Linux - haladóknak - OS, alkalmazások fórum

üzenetek

hozzászólások


emvy
(nagyúr)

A log forwardingot pont nagyon tudja a journal, resze volt az eredeti celkituzeseknek. A logrotalas detto, hiszen a journal seekable, ergo a klasszikus logrotalasra nincs is szukseg. Logrotalasra alapvetoen azert van szukseg, mert a regebbi logokat idovel kidobjuk helysporolas miatt, es ezt ugy szokas megcsinalni, hogy a fajlokat dobjuk el, mert a szoveges logokban nem lehet egyszeruen ido szerint seekelni, plusz a fajl elejet truncate-elni maceras. A journalnal nincsenek ilyen problemak.

Tehat a journal alapvetoen kozelebb van a KISS-hez, mint a szoveges logfajlok rotalgatasa, mert arra van kitalalva, hogy logokat taroljon (ellenben a sima szoveges logokkal).

> Nem, egy JSON-ban szűrni sokkal kevésbé egyszerű, mint egy plaintext logfájlban, ha minimális regex ismeretei vannak valakinek.

Nem ertek egyet,
1) a komplex regex nagyon lassu tud lenni
2) minden program hajlamos sajat formatumba logolni, tehat egyszerre tobb program logjat szeretned korrelalni/szurni, akkor az seggfajas.

A tobbi filozofalgatas, szoval nem mennek bele.

Nem tudom, h ti mekkora meretu logfajlokkal dolgoztok, ahol en dolgozom, ott ~ terabajt nagysagrendu log van naponta. Ti grep-et es regexet hasznalnatok arra, h keresgeljetek ennyi logban? (Nyilvan mi is hasznalunk regexeket, stb., de nem ugy, hogy bemegyek a szerverre ssh-val, es a syslog fajlokat elkezdem grepelni.)

[ Szerkesztve ]

üzenetek