Apple asztali gépek - PC, mini PC, barebone, szerver fórum

üzenetek

hozzászólások


Sallylla
(csendes tag)

Köszönöm a választ! :)

Végül úgy néz ki, hogy megoldódott a dolog.

Korábban, amikor zavart a képernyővédő és megpróbáltam kikapcsolni, akkor valószínű, hogy elállítottam valamit, mert menet közben be lett kapcsolva az inaktivitás utáni automatikus kijelentkezés, valamint az "Automatikus alvó állapotba lépés megakadályozása".

Miután mind a két opciót kikapcsoltam és újraindítottam a gépet, már minden ismét a régi és immár nem "dob ki" a rendszer, amint egy hosszabb alvó üzemmódból visszalépek.

Mindenesetre nagy megkönnyebbülés, hogy nem szoftver, vagy hardverhiba okozta a jelenséget, csupán egy rossz felhasználói beállítás.

[ Szerkesztve ]


callmeakos
(veterán)
Blog

Nope, sajnos ez nem az.

De azért köszi a tippet.


titi12
(tag)

Ha van (még) ilyen: ~/Library/Preferences/ByHost/com.apple.windowserver*.plist , töröld.

[ Szerkesztve ]


cigam
(félisten)
Blog

Tudom "jókor" kérdezem, de ez a brew pontosan milyen csomagkezelő? Mennyire biztonságos?

Egy TOTP QR kód dekóder projekthez van rá szükség. [link]

Szóval elkezdte letölteni az internetet, és még le is fordítja magának. (libssh2, cmake,....) Ez felülír bizonyos programokat, könyvtárakat, vagy megmarad az eredeti, és két példány lesz belőle?

[ Szerkesztve ]


-Skylake-
(addikt)

tokeletesen biztonsagos.


cigam
(félisten)
Blog

Oké este elaltattam a gépet, oké ez csak egy 2012-es mini, de még mindég települ (forráskódból forgatja a programokat). Ez normális?


cigam
(félisten)
Blog

Nah ~24 óra szöszmötölés után ez lett a vége:

Error: You are using macOS 10.15.
We (and Apple) do not provide support for this old version.

Ezt nem az elején kellett volna ellenőrizni/közölni?!


Czo
(őstag)

Nem.

Ha fel akarod rakni X-et, akkor addig nem tudod felrakni X-et, amig nem raktal fel minden szukseges dolgot, ami kell X-nek. Viszont, az elso korben kiderulo szukseges dolgoknak is lehetnek szukseges dolgai. Tehat fel kell rakni mindent, ami szukseges es mindent ami szukseges a szuksegeseknek. Amikor felkerult minden szukseges dolog, akkor tudsz nekikezdeni felrakni azt, amit kertel.

Most az tortent, hogy vagy az egyik fuggosegnek, vagy maganak a cuccnak amit kertel, ugy lett megirva a "build scriptje", hogy ellenprzi a verziot... Vannak ilyenek, hogy 1-1 lib fejlesztoje ragaszkodik ahhoz, hogy a dolga mindig csak az aktualis vagy aktualis + -1 verzion menjen.


devil-k
(nagyúr)
Blog

Milyen monitort érdemes venni?


madgie
(titán)

Hát ez sok mindentől függ, elég szubjektív téma, én 4K alatt már nem vennék semmit. Nyilván a "rendes retina" PPI a legjobb, de az nagyon ritka, főleg külső gyártónál.

De már maga a panel kérdése is erősen szubjektív, mert nálam pl minden gyengesége ellenére az IPS a nyerő, egyszerűen a fotós, videós munkák miatt fontosabb, hogy a színek rendben legyenek, mint a VA kontrasztja.

Ha olcsón kéne monitort vennem most, egy 100 ezer körüli mezítlábas IPS lenne a választásom. Sok-sok LG van ezen az áron, nem LG, de nekem most ez van, viszont ez nem tud HDR-t, a 10 bit HDMI-n nem megy vele és biztos vagyok benne, hogy kalibrálás nélkül van jobb választás. Az enyém szerencsére kalibrálva van, bár lehetne így is pontosabb, de ezért az árért elnézem neki.

Ha minőségi kijelző a cél, akkor meg ez az, amivel már rég szemezek, mert bár nem próbáltam, de szerintem tartalomfogyasztásra és munkára is kitűnő lenne ez a Philips (az én igényeimhez legalábbis). Nyilván egy kalibrálás ennek is kell, és nem tudom, a Mini LED local dimmingje mennyire jó, de hálistennek munkánál ki is lehet kapcsolni azt, a filmeknél, sorozatoknál meg nem hiszem, hogy zavaró lenne (bár még a Macbook Pro Mini LED-je is képes néha a feliratok miatt rosszul kezelni a local dimminget).

Szerencsére óriási választék van a monitoroknál, bőven lehet olyat találni, ami neked, nekem, akárki igényének megfelel. Az ajánlataim alapján látod, nekem semennyire nem fontos a HFR, más meg megbolondul egy 60 Hz-s monitoron :)

[ Szerkesztve ]


devil-k
(nagyúr)
Blog

Nagyon köszönöm. Hasznos volt az iromány. :R


madgie
(titán)

Igazán nincs mit :) Mondanám, hogy nézz be valami olyan üzletbe, ahol segíteni tudnak, de a múltkori tapasztalatom alapján sajnos már az Oázis Computer sem olyan, mint régen :(


devil-k
(nagyúr)
Blog

Próbálok minden infót összeszedni, mert az általad leírt jelenség hatványozottan igaz. :(


miresz
(veterán)
Blog

Mac OS Sonoma alatt hogyan tudok megosztott mappát vagy meghajtót létrehozni amit hálózaton is meg tudok osztani? A cél az lenne, hogy a TV-n is lássam a megosztott mappát vagy meghajtót.


Aszpirin
(senior tag)

System settings, General, Sharing, File sharing bekapcsol, majd az "i"ikonra kattintasz.
A bejövő ablakban ki tudod választani, hogy a teljes fájlrendszert akarod-e megosztani, vagy ha nem, mely könyvtérakat (A "shared folders" listába alul a +-szal tudod hozzáadni a konyvtárakat"). Alapból az admin userrel lehet elérni mindent, de ha vannak további userek a gépen, akkor azoknak a "Users" fülön lehet hozzáadni a megosztáshoz.
Ha SMB-n akarod megosztani (ez a Windows-os megosztás), akkor "Options" gomb ugyanitt, és "share files and folders using SMB" legyen bekapcsolva, és a userek, akiket fogad SMB-n, legyenek kipipálva. Ekkor ha Done-t nyomsz, a korábbi ablakban a File sharing alatt kisebb betűkkel mutatja meg, hogy milen SMB néven látszik a gép a hálózaton. A megosztás eléréséhez tévén, ha kiválasztottad a gépet (így már látnia kell) egyszer autentikálnod kell majd (felhasználónév, jelszó).


blakey
(titán)

Ha a TV nem lát SMB-t, NFS-t, akkor DLNA szervert kell futtatnod, pl. Serviio-t. Esetleg, ha a TV-den elérhető a Plex, Emby, akkor azok is jók, komplexebbek.


CharlieDrop
(veterán)

Amúgy én fordítva csinálom, a gépről játszom le és megosztással (AirPlay, vagy Chromecast) a TV-n nézem.


kleinguru
(addikt)

Menet közben meglett a monitor is. Lg 42oledC3.
Mac mini M1 és macbook Air M1-gyel is próbáltam. Megy velük a 4k 120Hz.

Kell hozzá pontosan ez az usb-c hdmi2.1 átalakító
Szükséges hozzá egy windows (nekem parallels windows 11 arm használatával sikerült).
Firmware frissítés (ha újabb van rajta per pillanat, mint nekem is volt, nem baj, akkor is frissítsd)

Nem olcsó, de legalább van megoldás. Legfrissebb macos 14.5


OgreImre
(senior tag)

És milyen a képminőség? Milyen felbontáson megy a tv?
Nekem egy MacBook pro 16" (2019) intel-en megy egy 43 colos 4K 60Hz kijelző USB C to DP átalakítóval, de a képminőséggel nem vagyok kibékülve, használok BetterDisplay-t. A legjobb eddig az 1920x1080, de így sok munkaterületet vesztek. Van egy 42C3 is, azon még nem néztem.

[ Szerkesztve ]

üzenetek