Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1) - Multimédia, életmód, 3D nyomtatás fórum

üzenetek

hozzászólások


rAY.BAN
(tag)

SMSL SU-1 + ESI aktiv 10s = ~140k HUF
Sony SS-CS5 (vagy vmi jobb) + HDMI eARC AMP = 60k + AMP ára (80k?) -- 140k HUF

(Rosszul látom egyébként, hogy a SMSL SU-1-hoz nincs távirányító? Így source-ot csak kézzel lehet váltani a gombbal az elején.)

Nálam most azért van itt dilemma, mert a te elmondásod szerint se elég jó az LG C2 Optikai kimenete, de akkor miért erőltetném azt? Nem lenne jobb egy HDMI eARC AMP? Egyébként a PC-t abba is direktbe be lehetne kötni elvileg, vagy rosszul gondolom?

Illetve ugyan annyi pénzért a második opcióval nem-e érnék el jobb eredményt? Főleg ha eladnám a mondani ESi hangszóróimat és abból lehetne valami Sub?


PuMbA
(titán)

Ha kell távirányító, akkor Topping E30 II Lite.

"Nálam most azért van itt dilemma, mert a te elmondásod szerint se elég jó az LG C2"

Ilyet nem írt.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Pedig de:
annyi a szépség hibája hogy néha egy pillanatra elmegy a hang mintha megnomynád a mute gombot. De valamikor egyszer se csinálja valamikor meg egy ora alatt kètszer

Próbáltam utánaolvasni énis, és igen, többen is írták, hogy gondjuk van az Optikai kimenettel. A Topping DX3pro-t konkrétan írták is többen, hogy azzal folyamatosan szakadozik nekik.
Ezért kérdezem folyamatosan mindegyik postomban a HDMI eARC-ot :)

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

És ez előtt azt is leírta, hogy ESS chipes DAC-ja van :) A Topping DX3pro is ESS chipes, amivel a legtöbb probléma van. Az SMSL SU-1 és a Topping E30 II Lite AKM chipes, ezt leírtam a #65234-as hozzászólásomban is. Tiszta már?

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Igen, de nem jobb még a probléma lehetőségét is elkerülni egy AMP/AVR-al?


PuMbA
(titán)

Elkerülni el lehet, de én nem vagyok biztos benne, hogy az a Sony hangfal meg a WiiM AMP hasonló vagy jobb hangminőséget adna, miközben drágább megoldás is. Ha neten rendeled van 14 nap visszaküldési lehetőség a DAC-ra, szóval kipróbálhatod, hogy fennáll-e egyáltalán az optikai kimenetes probléma, de erről kérdezd az üzletet.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Feltételezzük, hogy megvan a Topping E30 II Lite; mi lenne a következő upgrade?

Ha jól sejtem itt a Sub-on kívül nincs más, se Center-el, se Surround-al se tudnám ezt így bővíteni ha jól gondolom, mert ahhoz kéne egy AVR.

Az a Sony hangfal csak egy példa volt; én konkrétan most Klipsch R-51M-et nézegetek, ami 100k HUF lenne párja, szal még ha 160k az AMP/AVR, akkor is belefér a keretembe. Ez még Sub nélkül (ami kb 140k) is lehet már jobb lenne, mint a mostanim Sub-al.


margithid
(veterán)

Van különbség a hangzásban, ha Bluetooth-tal csatlakoztatom majd az edifier r1700bt-t?
Vagy jobb inkább a jacket bedugni a notebookban? :)


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Egyrészt tőled függ. A Bluetooth alapból SBC kodeket használ, ami objektíve rosszabb minőség, mint a jack. Viszont nem feltétlenül hallani.

Másrészt a forrás eszköztől is. SBC-vel valamilyen ok miatt nem minden eszközről szól egyformán, legalábbis elvileg, én nem találkoztam még ilyennel, lehet csak jó forrásokkal próbáltam csak. Ugyanis próbáltam R1280DB, R2750DB, S350DB / S351DB, S360DB hangfalakkal is a BT-t, s egyiknél sem vettem észre különbséget. Vagy legalábbis nincs akkora érdemi különbség, mint pl 128-192 kbps MP3 vs FLAC esetén.

A BT hátránya viszont hogy garantáltan késni fog a hang egy picit, ami bizonyos esetekben zavaró lehet, pl játék.

[ Szerkesztve ]


margithid
(veterán)

Köszi :R

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Akusztika rendbehozatala a következő lépés :)


rAY.BAN
(tag)

Csak a DAC hozzáadásával mi fog változni egyébként? A jelenlegi TRS-Jack 3.5mm-el sem recseg, meg nincs észrevehető noise sem.


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Ha gyenge DAC-ról váltasz jobbra, akkor olyasmi különbséget kell elképzelni, mint pl ami egy (régi / gagyi) telefon és egy (jobb) PC füleskimenete között van. Nem túl nagy különbség, kb olyasmi, mint pl a 128 kbps vs 320 kbps MP3.

[ Szerkesztve ]


PuMbA
(titán)

Írtam erről már egy kicsit. Részletesebb / tisztább magasak, jobban elkülöníthető hangok és nagyobb dinamika. Egy gyenge DAC hangzása mosott és összefolyt, a TV-dben lévő DAC pedig egy borzalmasan gyenge filléres szint, ami csak annyit tud, hogy szól. Minden TV-be ilyet raknak, hiszen csak fejhallgatózásra való. Nem arra, hogy egy normális rendszert ráköss.

[ Szerkesztve ]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Részletesebb és tisztább magasak, nagyobb dinamika

Ez tipikus placebo szöveg, amúgy, főleg a magasak. :DDD Ez nem azt jelenti, hogy az lenne, csak nehéz tőle megkülönböztetni.

A jó dinamika meg olyan, ami alatt mindenki mást ért, nem feltétlenül azt, amit kéne. :D

[ Szerkesztve ]


GhanBuri Ghan
(őstag)
Blog

Egyébként nem értem, mi a gond a HDMI ARC-kal, HDMI extractor után mehetne a monitorokba az optika/rca/akármi.


rAY.BAN
(tag)

Egy keresztkérdés; a Topping E30 II Lite helyett működhet esetleg az AIYIMA D03? (Chipnek ezeket írják: CS8422+QCC3034+SA9123I+TAS5548+TAS5624+PCM1808+DRV603)


PuMbA
(titán)

Erről a cuccról semmit se tudni, így természetesen nem :) Az SMSL-ről és Toppingról tudjuk, hogy minőségi és van róla tapasztalat, mert például nekem is Topping-om van.

[ Szerkesztve ]


rAY.BAN
(tag)

Kíváncsiságképp indítottam egy topic-ot egy másik fórumon is, hogy megnézzem ott mit mondanak. Ezért kérdeztem az Aiyima-t, ha érdekel, akkor ezaz: [link]


lezso6
(HÁZIGAZDA)
Blog

Eve SC204-t ajánlanak, lol. :D Nekem SC208 van, az tényleg jó, de 8". Az SC204 viszont kis 4" cukiság, mint egy Edifier R1280 vagy hasonló. Persze 6x áron nyilván jobban szól. :DDD

üzenetek