Gran Turismo - Konzol játékok fórum

üzenetek

hozzászólások


djpot18
(újonc)

Sziasztok!

November óta nyomom a gran turismot, viszont az online részébe csak mostanában kóstoltam bele, udnátok segíteni abban, hogy a jelenleg futó Nations Cup online versenyeken mi alapján számolja a pontokat?
Sok helyen próbáltam utána olvasni, de mindenhol csak azt a részét boncolgatják, hogy minden körben csak az utolsó versenyt számolja, meg hogy a 6 körből csak a 3 legjobbat majd a végén, ez oké. Viszont azt nem értem, hogy hogy lehet valakinél 5x több pont 1 roundon belül?
Konkrét példa:
1. hely az utolsó futamomon, meg is kaptam érte a max. 10 pontot ebben a roundban, hogy lehet valakinél mégis 50-60 pont ugyan abban a roundban, ha ő is 1 futam alapján kapott pontot.


neo-geo
(aktív tag)

3 részre van szedve a pontozási rendszer, GT1-GT2-GT3-ra. Értelem szerűen a GT1-ben több pontot fognak kapni, mivel ott A, és A+-os pilóták vannak. De ez részletesen le van írva a játékon belül is, ha elolvastad volna!

[ Szerkesztve ]


djpot18
(újonc)

Légyszi segíts ki, hogy hol találom leírva ezt részletesen a játékon belül? Hogy tiszta legyen, nyilván nem a többi ligán belül látom azt az 5x pontot, hanem a sajátomba.
Lehetséges lenne egyébként, hogy más pontrendszer alapján számol egy-egy versenynél, mondjuk attól függően, hogy az adott versenyen a másik 15 induló milyen DR besorolással van, azaz valamilyen erősséget állít fel az adott verseny mezőnyére? Amúgy miért kell rögtön ez a lekezelő stílus? (Mivel nem sikerült arra válaszolnod, amit kérdeztem, úgy gondolom, hogy olvasási probléma nem nálam van.)

[ Szerkesztve ]


neo-geo
(aktív tag)

Ezt csak egyszer mutatja, mint utólag nekem is kiderült, tehát ezt a játékon belül már nem találod mint ahogy írtam sorry. De ahogy elindítottad elsőre a Nation Cup-ot, ott hosszan leírja a versenyszabályzatot, a kategória besorolást, a pontozási rendszert, meg elég sok mindent, és csak ezt ugye elég kevesen olvassák el, és utólag már erre nincs rá lehetőség.
Ezeken a versenyeken már nem számít a DR besorolás, mivel itt fix pontok vannak. Mindegy milyen helyezést érsz e,l hogy mennyi kisebb vagy nagyobb besorolásút előztél-e meg. Viszont a DR pontjaid, azok változnak attól függően hol végeztél!


rakkimcer
(tag)

közelgő szülinapomra kaptam egy Alpine VGT Race-t, annyira megörültem neki, hogy el is adtam
legalább olyat adott volna amiből még nincs :)


GalaHU
(őstag)

Akkor készíts be nyugtatót mire a Porka-Spa-Száradó pálya kombóhoz èrsz… :)


papi77
(addikt)

Egy 15 éves hsz re válaszoltál! :DD


djpot18
(újonc)

Mivel tegnap volt a 3. round, ezért saját tapasztalatból tudom mondani, hogy nem, rosszul mondod, szóval inkább kijavítom a téves dolgokat amiket leírtál, hogy ne maradjon itt hibásan. Egyébként a versenyszabályzatot nagyrészt elolvastam akár hiszed,akár nem, de
nincs benne semmilyen konkrét, egzakt szám pont azért, mert a pontrendszert az adott versenymezőny összeállítása után számolja ki. Minél nagyobb a DR-od, annál erősebb a mezőny, így az elérhető pontok is nőnek. Szóval pont, hogy nincsenek fix számok és a DR alapján számolja ki.Sejtem az okát és logikus is, csak hát az első körben ez még furcsa volt. Azért köszi, hogy próbáltál segíteni... :)


GalaHU
(őstag)

Bazz… :)


papi77
(addikt)

Nem tudom ti hogy vagytok vele,de én ki nem állhatom ezeket a kitalált,nem létező autókat! Mint ahogy a rally,és a havas versenyek is kicsit furák,egy olyan játékban,ahol a "pályaverseny" lenne a lényeg!
Szerintem egy nem kötelező opciónak kellene lennie mindkettőnek.


james001
(veterán)
Blog

Ez se kötelező,nem muszáj megvenni sem játékon belül. :)
Nekem nincs velük bajom,inkább csak a dizájnokkal max,mert ez a Skoda is eléggé hasonló mint a legtöbb VGT kocsi,ha már ennyire ramennek a futurisztikus irányba lehetnének betegebb dizájnok is :P (Mint pl a Nike kocsi a GT4ben)
Rally-t egyébként én se szeretem a GT-ben,de mindig rád erőszakolják minden részben...
De amúgy tény,hogy inkább régebbi klasszikus kocsikat látnék én is szívesebben a játékban,meg akár klasszikus GT pályákat is mint a VGT kocsikat.

[ Szerkesztve ]


edeleny
(őstag)

Igen, régi klasszikus pályák, több 700 pp- 800 PP - nagyobb verseny.
Értelmesebb ellenfelek! Az alap AI katasztrófa. Több versenyben mozgó forgalmi akadályok.
Van olyan Spa i verseny, ahol a közepes és a nehéz nehézségi fokozat között az a különbség, hogy 25, vagy 35 másodpercet kell ledolgozni a győzelemért!

Mint annak idején a Pit Stop játékban, kerülgettük az olajfoltot, és az útfelbontást.

Úgy, hogy több mint egy éve játszom, a mai frissitésnek nem sok értelme volt.

Az a két 550-es verseny minek?

Nincs PS előfizum.
A GT6-ot be lehet valahogy szerezni Ps5-re?


james001
(veterán)
Blog

GT6 csak PS3ra van.


ProEvoFan
(nagyúr)

Annyira nem tetszik a 'kamu' Skoda, de azért ezüst időt mentem vele online trialban....elég is volt ebből az autóból. :)


neo-geo
(aktív tag)

Utána kérdeztem Én is, mivel nem indulok ilyen versenyeken, és rosszul tudtam sorry. Vagyis csak félig, mert nagy vonalakban jó volt a válasz. Akkor az a lényeg, hogy most már
tudjuk a választ :K Sok sikert a további versenyekhez.


hitchins
(őstag)

Sziasztok. Elgondolkodtam egy kormany beszerzesen. Meg sosem volt.
Nem tudtok esetleg valami helyet ahol ki lehet probalni a gt-t kormannyal? (Esetleg vr szemuveggel) Bp es kornyeke.

Egyaltalan mennyire ajanlott a kormany kozepes kepessegu vezetokenk. A menetiranyt megtalalom :) de azert nem vagyok egy Schumacher.


mcwolf79
(veterán)

Igaz , én csak a Sportot játszottam kormánnyal , de közepes tudású játékosnál is hoz 1-2 másodpercet . Én a Sportot kontrollerrel kezdtem , aztán vettem egy kormányt , és látványosan javultak a köridők.
Szóval ha sokat akarsz autózni a GT-val akkor ne tétovázz ! Frankó kormánnyal GT-zni.


ProEvoFan
(nagyúr)

Tök jó lenne kormánnyal tolni, mert az egy másodperc az nagyon sok.
Az a problémám, hogy nincs helyem a kormánynak.

[ Szerkesztve ]


Mezcal
(addikt)
Blog

Viszont a GT7 jobban játszható kontival, mint a sport sőt, egyesek esküsznek rá, hogy van olyan pálya, ahol előny. :)

üzenetek