a zenèt pl jriver lejàtszoval asio vagy wasapin keresztül. Akm chippes su1-el szépen fog szolni a streaming optikain. Nekem ess chippes a dac-om de ezzel is teljesen jó annyi a szépség hibája hogy néha egy pillanatra elmegy a hang mintha megnomynád a mute gombot. De valamikor egyszer se csinálja valamikor meg egy ora alatt kètszer de nem zavar meg legtöbbször a gépet használom szoval nem téma. Su1 jó ha nem kell bt.

[ Szerkesztve ]


Lajmund
(senior tag)

Ja és igen elfelejtettem. Ha gondolkozol mélyen mindenképp ajánlom játékhoz filmhez de zenéhez is főleg ha elektronikus vagy mélyet igénylő zenéket szeretsz. Én a 8 colos hangfalak mellé vettem és nem bántam meg teljesen más az élmény. :D

üzenetek