Képregény topik - Kultúra, művészet, média fórum

üzenetek

hozzászólások


WhiteWalker
(nagyúr)
Blog

Én vettem több iratrendező mappát+ "bugyit" hozzá , azokban vannak a képregények.


ripla
(őstag)

Maga a rendszer nekem sem szimpatikus, de így esély legalább van. Amúgy a Gabo kiadó fog idén hozni szintén csak DC köteteket, most március végén az Omega Men kötettel nyitnak.

#1939Dilikutya
#1941WhiteWalker
Milyen gyűjtők vagytok ti!? :D
A karton is, és a fólia is olyan anyagokból van gyártva, amikre az van írva hogy teljesen vegyszermentesek, így idővel ezekből nem szivároghat át semmi a füzetekbe, pl. elszíneződést okozva.
Ezért sem nyerő, ha valaki beleteszi egy sima mezei fóliába, iratrendezőbe pl., mert az nem lesz jó, az adalékanyagoktól kezdve a belekevert ragasztóig idővel minden nyomot hagyhat a füzeten. Ezeket meg direkt erre a célra gyártják, állítólag még az UV fény behatását is minimalizálja.
A karton és a fólia is különböző méretekben kapható, attól függően hogy füzet, album vagy épp manga a kiadvány.
A fólia megvédi pl. a folyadékoktól meg a portól, a karton meg mereven tartja, hogy ne hajoljon el amikor állítva be van téve a gyűjtőtáskába. Létezik visszazárható is.
Nekem mind a 700+ füzet, TPB, manga be van fóliázva, kartonnal. Csak a keménytáblások vannak polcon. :D

#1940reelc
Fumaxék azóta nem hoznak semmit a DC-től, amióta, ahogy írod is, ennyire macerás leszerződni velük bármire. Nem tudom hogy ez változott-e meg, vagy a Szukits az aki még nem tudja hogy mi vár rá. :D

[ Szerkesztve ]


ripla
(őstag)

Az UV-ben nem voltam biztos, azt csak olvastam valahol, de ez viszont ott van, "Acid free, no PVC".
Ha sokáig meg akarod őrizni, akkor csak ez a jó hozzá. :)


cactuar
(aktív tag)

A Fumaxnál is újraindult a DC kiadás, most jött ki a Dark Nights: Metal.


ripla
(őstag)

Tényleg, de jó!


reelc
(veterán)

Illetve a DC Vertigos Lucifer is várható tőlük a DC vonalon maradva.

[ Szerkesztve ]


ripla
(őstag)

Igen, azt most láttam. :)

Eközben Kingpinék már megint megkavarják a kiadási sorrendet, ha eddig káosz volt ami náluk megy a sorrend terén, akkor ez már konkrétan egy tornádó ami épp feldúlja a partszakaszt.
Nem is igazán az új sorral van bajom, hanem azzal hogy a Peter Parker Pókember sorba IS bele lesz vegyítve, így a benne futó klasszikus sornak kb. soha nem fogunk a végére érni....

"Magyarul még nem túl sok Spectacular Spider-Man képregény jelent meg, mi pedig segíteni szeretnénk ezen a tarthatatlan állapoton: idén kettőt is elindítunk belőle!
A Spectacular Spider-Man 1976. decemberi dátummal jelent meg először, harmadik Pókember-címként (az Amazing Spider-Man és a Marvel Team-Up után), és a 263. számmal ért véget 1998. végén, amikor az akkori 4 Pókember-sorozatból (Amazing, Spectacular, Web of és sima Spider-Man) kettőt megszüntettek, illetve lecseréltek olyan új Pókember-címekre, mint a Webspinners és a Tangled Web (ez volt a régi Csodálatos Pókember 120-127. számának korszaka). De aztán 2017. második felében a Spectacular Spider-Man visszatért, méghozzá nem is akármilyen íróval, mert Chip Zdarsky (Pókember: életút - Hihetetlen Pókember 2021/3 különszám) írásával kezdtek bele; újra egy 1-es számmal indítva (amit később visszaszámoztak persze).
Az eredeti sorozatot a Peter Parker Pókemberben kezdjük kiadni, az új sorozatot pedig a Hihetetlen Pókember különszámaiban olvashatjátok majd el, lévén, hogy szorosan köze lesz a fő eseményekhez, sőt: az egyik legfontosabb épp ott zajlik le. Ezzel már a HP 2024/3-as különszámában szembesülhettek, júniusban."


Kicsit azt érzem velük kapcsolatban, hogy olyanok mint egy bőrönd, amelyik már gömbölyűre feszül a benne lévő ruháktól, a varrásai szakadnak, az oldala elkezdett repedni, és akkor előhúznak a szekrényből még egy adag ruhát....

[ Szerkesztve ]


NyMRooD
(őstag)

Lassan indíthatnak egy sorozatot ami az olvasási sorrendet magyarázza, egyre rosszabb a kingpin. Baromi idegesítő, hogy 27 sorozatból kell összeszedni ami érdekel, erre meg jönnek a hülye dupla borítók meg minden más baromság, aztán ha valami nem megy akkor jön a kasza meg a sírás, hogy milyen rohadékok az olvasok (ezt nem csak ők csinálják) :W


reelc
(veterán)

Nekem tetszik, mert ugyanabból a korszakból kapok olyan sztorikat, amiket nem ismerek. Ugyanaz a klasszikus korszak (a PPP esetében).
Megvan a Semic sor, legalább ritkábban futok bele olyanba, ami már megvan, amit ismerek.

Veszem a PPP-t, régen volt a Semic, nincs problémám az ilyen duplikátummal, hogy ennyi idő urán megvehetem jobb minőségben. + most újdonság is kerül bele.
Vagyis nekem tetszett eddig is, és ez az újítás is.

Leírták miért nem tudják külön újságként bevállalni.

[ Szerkesztve ]


WhiteWalker
(nagyúr)
Blog

Szerintem ez a fólia dolog túl van fújva és tolva egy kicsit.
Kb mint hogy "ne hagyd egész éjjel a telefont a töltőn mert baja lesz az akksinak".

Most itt van nekem a több mint 30 éves a Csodálatos Pókember sorozat összes része szép állapotban , ha eddig kibírtak fólia nélkül ennyi időt , akkor ezután is kibírja ebben a "bugyiban".

A karton az egyértelmű hogy hasznos.


ripla
(őstag)

Engem is rettentően zavar ez az összevisszaság meg a kapkodás. 3-4 havonta indítanak valami újat, aztán ahogy mondod is, megy a sírás ha valami befuccsol. Könyörgöm, ez már így túl sok.
A Gabo is elkezdett DC kiadványokat hozni, a Szukits is most akar felépíteni egy DC univerzumot.

#1949reelc
A fő problémám az, hogy a klasszikus sortól fogja elvenni a helyet, egyszer az jön, egyszer ez. Így is volt évente talán 5 megjelenés belőle, most akkor lesz jobb esetben évi 3? Ne már... soha nem érünk a végére. Mondom, legyenek új sztorik, oké, de miért egy már futó sortól kell elvenni a helyet? Nem értem.

#1950WhiteWalker
Én úgy vagyok vele, hogyha ezek vannak kitalálva hozzá maximális biztonság címszóval, akkor ezt használom. Szerintem amúgy sokkal több képregényem van, mint amit írtam a múltkor, egy ilyen hordozó táskába átlagos füzetből elfér cirka 120-150 darab, vastagságtól függően, és 7 vagy 8 már tele van, a maradék 4 vagy 5 meg van amelyik félig, van amelyikben vastagabb mangák vannak. Tippre csak a füzetesekből már 1000 fölött vagyok, és egy ilyen gyűjteménynek nem szeretném ha bármi baja lenne, így mindent megadok nekik ami a védelmükre van kitalálva.

[ Szerkesztve ]


NyMRooD
(őstag)

Aludtam rá egyet és igazság szerint nem lenne baj, hogy bekerül az amazing mellé egy másik sor is (majd később még egy harmadik), a probléma azzal van, hogy az amazing mennyiség felveszi a kinti tempót és nincs kedvem 10-20-30 évre tervezni, másrészt ez a komment Harza Tomitól:

"Mindenképpen a Spectacularnak kell többnek lennie, mert 3 évvel az Amazing mögött vagyunk még vele, be kell hoznia. Nem kezdtünk bele korábban, mert az Amazinget megszakítás nélkül akartuk kiadni addig, amíg el nem érjük a régi magyar kiadást."

Értsd: a 3 év lemaradás behozataláig nem lesz meg a kronológiai sorrend => egy katyvasz lesz. :W


ripla
(őstag)

Én már rég elengedtem ezt a katyvaszt, amit ők sorrendnek képzelnek. Átlag félévente felrúgják a saját ígéreteiket, és saját maguknak szerveznek keresztbe kb. mindent.
Viszont ha emiatt tényleg belassul a klasszik PPP sor, ami a leginkább érdekelne így a Semices éra hiányos kiadása után cirka 35 évvel, akkor viszont nagyon mérges leszek. Ha ez miatt kevesebb lesz az évi így is kevés 5 füzet, és még meg is kavarják ahogy szokták, akkor elbúcsúzom tőlük és inkább megszerzem angolul.

[ Szerkesztve ]


WhiteWalker
(nagyúr)
Blog

Ezekhez még jön az egyéb kiadások , Venom stb :C:DDD.
Azon csodálkozom hogy ők tudják mikor mit adnak ki.


ripla
(őstag)

Azon én is. :D


Dilikutya
(félisten)

Miért, tudják? ;]


WhiteWalker
(nagyúr)
Blog

Ha így tesszük fel a kérdést nem biztos :D
Úgy látom van egy cilinder náluk és abból random szerűen húznak egy papírt és aszerint adják ki a füzeteket ;]


csemege86
(tag)

Donald kacsa magazin utolsó évadát keresem:
2008 / 10, 11, 12, 13


ripla
(őstag)

Kíváncsi vagyok átjön-e a poén. :D

üzenetek